Afvallen: Hoe ik 15 kg verloor zonder sport of dieet.

Door Marieke in Blog - 12 september 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Afvallen zonder sport of dieet, is het mogelijk? Kan jij eenvoudig gezond gewicht verliezen? Is het echt mogelijk om gewicht te verliezen zonder dieet?

September 2018; op 3 weken tijd verloor ik 12 kg, per ongeluk. Ik sportte niet, ik had geen dieet en ik deed niets speciaals. Ik stond op en ik was lichter. Letterlijk. Een dikke 2 kledingmaten was ik smaller. En die 12 kg droeg ik al 5 jaar mee.

Ik heb mij lang afgevraagd hoe dat kon en nu weet ik het. Want in maart 2019 viel ik weer bijna 3 kg af, per ongeluk. Ik verloor 3 kg zonder sport of dieet.

En toen viel bij mij het muntje.

Wat is er gebeurd?

In september 2018 hakte ik een hele grote knoop door in mijn leven, ik ging weg bij mijn partner, ik had er genoeg van. (het was een lang proces)

In maart 2019 hakte ik een andere grote knoop door in mijn leven, ik nam ontslag en werd zelfstandige. (dat was ook een lang proces)

Die 2 beslissingen maakten mij letterlijk lichter. Niet alleen in lasten, zorgen, tijd en stress, maar ook in gewicht.

Ik deed niets anders dan de dagen of weken of maanden daarvoor. Het enige dat er anders was, was dat ik koos voor een nieuw leven. Dat is de enige variabele factor.

Augustus 2018 besloot ik dat ik genoeg was, dat ik van mezelf hield zoals ik was en ik besloot dat mijn lichaam mooi was (ondanks overgewicht). Ik aanvaardde mezelf als een geheel, zoals ik was.

Kort door de bocht: Overgewicht is een teken dat jij teveel lasten met jou meedraagt. Pijn, verdriet, schuld, schaamte, medelijden dat veroorzaakt is door anderen en waarvan jij denkt dat jij die moet meedragen. Laat het los.

Loslaten van emoties, trauma, verdriet,.. helpt jou om af te vallen. En als jij denkt: ‘Ik draag helemaal geen pijn mee met mij’.. Nu ja, dan is dit artikel niet voor jou.

Ik schreef dit artikel om jou te helpen omdenken. Wat als het lichaam een spiegel van ons denken is? Wat als ons lichaam ons laat zien wat er in ons denken mis loopt?
Wat als gewicht een oorzaak heeft in het denken?

Hoe kan je afvallen door een keuze te maken?

Tijd voor een beetje theorie.

Alles is energie. Jij bent een Ziel in een Aardevoertuig, net zoals jij de bestuurder bent van jouw wagen (auto, fiets, brommer, vrachtwagen, vliegtuig, step,…). Jij hebt controle over jouw wagen en jij beslist waar deze naartoe gaat.

Als jij opnieuw controle neemt over jouw Aardevoertuig (jouw Lichaam en jouw Denken), dan kan jij actief richting geven aan jouw Leven. Jij bestuurt jezelf en jij neemt volle verantwoordelijkheid over jouw keuzes en niet-keuzes.

Net zoals jij de kleur van jouw wagen kan veranderen, kan jij jouw uiterlijk ook veranderen. Je kan de binnenkant veranderen, je moet voor jezelf zorgen, de juiste benzine nemen, af en toe op onderhoud…

Kiezen om los te laten…. en dus afvallen

Jouw lichaam is een weerspiegeling van jouw denken. (over spiegels kan je hier meer lezen) Dus als jij een bewuste keuze maakt om een bepaalde situatie niet meer te laten plaatsvinden in jouw leven, dan wordt jij lichter.

Dat heet ‘loslaten’. En loslaten kan door kennis, vergeving en er bewust voor kiezen.

Als jij overgewicht hebt, dan hou jij heel veel energie vast, meestal rond jouw midden. Die energie (zorgen, lasten, pijn, verdriet, stress, woede, angst,…) wordt gevoed door wat jij eet.

De uitdrukking: ‘je bent wat je eet’ is eigenlijk fout. Wat juister is, is: ‘je eet wie je bent‘.

Als jij diep ongelukkig bent met jezelf en jouw leven, dan eet jij ofwel veel te veel en ongezond, of amper iets. Je voedt jouw schild tegen de afwijzing van anderen. Daarom creĆ«er jij (onbewust) een pantser rondom jouw buik. Of je maakt jezelf zo dun, als het ware ‘onzichtbaar’.

