Geld affirmaties – leven vanuit overvloed, is het mogelijk?

Door Marieke in Blog - 15 april 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Is het mogelijk om te leven vanuit overvloed? Mag ik alles in mijn leven hebben? Hoef ik niet te kiezen tussen geluk, liefde, gezondheid, geld, succes, vrije tijd? Is het echt mogelijk om alles te hebben, zonder compromis?

Ja!

Uiteraard is dat mogelijk. Ik leef deze levensstijl waar ik alles heb. Ik ben gelukkig, heb fantastische liefde (op vele vlakken), ik ben succesvol (op vele vlakken), ik ben financieel onafhankelijk, ik ben super gezond en ik reis wanneer ik maar wil.

Dat kan jij ook.

Is dat eenvoudig?

Haha, nee, je moet er wel wat voor doen. Deze levensstijl kan iedereen hebben, maar je moet er wel voor werken. Het komt niet gratis in jouw schoot gevallen.

In dit artikel deel ik jou mijn stappenplan waardoor ik van diepe schulden naar een financieel overvloedig leven ben kunnen gaan.

De noodzaak om geld, creeert tekort.

Stap 1 – Verwijder negatieve overtuigingen

Als jij schulden hebt, geen vast inkomen, je geeft meer geld uit dan je ontvangt of je vindt geld vies – dan heb jij negatieve overtuigingen in jouw onbewuste denken.

Iemand of een situatie heeft jou geleerd dat jij geld vies vindt of dat jij niet waardig bent om veel geld te hebben. Je kan het misschien wel ontvangen (een riant loon, de lotto winnen) maar dat wil niet zeggen dat je het ook kan bijhouden.

Negatieve overtuigingen (limiting beliefs) beperken onze werkelijkheid. Als je deze verwijdert, dan kan jij jouw leven verruimen.

Hou een lijstje bij van alle negatieve dingen die jij doorheen de dag zegt over geld.

 • Daar heb ik geen geld voor
 • Dat is te duur
 • Om veel geld te hebben moet ik hard werken
 • Rijke mensen zijn egoïsten
 • Wie rijk is kent geen liefde

Het hoeft niet om geld alleen te gaan, maar ook alles dat ermee verbonden is.

Als jij vindt dat rijke mensen egoïsten zijn, en jij wil geen egoïst zijn (omdat je dat verkeerd vindt), dan ga jij onbewust ook niet rijk kunnen zijn. Je kan niet worden wat je niet wil zijn (in jouw onbewuste).

Elke avond neem jij jouw lijst en vergeef jij jezelf voor het hebben van deze gedachte. Je bedankt jezelf, je vergeeft jezelf en je laat het los. Dat ziet er dan zo uit:

“Ik vergeef mezelf omdat ik telkens mezelf overtuig dat ‘dat te duur is voor mij’. Ik bedank mezelf voor het hebben van deze gedachte, dat ik ze nu mag veranderen en ik kies ervoor om deze gedachte los te laten.”

Stap 2 – Installeer nieuwe positieve gedachten

Dit is leuk werk, maar je moet wel volhouden.

Het zit namelijk zo dat het ongeveer 30 – 70 dagen duurt vooraleer we onszelf van binnen uit veranderen. Om een nieuwe routine, een nieuwe werkelijkheid te creëren, hebben we tijd nodig (en discipline).

Elke dag vergeef jij jezelf voor het hebben van negatieve gedachten over geld.
En elke dag ga jij nieuwe positieve gedachten installeren.

1 Geld Affirmaties

Mijn absolute favoriete manier om mijn denken te herprogrammeren zijn affirmaties. Affirmaties zijn zinnen die je keer op keer herhaalt om jezelf te overtuigen dat je dat bent.

Ik werk telkens per maand rond 1 thema dat belangrijk is voor mij. Voor jou is dat nu geld.

Affirmaties zijn zeer positief en vertellen jou hoe jouw toekomst er moet uitzien. Als je genoeg tijd, energie en liefde in deze geld affirmaties stopt, worden ze uiteindelijk jouw werkelijkheid. Maar je moet doorzetten, elke dag opnieuw.

