Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

Door Marieke in Blog - 23 juni 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.


Enkele dagen geleden, net voor een online meditatie, kwam dit liedje binnen in mijn hoofd. Het was een boodschap van mijn Ziel.

Samsom en Gert brachten al heel lang geleden dit nummer uit en het was opeens heel toepasselijk voor mij. Want, wat zou ik met 10 miljoen doen? Hoe zou ik het uitgeven?

Ik keek ook enkele Youtube filmpjes van MrBeast, waar hij 1 miljoen dollar weggeeft aan degene die zijn hand het langst op de stapel geld houdt. De winnaar moest al het geld twee dagen later uitgeven.

Wat als ik 10 miljoen ontvang en het in 2 dagen moet uitgeven? Hoe zou ik dat doen? Waar geef ik het aan uit en hoe investeer ik het allemaal?

Tijd om dat een keertje neer te schrijven, want ik heb grote plannen om van deze Aarde een betere plek te maken dan toen ik Haar vond. Dat is ons doel in ons leven: meer harmonie op deze Aarde manifesteren.

Wat doe ik met 10 miljoen?

Tegenwoordig zijn het Euro’s en geen Belgische Franken meer. En dus reken ik met 10 miljoen Euro, omdat het kan! Denk ondertussen ook een keer na hoe JIJ 10 miljoen Euro op 2 dagen zou uitgeven zodat jij een meer zinvol bestaan kan leven.

Want als er één ding is waar ik rotsvast van overtuigd ben, dan is het wel dat 10 miljoen ontvangen gemakkelijk is. Als jij het maar genoeg WIL en KIEST om het te ontvangen, dan MOET het er zijn.

Mijn droom en tevens doel in het leven is het hervormen van het onderwijs. Laten we eerlijk zijn. Door 12 jaar op de schoolbanken door te brengen, wordt een mens niet echt slim van. Het draagt amper toe tot het welzijn van kinderen en de druk is te groot. Er worden dingen verwacht van kinderen die absurd zijn en er wordt geen rekening gehouden met de unieke aspecten van elk kind.

Ik ben van mening dat het onderwijs zoals wij dat vandaag kennen, gemaakt is om kinderen onbewust te maken en hen te wijzen op het belang van status en geld. Materie wordt belangrijker dan geluk.

Status maakt niemand gelukkig, maar kinderen begrijpen dat niet. Wat de leerkracht zegt is namelijk wet.

“Je kan een vis niet beoordelen op zijn onvermogen om een boom te beklimmen.”

En dus is het tijd voor verandering.

Nu, 10 miljoen is voor mij helemaal niet genoeg om mijn HELE plan tot uitvoer te brengen, maar het is wel een begin! Ik kan namelijk het eerste pand dat ik al lange tijd in het oog heb, aankopen.

Het is een domein waar voldoende ruimte is om:

1 Een school voor Sterren Kinderen te starten.

Er is ruimte voor 30 kinderen, 3 leerkrachten en heel wat professionals om de kinderen hun missie te laten leven. Wat het kind ook wil doen, er bestaat een leerkracht voor en die zullen wij inhuren.

Hoe sneller het kind bewust leeft en zijn missie kan herinneren, hoe sneller het kind kan bijdragen tot meer harmonie op deze wereld. Een bewust kind is een gelukkig kind.

Er is ruimte voor:

 • buitenactiviteiten
 • dieren + dierverzorging (konijnen redden, schildpadden uit de opvang halen, kippen, honden, katten,…)
 • tuinieren (zaaien en planten, bomen snoeien, kruiden kweken,…)
 • spelen in modder
 • ambachten zoals houtwerk (hokken timmeren, bijenhotel timmeren)
 • ambachten zoals reparaties uitvoeren, klein onderhoud, schilderen,…
 • orgonite, graffiti, sculpturen maken, beeldhouwen,…

8888

Er is ook ruimte voor (fijnere) binnenactiviteiten

 • sport en spel
 • martial arts, yoga, Qi Gong, Tai-Chi,…
 • dans
 • toneel, drama
 • muziek maken (op welke manier ook) en zang
 • koken
 • schrijven (verhalen, dichten, journalistiek,…)
 • alle soorten kunst met de handen (schilderen, boetseren, tekenen, kleuren, klei, breien, haken, juwelen maken, droomvangers,…)
 • digitale kunst (digitale ontwerpen)
 • sacred geometry
 • astrologie
 • numerologie
 • tarot

8888

Uiteraard horen de verplichte vakken zoals lezen, rekenen en schrijven ook tot de dagelijkse orde van de dag. Kinderen krijgen de nodige basis om hun talenten volledig te ontwikkelen. Wat hun talent ook is.

