De filosofie van Geld

Door Marieke in Blog - 14 november 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Laten we het een keer anders aanpakken. Hier is de essentie van dit artikel: Geld is slechts een getal. En dat getal toont jou hoe jij over jezelf denkt. De filosofie van geld is heel simpel: Jouw bankrekening reflecteert de waarde die jij jezelf geeft.

Dus, lieve Ziel, hoe staat het vandaag met jouw eigenwaarde? Negatief? Positief?

Geld weerspiegelt de waarde die JIJ aan JEZELF geeft. Als jij jezelf heel wat vindt (ook al ben jij een grote eikel) dan heb jij veel geld. Als jij diep vanbinnen gelooft dat jij een arme ik bent, dan heb jij schulden.

Geld is neutraal en reageert op jouw frequentie. Als jij geld afstoot door een arme ik te zijn, dan blijft geld weg. Maar als jij vertrouwen hebt in jezelf en jij gelooft in jouw waarde, dan komt geld naar jou toe omdat jij het niet afstoot.

Als jij geld tekort hebt, dan stoot jij het af.

Jij bent zo ongelofelijk waardevol. Alleen weet jij dat niet. Jij bent super waardevol.

Waarom?

Omdat het Universum geen energie verspilt. Alles heeft een reden, alles heeft een doel en al wat is moet er zijn.

Wat er niet moet zijn, wordt weggenomen en vervangen door iets beters.

Jij bent hier vandaag, dus jij bent belangrijk. Anders zou jij hier niet zijn. Begrijp jij dat?

Ook al vertel jij jezelf, of vertellen anderen dat jij nutteloos bent… Je bent dat niet! Nutteloze dingen worden vervangen of verwijderd. Jij bent hier, dat zegt heel erg veel over jou.

Jij hebt een doel, maar jij weet het niet. Misschien ben jij op zoek of heb jij het opgegeven?

Lieve schat, jij bent belangrijk, jij hebt waarde om terug te geven aan anderen, aan de wereld. Maar we denken dat dat niet zo is.

Dit is terug geven aan de wereld en het maakt een hele grote impact op anderen:

  • Een spontane glimlach naar een vreemde (een persoon die dacht dat zij onzichtbaar was en jij doet haar van gedachten veranderen)
  • Het luisterende oor dat niet oordeelt (een prachtig talent dat weinigen hebben)
  • Het bekertje dat jij van de grond opraapt zodat er geen dieren door verwond worden
  • Er gewoon zijn, want jouw Innerlijke Licht schijnt krachtig en heelt anderen zonder dat jij dat weet.

Als jij dit artikel leest dan ben jij een Oude Ziel die haar reden van bestaan zoekt. Een Oude Ziel heeft heel veel Licht in zich en schijnt 24/7. Maar dat weet jij misschien niet.

Jouw Licht houdt heel veel mensen rondom jou levend. Want zonder jouw Licht, zouden zij verloren zijn. Jij bent het enige lichtpuntje in een hele donkere wereld, ook al zie jij het zo niet.

Ik vertelde mijn moeder vroeger dit:

“Ik voel alsof ik het enige verlichte bushokje ben. Iedereen komt naar mij om hun problemen te dumpen en daarna zijn ze beter. Iedereen vind mij, maar ik wil het niet meer.”

“Op mijn hoofd staat een neon licht: ‘Praat met mij’. Ik haat het.”

Dat is wie jij bent. Dat is wat een Oude Ziel doet. Wij transmuteren pijn van anderen en van de Aarde naar Liefde. Wij helen de andere, maar het doet pijn omdat we onszelf vergeten.

Dat is jouw Waarde. Jij hebt zoveel te brengen voor zoveel mensen, maar jij begrijpt het gewoon niet. Jouw Waarde is onschatbaar. Want wat jij hebt, dat innerlijke Licht, is iets waar anderen hun leven lang naar zoeken.

Waarom zie jij jouw waarde niet?

Doet het pijn? Is het raar? Is het compleet absurd omdat het zo natuurlijk is voor jou?

Lieve schat, jij bent niet op zoek naar meer geld. Jij bent op zoek naar jouw Ziel, jouw reden van leven, jouw missie. En als jij dat vindt en omarmt, dan is alles van jou.

Staat jouw rekening vandaag rood? Omarm wie jij bent, zorg goed voor jezelf en vertrouw dat er voor jou gezorgd wordt.

Hoe meer jij voor jezelf zorgt, hoe meer jij jouw eigen waarde leert kennen. Het begint bij jezelf. En als jij dat kan, dan kan jij jouw waarde uitdragen naar de rest van de Aarde.

De filosofie van geld.

Wil jij meer geld aantrekken? Stop dan met het af te stoten.

Ik ben heel serieus. Alles wat wij niet hebben, alle tekorten in ons leven, stoten wij af. Geld, liefde, gezondheid, tijd, vrijheid, reizen, een betere job,… We stoten het af omdat wij voelen dat wij het niet waard zijn.

Toen ik dit bedrijf begon durfde ik geen geld vragen voor mijn expertise, omdat ik mezelf overtuigde dat ‘het niet goed genoeg was’ – ik moest meer oefenen. En dat terwijl iedereen lovend was over wat ik kon.

Iedereen zag mijn waarde, maar ik zag het zelf niet. Als 10 mensen tegen jou zeggen: ‘Wauw, jij bent daar echt super goed in’ geloof het dan. Misschien zijn zij niet fout, maar ben jij het.

Ik leerde geld vragen voor mijn diensten en weet je wat er veranderde? Klanten haalden 20 keer sneller resultaten.