10 Geld affirmaties

 1. Ik hou van geld.
 2. Geld stroomt altijd naar mij toe.
 3. Mijn bankrekeningen vullen zich met geld.
 4. Hoe meer ik van mijn leven geniet, hoe meer geld naar mij toe stroomt.
 5. Ik ben een rijk kind van een liefdevol universum.
 6. Ik ben een geldmagneet.
 7. Geld is magnetisch naar mij.
 8. Ik hou van geld uitgeven.
 9. Ik ben een uitstekend spaarder.
 10. Er komt steeds meer geld naar me toe, dan ik uitgeef.

Herhaal deze geld affirmaties elke dag, minstens 1 keer.

Maar, zoals bij alles geldt ook hier; Hoe meer energie jij in jouw nieuwe situatie stopt, hoe sneller de resultaten zichtbaar zijn.

Volhouden is uiterst belangrijk, ook al merk je geen resultaten.

2 Muziek

Om de geld affirmaties te ondersteunen, kan je ook luisteren naar subliminal messages. Deze zijn voornamelijk in het Engels te vinden. Een basiskennis Engels is nodig om resultaat te hebben.

Subliminal messages zijn boodschappen die in muziek gecodeerd worden als het ware om jouw onderbewuste te herprogrammeren. De geld affirmaties hierboven worden continue gefluisterd en jouw onderbewuste kan deze oppikken. Met je ‘bewuste oren’ hoor je enkel de muziek (doorgaans).

Speel deze op de achtergrond of mediteer erop:

Je kan ze ook spelen terwijl je slaapt.

Stap 3 – Ik ben genoeg

Ik ben genoeg om een nieuwe money mindset aan te nemen. Ik ben het waard om op een liefdevolle manier meer geld en overvloed in het algemeen aan te trekken.

Ik ben een overvloedig kind van een liefdevol Universum en ik ben waardig om te leven vanuit overvloed.

Noteer op jouw spiegel, in jouw telefoon, als screensaver, op jouw arm: ‘ik ben genoeg’. Want dat ben je.

Overtuig jezelf dat het echt wel oké is om jouw hele leven om te gooien en wél succesvol te worden. Je mag uit jouw cocon breken die jou beperkt en uitgroeien tot een prachtige persoon die alles heeft. Je hoeft niets tekort te komen. Het Universum is overvloedig en die overvloed is voor jou.

Werk aan jouw beperkende negatieve gedachten. Verwijder hen uit jouw onbewuste en bewuste denken. Daarna installeer jij nieuwe positieve overvloedige gedachten in de plaats.

Jij bent genoeg om een ander leven te willen én te ontvangen. Jij bent genoeg om een gemakkelijk leven vanuit overvloed te leven. Jij bent genoeg om meer geld te hebben dan je kan uitgeven.

Geld affirmaties zijn essentieel om jouw geld mindset te veranderen naar een positieve geld mindset. Geld affirmaties zijn essentieel.

Leer anders denken

Jij hebt de kracht om jouw denken te herprogrammeren. Het hoofd is niet ingewikkeld, het is juist heel simpel. Jouw hoofd voert uit wat het hoort en ziet. En daardoor kan jij jouw denken misleiden door het te vertellen wat jij wil dat het moet horen.

Jij kiest elke dag om alleen maar positieve dingen over jezelf te zeggen en dan ga jij positiever kunnen leven.

Jij kiest om jezelf te vergeven voor elke negatieve gedachte en je zet ze om in 5 positieve gedachten.

Dat, en alle oefeningen hierboven, helpen jou om sneller een nieuwe overvloedige levensstijl te kunnen omarmen.

Jij bent in controle, als jij anders leert denken.

Leer anders reageren op geld – denk anders

Als jij schulden hebt en jij krijgt een factuur in jouw brievenbus, open deze dan niet met: “Oh nee! Hoe ga ik DAT weer moeten betalen?”

In de plaats daarvan ga jij jezelf herprogrammeren met dankbaarheid.

Open de envelop met een glimlach (forceer jezelf maar even) en kijk naar het bedrag. Dat bedrag associeer jij nu met de WAARDE die je ontving. De gasfactuur heeft jou een hele winter warm gehouden, de strijkster zorgt ervoor dat jij niet hoeft te strijken en dat jij meer tijd voor jouw gezin hebt en de huur betaal jij met heel veel plezier omdat die symbool staat voor jouw woning – die jou warm, veilig en droog houdt.

Kijk naar jouw rekeningen met een andere bril, eentje van dankbaarheid.

Deel in de reacties wat jouw ervaringen met deze oefeningen zijn. Ik hoor het graag!

Meer lezen?

Veel succes!

Geef een antwoord