In jouw buik woont jouw Ziel, jouw Innerlijke Kind en jouw creativiteit. Als jij jezelf waardeloos voelt, dan bouw jij een beschermende muur rondom jou om jou te beschermen tegen de negativiteit van anderen.

En dat is een vicieuze cirkel. Want hoe groter jouw pantser, hoe ellendiger jij je voelt, hoe meer negativiteit jij krijgt en hoe meer jij gaat eten om dat pantser dikker te maken.

Maar dat heeft een negatief effect op jou en jouw Lichaam.

Spiritueel afvallen

Spiritueel afvallen is wat woo-woo, maar denk er even over na.

Een dieet lukt niet. Sport is geen optie want jij bent uitgeput en jouw Lichaam is ontstoken.

Dus waarom probeer jij niet een keer jouw Hoofd te trainen naar een andere mindset? Als jij gezond gewicht wil verliezen is het genoeg om anders te denken.

Wat jij denkt, ben jij.
Wil jij een ander Lichaam of een ander Leven, denk dan anders. Train jouw Hoofd om anders te denken.

De aanpak die jij nu hebt, lost jouw probleem niet op. Waarom probeer jij niet eens iets nieuws? Anders denken, positief denken, jouw Leven in eigen handen nemen en kiezen voor wat jij wel of niet wil.

Kies ervoor om dat pantser neer te halen, door negativiteit uit jouw Leven te bannen en te kiezen voor positiviteit.

Leer van jezelf houden, jezelf accepteren en lief te zijn voor jezelf.

Bekijk jezelf als een kind dat net leert lopen. Moedig jezelf aan, wees jouw eigen grootste fan. Overdonder jezelf met complimenten.

Zo kan jij gewicht verliezen zonder dieet of sport. Zo kan jij moeiteloos gewicht verliezen, door anders over jezelf en de mensen rondom jou te denken.

Hou van jezelf

De sleutel tot een gezond en gebalanceerd lichaam is houden van jezelf. Als jij jezelf kan accepteren hoe jij bent, en kan accepteren dat jij jezelf in deze situatie hebt gezet, dan kan jij jouw wonden helen en loslaten.

Van jezelf houden is een heel proces, met vallen en opstaan. Maar het is zo mogelijk! Jij kan op korte tijd een heel ander lichaam hebben door anders over jezelf te denken, door lief te zijn voor jezelf en alle negativiteit te schrappen uit jouw leven.

Als jij hier hulp bij wil kan jij deelnemen aan het ‘ik hou van mezelf’ programma. Een programma van 35 dagen dat jou helpt om van jezelf te houden, jou de kennis geeft om moeiteloos knopen door te hakken en een gezond lichaam te verkrijgen.

Het doel van het programma is zelf liefde. En zelf liefde heeft als bijwerking:

 • een gezonder lichaam
 • minder pijn
 • meer energie
 • gelukkiger zijn met jezelf en jouw leven
 • een doel krijgen voor jouw leven
 • jouw leven in eigen handen durven nemen
 • durven nee zeggen
 • en durven anders te zijn
 • durven jezelf te zijn
 • positiever in het leven staan
 • zelfvertrouwen en zelf acceptatie
 • meer zelfwaarde

777

Houden van jezelf heelt jouw Lichaam, jouw Energie, Relaties met anderen en jezelf en maakt jou gelukkiger.

Conclusie – Is afvallen zonder dieet of sport mogelijk?

Ja, want ik deed het jou voor en er zijn anderen die dat ook deden. Net zoals het mogelijk is om door anders te denken en te handelen (door andere keuzes te maken) jouw lichaam te helen en ziekten te overkomen.

Afvallen zit tussen de 2 oren. Laat de mening van een ander bij die persoon en trek het jou niet persoonlijk aan. En daarnaast ga jij heel veel liever voor jezelf mogen zijn, door complimenten en dankbaarheid. Dat is een mooie eerste stap.

Het is een proces, maar het lukt jou wel. Sport en dieet (als het juist gedaan wordt) helpt jou ook met het anders denken en andere keuzes maken. Maar het grootste deel van het werk gebeurt in jouw hoofd.

Meer lezen op het blog?

777

Afvallen is gemakkelijk, als je weet hoe. Als dieeten niet werkt, probeer dan eens anders denken. Train jouw hoofd om anders naar jouw lichaam te kijken, vanuit liefde en laat het helen.
Deel op sociale media šŸ™‚
Hoe ik 15 kg verloor zonder sport of dieet en hoe jij dat ook kan. Als jij anders durft denken over en kijken naar jouw lichaam, dan kan jij ook blijvend afvallen. Gezond afvallen is mogelijk. Gewicht verliezen is gemakkelijk.
Deel op sociale media šŸ™‚

Geef een antwoord