Wat vertelt fysieke pijn je over jezelf?

Door Marieke in Blog - 24 mei 2018
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.


Ik ga momenteel door een heftige periode van zelfheling. Ik word er constant aan herinnerd dat ik nog emoties bij me draag die ik niet meer nodig heb. En die emoties mag ik gaan helen, genezen.

Als je veel emotionele bagage bij je draagt, dan uit zich dat vaak in fysieke pijn.

Je krijgt een blokkade.

En de plek waar die blokkade zich bevindt, kan heel veel vertellen over het soort emotionele bagage die je mee draagt.

Alles is energie

Alles is energie. Mensen, bomen, de grond, een tafel, de lucht,… Alles is gemaakt uit energie.

En die energie gaat op een bepaalde manier trillen, dat noemen we de trillingsfrequentie. En die trillingsfrequentie zorgt ervoor dat een stoel vorm krijgt en er uitziet als een stoel.

Ons lichaam bestaat ook 100% uit energie met een bepaalde trillingsfrequentie.

De bedoeling is dat we ons lichaam een zo hoog mogelijke frequentie geven.

Als je veel bagage meedraagt van vroeger of vorige levens, dan kan dat zich uiten als een energetische blokkade.

Mijn blokkades bevonden zich:

 • schouders/nekpijn + kromlopen
 • knieblessure (sommige dagen kon ik niet wandelen)
 • trage schildklier
 • gezwel op eierstok
 • zwakke, pijnlijke polsen/duimen

En elk van die blokkades gaf telkens een zeer grote pijn van mij weer. Doordat ik door die pijn ging van de emoties, kon ik de blokkade verwijderen.

Hoe verwijder je blokkades

Blokkades verwijderen is niet moeilijk als je weet waar ze voor staan.

Laten we mijn schouder/nekpijn nemen.

Sinds mijn tienerjaren loop ik voorovergebogen, alsof ik een zware rugzak/last op mijn schouders heb hangen.

Ik leerde dat je die uitdrukking letterlijk mag nemen. Je draagt misschien geen letterlijke rugzak mee, maar een emotionele rugzak. En die rugzak is voor sommigen heel erg zwaar.

Zo zwaar dat je er letterlijk van gaat kromlopen.

Dus, hoe kon ik die rugzak afwerpen?

Ik leerde beter naar mijn lichaam te luisteren en meer in stilte te zijn. Daarnaast gebruikte ik bloesemremedies om het proces van loslaten te vergemakkelijken.

In combinatie ging ik ook lezen. Veel lezen en informatie opdoen. Ik las vooral veel artikels en boeken over het ego, dat was voor mij een keerpunt.

En dan was het alleen nog een kwestie van alle informatie in praktijk om te zetten. Effectief loslaten en leren om niks meer binnen te laten dat mij niet meer diende.

Uiteindelijk liep ik weer rechtop en had ik geen pijn meer.

Andere blokkades

Ik leerde al doende waar de andere energetische blokkades voor staan.

Ik heb mijn blokkades in deze volgorde mogen oplossen. Je krijgt enkel dat voorgeschoteld waar je klaar voor bent, in de volgorde die je het meest zal opleveren.

Forceer niks, laat het proces zich rustig vervolmaken op het tempo dat nodig is.

Er was telkens een vast patroon te bemerken.

 1. Ik las plots veel artikels over een bepaald onderwerp
 2. De pijn werd heviger of kwam plots weer op
 3. Ik dagdroomde/las over wat ik zou kunnen doen
 4. De pijn werd ondraaglijk
 5. Ik ging over mijn angst en liet los
 6. De pijn verdween

Als je niet over je angst wil gaan, dan zal de pijn verminderen. De volgende gelegenheid om jouw blokkade op te lossen, krijg je weer die pijn en deze keer een beetje erger.

Pas als je je helemaal over je angst zet, kan je de blokkade oplossen.

Angst houd je tegen, beperkt je. En je wordt keer op keer op keer uitgedaagd om je er over te zetten.

Jij hebt vrije wil, altijd. Weet alleen dat het niet ophoudt totdat je je angst onder ogen ziet.

Schouders/nekpijn + kromlopen

Je draagt een emotionele rugzak mee van het verleden en/of andere levens. Leer je rugzak af te doen en los te laten. Welke overtuigingen zijn van jou, welke niet?

Je bewust zijn van deze rugzak kan al heel veel teweeg brengen.

Knieblessure

Ik kon sommige dagen niet meer lopen omdat ik zoveel pijn had. Kniepijn is iets waar ik al van kinds af aan mee sukkel. Denk waterknieën, groeipijnen, ontstekingen, onhoudbare pijnen, pijnscheuten,…

Wat leerde ik er van?

Dat een knieblessure vaak betekend dat je jezelf tegenhoudt. Je weet dat je iets bepaald zou moeten starten of afwerken, maar er is iets dat je tegenhoudt.

Je houdt jezelf tegen om vooruit te gaan.

Zoek wat je zou moeten doen en doe het ook. Ga voorbij al je angsten en aangeprate overtuigingen en doe wat je moet doen. (ik begon deze website)

In mijn geval was na enkele dagen mijn pijn verdwenen, als sneeuw voor de zon. En 3 maanden later is die pijn nog steeds niet terug.