Wat zou jij doen als jij elke dag jouw zin kon doen? Wat wou jij als kind graag worden, maar mocht niet omdat het ‘niet kon’ of ‘niet mocht’?

Om die school voor kinderen te financiëren, is geld nodig. Dat geld wordt geleverd door sponsers, door de verkoop van creaties van de kinderen, maar voornamelijk door het healingcentrum.

2 Een Healingcentrum met kristal kamer en Heilige Geometrie

Het healingcentrum neemt het grootste portie van het domein in beslag. Niet alleen is het domein op zich al helend (het is een krachtplek), het is de bedoeling om die helende energie helemaal te benutten.

Denk aan een prachtige healing kamer in de wijnkelder van het grote gebouw. 30 Massagetafels met zachte dekentjes om jou warm te houden, zacht kaarslicht en de meest fijne helende Lichtinstrumenten die jouw energie zachtjes maar diep helen.

Denk aan een prachtige grote piramide van enkele meters op het gras, waar heerlijke ligzetels instaan en hangmatten aan hangen, zodat jij de helende energie van de piramide in jezelf kan opnemen.

Een prachtige tuin om tot rust te komen, waar jij van mag eten als jij dat wil. De hele tuin zal omgetoverd worden tot een oase van rust, met voornamelijk eetbare planten en bomen met heerlijke vruchten.

De binnenruimten hebben plaats voor rust en ontspanning, voor verbinding met elkaar en om jezelf te ontdekken.

Een creatieve ruimte met schildersezels en alles wat jij nodig hebt om iets te creëren vanuit jezelf. Een leerkracht staat jou bij om jou te helpen om jouw techniek wat te verfijnen zodat jij een prachtig kunstwerk kan maken, helemaal op jouw manier.

Boetseren, schilderen, tekenen, kleuren, juwelen maken, hout branden en veel meer is hier allemaal mogelijk.

Een schrijfhoek is voorzien om te leren schrijven, om te dichten, om calligrafie te leren, of te droodlen.

Het hele centrum is zo ingericht dat jij op jouw eigen tempo en op jouw eigen manier jezelf zal vinden door middel van creatie en helende energie.

Daarnaast is er ook ruimte om workshops, events en masterminds te organiseren en trainingen aan te bieden. Als het bijdraagt tot het verhogen van het bewustzijn van de deelnemers, is alles bespreekbaar en te organiseren.

3 De Muur van Liefde

De Muur van Liefde is een hele speciale muur waaraan iedereen mag bijdragen. Elke bezoeker ontvangt 1 wit papier waarop hij of zij mag tonen wat Liefde voor hem is. Is het een tekening, een gedicht, een punt, een vlek of een prachtig schilderij? Alles mag.

Deze Muur van Liefde is een bijdrage van iedereen aan iedereen en zorgt voor Verbinding met elkaar. We zijn niet alleen, ook al voelen we ons zo wel. We zijn samen in gedachten en in energie en deze Muur toont ons dat het Waar is.

Een prachtige Muur gevuld met de Hoogste Frequentie die allen instant Heel maakt.

4 Een restaurant (buffet) met hoog frequentie voeding & drank

Er is ruimte voorzien voor een restaurant waar minstens 100 personen kunnen dineren, over 2 verdiepingen gespreid.

Om de hele ervaring nog beter te maken, voorziet het domein in voeding van de hoogste kwaliteit. Niet ‘zomaar bio’, maar groenten en fruit geteeld vanuit de frequentie van Liefde en klaargemaakt door koks die begrijpen hoe hun mindset de maaltijden die zij klaarmaken beïnvloeden.

Dit restaurant (buffet stijl) zorgt voor heerlijke EN hoog frequentie maaltijden die helen en voeden in plaats van simpelweg vullen.

De Ware reden van Voeding wordt begrepen en uitgevoerd zodat ook het lichaam van alle bezoekers kan geheeld (en ontgift) worden.

Het restaurant serveert plantaardige voeding (zonder dierlijke producten) en zelfgemaakte dranken zonder suiker. De bedoeling is zo natuurlijk mogelijk te werken.

Er is ruimte om kookworkshops te volgen en onze koks krijgen de mogelijkheid om kookboeken uit te brengen.

