Hoe een trigger werkt.

Door Marieke in Blog - 2 november 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.


Ik stuurde deze week een email die veel ophef maakte naar mijn emaillijst. Niet alleen kreeg ik heel wat emails die mij triggerden (en nog geen beetje), ik besefte na een tijd in meditatie te zijn dat ik hen ook 1 voor 1 heb getriggerd.
Ik deelde mijn mening en dat was een trigger voor zoveel mensen.

Hier is de bewuste email:

De donderdag meditatie stopt ermee.
Ik ben het beu om elke week een mail te ‘moeten’ sturen met een herinnering: “Denk aan de meditatie”. Stuur ik de mail niet, geen inschrijvingen, stuur ik hem wel, dan heb ik er wel. Dat hoeft niet, vind ik.

Ik weet dat jij waarschijnlijk veel aan jouw hoofd hebt en veel mails krijgt van jan en alleman. Maar ik ben ook van mening dat als jij iets belangrijk vindt, dat jij daar dan voor kiest EN het (zo goed als) jouw prioriteit maakt.

Ja, dat is hard. En ik hoop dat het wat met jou doet.

Kijk, als jij iets in jouw leven wil, dan moet jij daar voor kiezen. Kies jij niet, is het niet jouw prioriteit, is het niet dat wat jouw focus heeft… dan zal het niet gebeuren.

De meditatie op donderdag heeft gigantisch veel kracht (toch de betalende). De laatste sessies hebben mij behoorlijk door mekaar geschud en ik ben na afloop telkens in tranen uitgebarsten. Ik heb niet veel meer los te laten. Om mij zo te laten huilen moet ik dus behoorlijk diep gaan. En dat kreeg ik op donderdag, en de deelnemers ook.

En ja, ik dram door (haha, zoveel van jullie die dat zeiden). Ik heb daar over nagedacht en ik ben gewoon zo. Ik ga door. Als ik 1000 stappen moet zetten om mijn doel te bereiken, dan doe ik er liefst 10 op 1 dag. Zo’n zeemzoete meditatie die jou laat zweven doet dit niet. Dus ik blijf doordrammen.

Ondanks de kracht van de stevige meditatie, weegt het niet op tegen de lasten van het jagen achter deelnemers (want zo voelt het). Wie dit wil ervaren moet er voor kiezen, zelf. Daar draait het om. Zelf een keuze maken en zelf kiezen wat belangrijk is.

Ik kreeg zeer uiteenlopende reacties op deze mail.

  • 3% van de lezers meldde zich af van alle mails
  • 6% stuurde mij een mail waarin zij hun mening gaven
  • 2% stuurde mij een mail waarin zij hun steun betuigden
  • 2 personen mailden mij en kwamen zelf tot exact hetzelfde inzicht als mij:

777

Het was niet persoonlijk.

Wat ik daarin schreef was niet persoonlijk naar jou gericht. Niets van wat ik zeg is persoonlijk op jou gericht. Ik schrijf en ik praat zoals ik geleid word.

Het is mijn keuze om een stevige impact op mensen na te laten. En als ik zeemzoete mails stuur waarin ik jou vertel wat jij WIL horen, in plaats van wat jij MOET horen, dan doe ik absoluut niemand een dienst.

Jij bent naar mij geleid, niet door toeval, maar omdat jij dit nodig hebt.

Er is geen toeval. Toeval is jouw magnetische kracht die exact dat naar jou toetrekt dat jij nodig hebt om jouw lessen te leren. Meer niet.

Dus als jij die bewuste mail las en jij voelde jou persoonlijk aangesproken, dan is dat een TRIGGER.

Jij voelt jou aangesproken omdat die pijn in jou zit. Ik heb slechts mijn mening geuit. En mijn mening, zonder doekjes er rond, heeft jou op jouw pijnpunt geraakt. Exact waar het nodig was.

Jij kon ook die mail niet openen, maar je deed het wel.

Of jij kon die mail negeren, maar dat deed jij niet.

Jij KOOS ervoor om jou persoonlijk aangevallen te voelen. En dat hoeft niet.

Zo ga jij met een trigger om.

Stap 1: Je voelt een ongewenste emotie (een trigger)

Die emotie die jij niet wil voelen (ongemak, protest, haat, woede, verdriet, schuld, schaamte,…) hoef jij niet te voelen.

Ik uit mijn mening en jij voelt jou aangesproken. Accepteer dat jij jou aangesproken voelt en laat de emotie los. Zet jou ernaast.