Trage schildklier/keelproblemen

Ik heb altijd keelproblemen gehad. Keelonstekingen waren schering en inslag: hese stem, ontstoken amandelen, longproblemen. You name it, ik had het.

Zo heb ik meer dan 10 zware keelontstekingen gehad toen ik 13 was, op 1 jaar tijd. Ik kan je vertellen dat dat geen pretje was.

Op mijn 23ste liet ik uiteindelijk mijn amandelen en poliepen verwijderen. Tof, ik was pijnvrij.

Maar dan kreeg ik opeens last van een (super)trage schildklier. Zonder medicatie werd ik niet meer wakker, ik kon alleen nog maar slapen.

Ik heb meer dan 10 jaar medicatie genomen om mijn schildklier operationeel te houden. Mijn gezondheid was de gehele tijd best slecht. Mijn lichaam was moe, uitgeput.

Tot ik de kans kreeg om deze te genezen en dat ook deed. Ik ben door alle zeer zware emoties gegaan die ervoor hadden gezorgd dat mijn keel energetisch geblokkeerd was.

En op een dag was ik medicatievrij. Omdat ik door de pijn ben gegaan.

Keelproblemen hebben te maken met niet opkomen voor jezelf, je waarheid niet durven spreken. Ergens in je leven (vaak al als kind) leerde je om te zwijgen. Je leerde dat je mening er niet toe doet of dat wat je zegt niet ‘normaal’ is.

De maatschappij leert kinderen om te denken in vakjes, en als je er niet in past dan moet je maar wat verzinnen. Kinderen die niet zichzelf mogen zijn in hun omgeving, leren te zwijgen.

En dan krijg je keelproblemen.

Ik kon ze uiteindelijk (na een week helse pijnen en heel hevige emoties te doorstaan) oplossen door voor een volle zaal mijn idee te verkondigen.

Ik moest leren om te praten in plaats van te zwijgen. Want ik heb een mening en iemand wil die horen.

Gezwel op eierstok

Eierstokken, baarmoeder en andere delen van de geslachtsorganen hebben te maken met in je kracht te gaan staan.

Ik ben ik en dat is goed genoeg.

Waarom moet ik me verstoppen? Waarom voel ik dat ik niet goed genoeg ben? Waarom heb ik angst om te spreken en te zijn wie ik wil zijn?

Waarom laat ik niet mijn echte ik zien?

Na enkele weken helse pijnen en inzichten mocht ik genezen. Ik liet zien wie ik echt ben, ik kom er meer en meer voor uit. Ik ben niet meer bang.

In je onderbuik zit je Ziel, je Innerlijk Kind. Dus als jij niet durft zijn wie je wil zijn, of wie je bent, dan heeft je Ziel pijn. Je stoot namelijk een deel van jezelf af.

Bij mij leek het op een gegeven moment alsof ik opnieuw weeën kreeg. Ik zag het als de wedergeboorte van mezelf. Sindsdien ben ik ook daar pijnvrij.

Zwakke, pijnlijke polsen/duimen

Pijnlijke polsen zijn volgens mij een teken van geketend zijn aan iets.

Je bent geketend en je wil loskomen.

Welke overtuigingen heb je die niet van jou zijn? Welke angsten heb je die van nergens lijken te komen? Wat praten anderen je aan?

Voor mij zijn mijn pijnlijke polsen een teken dat ik wil loskomen van bepaalde overtuigingen en een nieuwe richting in wil slaan.

Waar kniepijn staat voor ‘ik hou mezelf tegen’, staan polsen voor ‘iets houdt me vast’. Of misschien ook; ‘ik hou iets vast’.

Wat mag je loslaten dat niet van jou is? Wat houdt je vast in een bepaalde overtuiging? Wat is jouw vrijheid?

Wat wil fysieke pijn jou vertellen? Waarom heb je pijn? Pijn is een energetische blokkade die jou iets duidelijk wil maken. Verander jezelf en de pijn verdwijnt. #bewusterleven

Symbolen

Ik merk dat fysieke pijn zich uit op symbolische plekken.

Afhankelijk van wat je wil/mag opruimen van emotionele bagage, zal je op een andere plek in je lichaam pijn hebben/krijgen.

Dus heb je ergens vaak pijn of heb je ergens herhaalde pijn, ga dan op zoek naar de symboliek erachter. Zo krijg je een idee van wat de emotionele pijn misschien zou kunnen zijn.

Het helpt ook enorm als je er met iemand over kan praten. Anderen bekijken deze dingen op een neutralere manier en hebben een vogelzicht op jouw problemen. Zij kunnen vaak sneller je pijnpunten bloot leggen zodat jij er mee aan de slag kan gaan.

Conclusie

Wat wil fysieke pijn jou vertellen?

Als alles energie is, dan is die pijn een energetische blokkade die jou iets wil vertellen. Ga op zoek naar de symboliek achter de fysieke pijn, ga door de emotie, laat het los en genees.

Veel succes!

Lees verder:

Geef een reactie