5 Shop

Om de ervaring helemaal rond te maken, is er de mogelijkheid om alles wat werd uitgeprobeerd op het domein, aan te kopen en mee naar huis te nemen. Een selectie van de hoogste kwaliteit van expert ambachtslieden wereldwijd, krijgt hier een thuis.

In onze winkel krijgen kleine ondernemers een plek om hun waren te verkopen, zodat de verbinding tussen iedereen groter wordt.

6 Tentoonstellingen

De muren van de grote ruimten worden opgefleurd door prachtige kunst dat voor verkoop wordt aangeboden. Niet alleen is kijken naar deze kunst helend, het verhoogt ook de frequentie van de ruimten.

De lege muren zijn tentoonstellingsruimten voor kunstenaars om hun kunst te tonen en te verkopen.

Ook onze kinderen van de school krijgen ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Dat zorgt ervoor dat zij leren zichtbaar zijn en trots zijn op hun kunstwerk (in welke fase van meesterschap ook). Onze kinderen worden (als zij dat willen) voorbereid op ondernemerschap. Zo leren zij een bijdrage te leveren aan onze wereld en te voorzien in hun behoeften.

7 Personeel

Het hele project valt of staat met het personeel en hun manier van werken. Daarom wordt er met zorg het juiste personeel geselecteerd op basis van mindset, bewustzijn, dromen en energie, en pas daarna op scholing en functie.

Het personeel is het uithangbord van dit domein en er wordt heel goed gezorgd voor het personeel. Iedereen heeft recht om te werken aan zichzelf en daarom zal er een nieuwe manier van personeelsvoering worden opgestart.

Een voltijdse functie is slechts 32 uur, maar wordt voor 38 uur betaald. Daardoor heeft de werknemer meer tijd om te genieten van het leven.

Personeel dient wel over enkele belangrijke kwaliteiten te beschikken en zij zullen stevige persoonlijke coaching ontvangen om hun bewustzijn te verhogen zodat zij nog meer van dienst kunnen zijn voor de klanten.

 • durven dromen en uitvoeren
 • bewust zijn van het leven
 • bewust zijn van frequentie
 • verantwoordelijkheid nemen voor hun acties
 • team speler zijn
 • zonder oordeel zijn
 • open zijn
 • en werklust hebben (discipline en doorzetting)

8888

Pas daarna zullen kwaliteiten bekeken worden. In mijn mening is alles aan te leren. Er zijn leraren en experten genoeg om van te leren en bijscholing dient constant te gebeuren.

Deel 2 van het plan.

Maar, heel dit plan kost geen 10 miljoen, eerder 6 miljoen.

Dus, wat ga ik met die andere 4 miljoen dan doen?

Ik investeer deze 4 miljoen in een grote boerderij met enkele hectaren land, zodat wij – in eigen beheer – onze groenten en fruit kunnen telen, buiten het domein.

Op de boerderij is er plaats voor co-housing voor personeel.

En is er plaats voor een hoevewinkel en eventueel restaurant.

Het restaurant en de winkel op het domein zijn enkel toegankelijk voor bezoekers van het domein. Om lokale mensen te ondersteunen, kan een extra winkel op de boerderij plaats krijgen, of in een huurpand erbuiten.

Het geld wordt geïnvesteerd in scholing van de werknemers op de boerderij. En anderzijds in goede materialen en de beste zaden van de Zadenbank.

Terug naar de basis van alles, ook van de voeding.

Is er daarna nog geld over, dan gaat wordt dit geïnvesteerd in vastgoed dat eventueel verhuurd kan worden aan gasten van het domein.

Wat ga jij doen met 10 miljoen?

Mijn 10 miljoen heb ik in gedachten al geïnvesteerd. Hoe ga jij het uitgeven?

Besef ook dat geld zomaar jouw deur kan binnenvliegen, dat iemand het jou kan geven, dat jij het kan winnen of ontvangen, dat iemand jouw dromen voor jou kan waarmaken.

Hou jouw ogen open terwijl jij jouw doel neerzet.

En GELOOF met elke cel in jouw lichaam dat jouw droom WAAR is voor jou en dat het Werkelijkheid ZAL zijn – omdat dat jouw keuze is.

Het universum zal jou helpen en ondersteunen. Wees daar van overtuigd.