Mijn klanten betalen nu €100 voor 1 coaching sessie van 75 minuten. In mijn branche is dat veel, want een doorsnee coach vraagt €50 per uur.

Hier is wat ik leerde over prijszetting:

Toen ik €50 per sessie rekende, kreeg ik klanten die geen vooruitgang maakten en elke 2 weken terug wilden komen voor een nieuwe sessie (met exact dezelfde vragen). Ik voelde mij belachelijk gemaakt worden, want zij namen mijn expertise niet serieus.

Toen ik €70 per sessie vroeg, kreeg ik andere klanten die moeite deden maar nog steeds niet de resultaten behaalden die mogelijk waren.

En op een dag, in een vlaag van radeloosheid, verhoogde ik mijn prijs naar €100 per sessie. De klanten die ik nu heb zijn mijn ideale klant. Zij doen het werk en komen elke 3 maanden terug. Of soms niet. Want met hen kan ik ongeziene resultaten halen in slechts 1 sessie. Omdat zij luisteren naar wat ik zeg.

En wat leert jou dit over geld en over jezelf?

Hoeveel geld durf jij investeren in jezelf? Want de hoeveelheid geld die jij in jezelf investeert, voor jouw persoonlijke groei, zegt heel veel over de bereidheid om vooruit te willen in jouw leven. (Het geld dat jij investeert in prul zoals kleding, 50 handtassen en schoenen telt hier niet.)

Wie alleen gratis advies aanneemt, doet er weinig mee. Wie goedkoop advies aanneemt, doet er een beetje me. Maar wie stevig investeert in zichzelf, haalt ALLE waarde uit die investering.

De duurste cursussen hebben mij het meeste opgeleverd. Niet omdat ze per se beter zijn, maar omdat ik er meer wil uithalen, om mijn investering terug te verdienen. Ik heb meer drijfveer, meer discipline en meer doorzetting.

Wil dat zeggen dat jij nu de duurste cursus moet kopen? Nee! Totaal niet. Helemaal niet.

Dit is een voorbeeld van wat ik merk bij mezelf. Wat geld symboliseert naar mezelf toe. Hoeveel wil ik investeren in mezelf? Hoeveel ben ik waard?

Durf ik €50 investeren in mezelf, of kan ik €250 investeren?

Observeer jouw koopgedrag. Waar geef jij jouw geld aan uit? Aan jezelf, jouw Ziel en de reis er naartoe? Of geef jij jouw geld uit aan dingen die compleet irrelevant zijn, zoals kleding, decoratie, sociale verplichtingen en god weet wat nog allemaal.

Maar, er is nog iets anders dat je moet weten over geld.

Hoe denk jij over geld?

Naast jouw eigenwaarde inzien en iets doen voor de wereld (jouw kennis, talenten, expertise,… delen) is er nog een ander struikelblok als het om geld gaat.

Hoe denk jij over geld, het ding zelf?

Ik dacht, onbewust weliswaar, dat geld slecht was. Geld was slecht en werd gebruikt voor slechte dingen. De grote bedrijven die ik ‘ken’ (van horen zeggen) zijn niet bepaald rolmodellen als het aankomt op ondernemen.

En onbewust maakte ik mezelf wijs dat geld slecht is.

Maar het werk dat ik doe voor de wereld, vanuit mijn Ziel, beschouw ik onbewust als ‘goed’.

Nu, mijn energie stoot letterlijk alles af wat niet resoneert met mijn denken en mijn gevoelens. Als mijn talenten goed zijn, dan kan ik niets in ruil krijgen dat slecht is.

Dat is een probleem. Dus overtuig jouw denken dat geld goed is en dat jij goed bent (of alle 2 neutraal) en kijk wat er gebeurd.

En als dat ook nog niet werkt, dan is er nog maar 1 struikelblok.

Zelfsabotage.

Als jij weet dat jouw waarde positief is en jij resoneert met geld ontvangen (geld is goed, ik lever goede diensten) en het geld komt nog niet binnengestroomd…

Dan heb jij last van zelfsabotage 3.0. Succes! 🙂

Als jouw waarde goed zit en jouw denken over geld zit goed, dan ga jij naar jezelf kijken en bekijk jij of jij de persoon bent die effectief geld kan en wil ontvangen door de diensten die jij doet.

Wat zegt jouw opvoeding over geld? Wat zegt jouw onbewuste denken over geld? Wat zegt jouw omgeving over geld?

Ga naar binnen en los alle beperkte gedachten over geld op en wordt de persoon die miljoenen kan ontvangen door een andere manier van denken aan de nemen.

Weerstand wordt doorbroken door actie.

Heb jij de 700 affirmaties om jouw nieuwe leven te scheppen al? (Klik hier)
Affirmaties voor de grootste thema’s in onze levens, waaronder geld. En ja, dit werkt 🙂

700 affirmaties in 6 thema's die jou helpen te leven vanuit overvloed. Geld, liefde, gezondheid, blokkades, passie, bedrijf en zielsmissie

Wat is jouw prioriteit?

Jij weet nu wat jij kan doen om jouw geld mindset te repareren. Wat ga jij doen? Tv kijken, heerlijk gaan tafelen en wat rondhangen?

Je weet wat je moet doen om het op te lossen. Los het op door actie te ondernemen. Dat kan jij.

Wat vertelt geld jou over jouw eigen waarde? Hoe goed zit jij in jouw vel en hoeveel vertrouwen heb jij in jezelf? De filosofie van geld gaat naar jouw Ziel.

Meer lezen?

Geef een antwoord