Accepteer de situatie, hoe ze ook is, alleen maar accepteren dat ze er is.

Adem diep in jouw buik zodat jouw Ziel bovenhand krijgt en het jouw Ego (vecht of vlucht reactie) uitzet.

Stap 2: Bekijk de situatie vanuit vogelperspectief

Nu jij ademt en kalmer bent, en de emoties minder zijn, kijk jij met een ander paar ogen naar de situatie.

Wat wil de situatie jou leren? Welke pijn mag jij loslaten? Welke manier van denken mag jij loslaten? Wat houdt jou tegen in jouw leven?

Waarom komen deze emoties naar boven? Waarom nu? En waar komt die reactie vandaan? Waar komt die pijn vandaan?

Stap 3: Draai de trigger om.

Nu jij weet wat de situatie jou wil leren, draai het om en leer jouw les.

Wat kan jij doen om dit nieuwe inzicht, deze les, in jouw leven te integreren?

Voor mij waren dit mijn inzichten:

  • De mails van mijn lezers zijn met liefde geschreven en het is hun mening. Ik hoeft er niet mee akkoord te gaan, net zoals zij niet akkoord hoeven te gaan met de mijne.
  • Ik wil impact maken en ik heb een impact gemaakt. Daardoor heb ik meer dan 50 mensen stevig getriggerd en dat is wie ik ben.
  • Om een gezond bedrijf te leiden, dien ik iedereen af te stoten die niet bij mij hoort, die ik niet kan dienen – net zoals ik in mijn sociale leven heb gedaan.
  • Ik kies voor een directe aanpak en vanaf nu stop ik een trigger in elke mail, omdat dat anderen helpt. Een trigger = liefde.
  • Persoonlijke verhalen delen is wie ik ben. Mijn verhaal helpt anderen om hun situaties beter te begrijpen. Dat is mijn keuze om dit te delen. De goede en de slechte momenten, want iedereen is maar mens.
  • Ik kies ervoor om klanten naar mij te laten komen, door de Wet van Aantrekking, zonder moeite. Maar achter klanten hun veren zitten is niet hoe ik wil ondernemen en dat stop ik nu.

777

Stap 4: Pas jouw nieuwe inzichten toe in jouw leven.

Neem die nieuwe inzichten en leef ernaar, vol zelfvertrouwen.

Als jij die nieuwe inzichten, die nieuwe lessen leert en toepast in jouw leven – liefst vol zelfvertrouwen, dan komen er nieuwe leerkansen naar jou toe.

Dat is hoe het werkt.

Een trigger is Liefde.
Nee zeggen triggert de andere en is Liefde.
Een nee = Liefde

Een trigger is een reactie op pijn in jezelf. Meer niet.

Draai het om en heel jezelf, van binnenuit.

Interessant weetje:

90% van wat jij zegt tegen iemand, is advies aan jezelf. 10% van wat jij zegt is voor de andere bestemd.

Dus, 90% van wat een ander tegen jou vertelt, is advies aan zichzelf.

Omdat mijn onbewuste denken niet rechtstreeks tegen mij kan praten, huurt mijn Ziel acteurs in zodat wij samen een situatie kunnen creëren waarin wij beiden kunnen leren. Wat ik tegen jou zeg is advies aan mij en wat jij tegen mij zegt is advies aan jezelf.

De volgende keer dat jij in een discussie terecht komt, luister dan een keer naar jouw eigen advies en niet naar de andere.

Want de andere vuurt triggers op jou af en jij op de andere. Dat is de taak van de situatie die wij of jullie samen creëren.

Als jij luistert naar wat de andere zegt en het niet persoonlijk neemt, dan leer jij op enkele minuten hoe de andere persoon in mekaar zit – want onbewust is die persoon tegen zichzelf aan het praten. En jij hoeft enkel maar te luisteren en te observeren en jij weet in enkele minuten wie jij voor jou hebt.

En dan gaat er een compleet nieuwe wereld open voor jou.

Ook een trigger ervaren?

Wil jij ook elke week getriggerd worden en veel kennis ontvangen over hoe ons denken werkt? Schrijf jou in op de maillijst. Ik trigger jou graag met heel veel Liefde, elke week opnieuw, omdat het jou heelt.

Jij kan jezelf HIER inschrijven.

Meer lezen?

Werk vanuit jouw #Zielskracht. Een trigger is een uiting van innerlijke pijn. Maar hoe ga jij daar nu mee om? Zet jouw trigger om in een les. En dat doe jij zo:

Geef een reactie