Alles wat na jouw keuze jou doet twijfelen, zijn beperkingen die jij diep vanbinnen (onbewust) gelooft. En die beperkingen mag jij nu Zien en Vergeven in jezelf.

Ik weet wat ik wil. Wat wil jij?
Zet het hieronder in de reacties 🙂

Meer lezen?

8888

Misschien ben jij wel geïnteresseerd in een programma dat jou leert om jezelf te helen zodat jij ook kan leven in overvloed? Overvloed is een proces dat jij doorloopt.

Delen op sociale media?

Om overvloed te leven, dien jij eerst te weten wat jij wil in jouw leven. Zet jouw gps op een bestemming en werk er elke dag aan. Zonder doel, kan jij geen passie hebben en geen nieuw leven. Zonder zinvol bestaan is het moeilijk om gelukkig te zijn.

6 responses to “Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

 1. Yvonne

  Wat een mooi plan. Jouw eerste deel van het plan lijkt erg op iets dat ik al eens gedeeltelijk heb mogen realiseren kin de vorm van een kinderdagverblijf waar dezelfde waarden aan verbonden waren. Ik werd tegengewerkt door regelgeving en het gebrek aan financiële middelen.
  Mijn allereerste kinderdroom kwam hierbij gedeeltelijk uit, ik wilde onderwijzeres worden van het basis onderwijs, maar werd in één klap van mijn troon gegooid door een decaan die mij vertelde dat ik iets anders moest kiezen want in het onderwijs was teveel werkeloosheid. Ik heb de man vergeven, maar ben het niet vergeten… Ik ben toen fulltime moeder geworden van uiteindelijk 6 kinderen. Maar ik wilde meer, het zat er niet in. Nu weet ik dat het verkeerde keuzes waren waardoor dingen niet zijn gelukt.
  Maar mijn grote droom, die waarschijnlijk meer dan 10 miljoen kost is de hele wereld van voldoende eten te voorzien. Honger is niet nodig! Er zijn meer mensen die sterven van obesitas dan mensen die sterven van honger. Er is dus voldoende eten op aarde, waarom sterven mensen dan nog aan honger. En waarom worden wij met voedsel uit de supermarkt vergiftigd? Goed eten zou niet duurder mogen zijn en waarom bijv. 10 soorten cornflakes als het toch hetzelfde is. Voedsel zou gratis moeten zijn, voor iedereen. En dan bedoel ik niet die mars of Snickers, maar groente en fruit. Het zou biologisch verantwoord en goedkoop moeten zijn.
  Daar zou ik mijn 10 miljoen aan willen besteden, investeren in de juiste voeding, maak de rommel duurder en de biologische producten goedkoop. Dan maken mensen andere keuzes en blijven gezond. Dat is natuurlijk wel een puntje, de wereldleiders willen ons niet gezond hebben, dat moge duidelijk zijn. Zie nu met het Corona virus. Je wordt doodgegooid met het vaccin, mondkapjes en desinfectiemiddel. Nergens hoor je een regering zeggen, eet gezond, beweeg, werk aan je weerstand! Dus misschien is de droom wel, wereldleider worden en het juiste voorbeeld geven. Want ik wil wel gezond leven, maar kan niet omdat alles wat ik op dit moment kan kopen is ongezond voedsel. Zodra mijn kar vol ligt met gezonde producten dan kan ik twee van de 4 weken per maand eten, de rest zou ik moeten vasten en verhongeren.
  En ik zou wereld vrede willen, kan je dat realiseren met 10 miljoen. Misschien kan ik het zelfs gratis, net als jij. Liefde verspreiden en begrip tonen voor anderen. Ik ben al een hele tijd “wakker” Maar door de laatste paar uur jouw video’s te bekijken, kreeg ik ineens bepaalde inzichten. En het doel wat ik al even voor ogen had ga ik nu toch nog verder positief benaderen. Waardoor ik niet misschien maar ZEKER dat doel ga behalen.
  Want ik geloof niet in toeval, ik geloof in het lot.
  Iemand zei mij ooit, “jij hebt geen gemakkelijk pad gekozen”, toen begreep ik hem niet.
  Nu ben ik langzaam aan het beseffen wat het betekende en ik moet van dit pad het beste maken. En van de gedachte “ik moet in mijn vorige leven iets heel ergs hebben gedaan, anders was alles wel goed geweest” ben ik verandert in “alle keuzes die ik zelf maak, moet ik beter overwegen”
  Ik ben een verzorger, ik ben creatief, heb geduld en ik ben eerlijk en dat ga ik nu nog beter naar buiten brengen. Iemand zocht voor zijn vader verzorging aan huis, wij kunnen daar gratis wonen, een eigen moestuin hebben, Mens en dieren verzorgen en mijn creativiteit ruimte geven. Ik ga er alles aan doen dat de keuze op ons (mijn man en ik) gaat vallen. Want daarmee komt mijn droom uit.
  Dank voor het lezen ?

