Boeken over bewustzijn en het leven.

Boekenlijst met boeken over bewustzijn, magie en esoteriek.
Boekenlijst met boeken over bewustzijn, magie en esoteriek.

Op deze pagina vind jij een lijst van alle boeken die ik heb gelezen om de kennis die ik heb, te ondersteunen. (Ik heb veel meer boeken gelezen, maar ze zijn niet allemaal even waardevol. Dit is een selectie van de betere boeken, naar mijn mening.)

Ik wens jou heel veel leesplezier!

Wil jij een samenvatting van deze boeken, mijn kennis en mijn ervaring in een handig programma? Volg dan het Pad van Zelfliefde, dat jou in begrijpelijke taal, to the point uitlegt hoe het leven in mekaar zit en hoe jij alles kan manifesteren wat jij maar wil.

Alle links gaan naar bol.com, waardoor ik een commissie kan verdienen zonder meerkost voor jou, als jij via deze link koopt. Dat ondersteunt onze websites.

Boeken die ik schreef over bewustzijn.

Spiegels, een kijk in het onbewuste – Marieke Bertens

Een boek dat jou in klare taal en met veel voorbeelden uitlegt wat jouw probleem is, waarom jij dat probleem hebt en hoe jij het oplost.

Verkrijgbaar via Amazon via Bol.com en via de boekhandels (NL en BE).

Boeken over bewustzijn in het Nederlands

De Celestijnse Belofte – James Redfield

Een boek dat de basis van het leven uitlegt in een vlot leesbare roman. Must read voor beginners.

De Celestijnse Belofte vind je hier.

Er zijn ook 3 vervolgen op die absolute aanraders zijn:

Time Bender – Tijn Touber

Time Bender is een avontuurlijk verhaal waar je in wordt meegezogen. Het is een must read voor iedereen die iets of wat zoekende is naar wie hij of zij is.

Time Bender koop je hier .

De Sleutel tot Zelfbevrijding – Christiane Beerlandt

Als je aan de slag wil met het helen van jouw lichaam, dan is dit boek – deze encyclopedie – wat je nodig hebt. Je ontdekt er de oorzaak van jouw lichamelijke ongemakken. Het is een opzoekboek dat ik vrijwel dagelijks gebruik om de oorzaak van mijn problemen in op te zoeken.

De Sleutel tot Zelfbevrijding koop je hier.

Een ongewoon gesprek met God – Neale Donald Walsch

Prachtig boek waarin Neale allerlei vragen stelt aan God en zo meer inzicht krijgt in zijn eigen leven. Het boek is vlot leesbaar en brengt jouw trilling meteen omhoog. Inzichtrijk.

Een ongewoon gesprek met God koop je hier.

Wees stil en luister – Alie Jorna

Ik mocht het boek lezen, omdat het mij misschien wel kon helpen. Ik heb gehuild en gehuild en ik kreeg zoveel inzichten in mezelf.

Het boek gaat over burn-out, hoe je daar mee omgaat en hoe jij jezelf kan helen. Het is een mooie biografie van de auteur die jou laat meeslepen. Echt de moeite waard om een keer te lezen, ook al heb je geen burn-out (zoals ik).

Wees stil en luister koop je hier.

Powervrouwen – Julia Pimsleur

Een boek over een vrouw die een miljoenenbedrijf neerzette als mama, omdat ze dat wou. Inspirerend boek als jij meer wil in jouw leven.

Powervrouwen.

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Omdat het kan. Je hoeft geen slaaf te zijn van het systeem. Creëer jouw eigen systeem. Werk slim, niet hard. Dit boek is een inspirerend boek en de reden waarom ik ook maar 20u / week werk.

Een werkweek van 4 uur.

The science of getting rich – Wallace D. Wattles

Rijk worden is een mindset, je kan dat leren. Dit klein maar o zo inspirerend boek, is een must read voor iedereen die ook maar een beetje vooruit wil in zijn of haar leven.

The science of getting rich (NL)

Engelstalige boeken over bewustzijn.

Ik lees veel Engelstalige boeken omdat sommige titels gewoonweg niet in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Sommige wel, maar ik verkies een zo origineel boek, zonder teveel inmenging van anderen en vertalers.

You are a badass (at making money) – Jen Sincero

Pittige boeken die jou aanzetten om anders te denken over jezelf en over jouw leven. Jij bent een kanjer, je hoeft het enkel maar in te zien.

You are a badass.
You are a badass at making money.

The subtle art of not giving a f*ck – Mark Manson

Het is belangrijk om te geven om dingen, maar niet om te geven om ALLE dingen. Wat is belangrijk en wat is niet belangrijk. Dit boek schijnt licht op jouw denken zodat jij leert denken.

The subtle art of not giving a fuck.

Live Big – Ajit Nawalkha

Het is belangrijk om doelen te stellen, om jouw missie te vinden en om grote dingen neer te zetten op deze planeet. Maar hoe pak je dat nu precies aan?

Live Big.

Why you are still stuck – Drew Gerald

Als je echt wil weten waarom jij vast zit in jouw leven en jij bent bereid om er wat aan te doen, dan is dit boek een uitstekende keuze. Wel heel confronterend, maar dat is juist goed.

Why you are still stuck.

Esoterische boeken

De volgende boeken helpen jou om de ongeziene wereld te verkennen en zijn next level.

The Kybalion – Three Initiates

De 7 hermetische principes uitgelegd in volgorde in best begrijpelijke taal.

The Kybalion.

The Sacred Magic of the Qabbalah – Manly P. Hall

Basis over numerologie en magie. Interessant en diep boek, maar je moet echt wel basis kennis hebben of het lijkt lucht te zijn.

The sacred magic of the Qabbalah.

The Secret Teachings of All Ages – Manly P. Hall

Het is een studieboek waar je voorkennis voor nodig hebt en vooral een open mind. Pittig boek dat jou vertelt hoe de wereld in mekaar zit en hoe alles gerelateerd is.

The Secret Teachings of All Ages.

The lost keys of freemasonry or the secret of Hiram Abiff – Manly P. Hall

Legt haarfijn uit wat vrijmetselarij is en wat het doel is van het leven. (voorkennis nodig)

The lost keys of freemasonry.

A collection of fiction and essays by occult writers.

Fictieve verhalen (of niet?) over dingen die niet ‘normaal’ zijn. Heel esoterisch en je moet er een open mind voor hebben. Verschillende verhalen van verschillende auteurs.

Koop het hier.

Collection of writing related to occult, esoteric, rosicrucian and hermetic literature.

Verschillende auteurs met verschillende verhalen van vroeger. Hele mooie collecties met heel veel diepgang. Absolute aanrader.
(voorkennis nodig)

Volumes 1 tot 4.

Isis Unveiled, Vol 1 and 2 – H.P. Blavatsky

Pittig boek waar ik al enkele weken in studeer. Het is geen easy read, maar een hele grote berg informatie waar je stap voor stap kan doorwerken. Absoluut voorkennis nodig.

Isis Unveiled. (vol 1 en 2)

Transcendental Magic – Eliphas Lévi

Hier moet je voor open staan, het gaat diep de esoteriek en de energie in. Maar uiterst leerzaam als je meer wil leren over de diepe stukken van het leven, de verborgen wereld.

Transcendental Magic

   
Spiegels, Marieke Bertens - leer bewuster leven, beter te manifesteren en jouw leven in eigen handen nemen door de wet van aantrekking te gebruiken.