  • Marieke

   Prachtig!!
   Jouw dromen zijn mogelijk als je er maar in geloofd 🙂 Dankjewel om deze te delen!!
   Blijf dromen, blijf jouw leven in eigen handen nemen en blijf vooruit gaan. Fantastisch!!

 2. Gwendoline Banckaert

  Mijn 10 miljoen zou ik geven eveneens aan zij die ng minder hebben dan wij..dus aan ieder mens de vrijheid om ge hier eten en drinken..en bewegingsvrijheid

  De 10 miljoen en het zal kom meer zijn dan 10 mîjoen zou ik ook besteden aan een gezonde wereld..en aan de JUISTE zorg voor kinderen en volwassenen om hun eigen terug te vinden nadat zij kwaad berokkend zijn door andere en t verleden..zodst ook mensen zonder geld er gebruik van kunnen maken..ook aan alle de kans om idd de juiste scholing te krijg en en ontvangen. Op een ruimte die groot genoeg is om ieder te voorzien.gekd voor zieke mensen te helpen .

 3. Christine Vankeirsbilck

  Waw heel mooi wat jij gaat doen met die 10miljoen.
  Wat ga ik doen? Ik heb een droom. En die is om een boerderij te runnen samen met mijn man en mijn zoon,het is ook zijn droom om op een boerderij te wonen. Een boerderij met verschillende dieren. Ik nodig kinderen en hun ouders uit om de dieren te komen aaien knuffelen, helpen verzorgen. Hoe noemen ze dat dierentherapie. Verder is er mogelijkheid om te logeren in een glampigtent een yurt of vakantiehuisje. We kweken onze eigen groenten. We hebben een boomgaard met verschillende fruitbomen. We hebben twee boerepaarden die in de zomer een huifkar voortrekken en ritjes maakt door de landelijke omgeving van de boerderij.
  Ik heb mijn eigen rustige stille ruimte waar ik mediteer en zo nu en dan nodig ik anderen uit om samen te mediteren. Wat de wereld betreft steun ik goede doelen die mensen alle basisbehoeften helpt te geven.
  Dat is zo een stukje wat ik ga doen met 10miljoen.
  Liefdevolle groetjes Christine

  • Marieke

   Dat is een geweldig idee Christine. Als jij het realiseert, stuur mij een email. Ik kom op vakantie met mijn kinderen. Ik vind het een fantastisch initiatief! Mijn steun heb jij alvast! 🙂

 4. Dag, ik kwam ineens (geloof niet in toeval) op jouw site. Ik las wat over visualiseren enz. Ik las jouw artikel wat zou je doen met 10miljoen. Alles wat jij opschreef resoneert met hoe ik denk over het onderwijs maar het helaas maar weinig zie in de praktijk. Ik werkte in het basisonderwijs, werk nu deels op een mbo school als coach en invaldocent en een tijd heb ik gewerkt voor mijzelf om maatwerk te bieden aan kinderen. Ik denk dat als jij dit gaat realiseren (met of zonder die miljoenen) IK die leerkracht ben die jij zoekt 😉 Als ik het geld naar mij toe trek, dan schakel ik jou in om samen dit te gaan realiseren, omdat ik dit ook al zolang voel, roep. Het is hard nodig.
  Ik denk dan ‘hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?’
  Maar ook las ik over het loslaten, maar wel blijven visualiseren,plannen uitwerken enz. Vaak blijft het bij alleen dromen of in de details hangen en niet de grote lijn uit kunnen werken, of vanwege tijdgebrek (fulltime job nu), of dat ik teveel zit in ‘hoe dan?’. Naja zoals je merkt dan teveel ego zaken die je verlammen. Maar alles in mij voelt wel dat ik kinderen/studenten zoveel meer liefde, het gevoel van horen/zien/begrepen worden gun. En voor nu geef ik ze dit wat in mijn macht ligt.
  Heel veel succes met je dromen waarmaken en contact met mij opnemen mag altijd 😉

Geef een reactie