Hoe bescherm ik mijn energie -HSP

Door Marieke in Blog - 25 september 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


De absoluut meest gestelde vragen in mijn mailbox zijn veruit: Ik ben een HSP en ik loop leeg. Hoe kan ik mijn energie beschermen tegen anderen? Hoe kan ik meer energie hebben zonder leeg te lopen? Of hoe kan ik als HSP buiten mijn huis komen zonder leeggezogen te worden. Hoe bescherm ik mijn energie?

In dit artikel lees jij exact wat ik deed om mijn energie af te schermen van anderen en hoe jij dat uiteraard ook kan doen. Het is een andere manier van denken, maar het verandert jouw leven drastisch.

Hoe bescherm ik mijn energie als HSP? Veruit de meest gestelde vraag. Ik sloot mij op in mijn huis, maar nu sta ik zonder problemen op podia. Hoe doe ik dat? En jij kan het uiteraard ook :)

Het probleem van een HSP.

Alles is energie. Ik ben energie, jij bent energie en wat wij denken, zeggen en doen is ook energie. Alles trilt en heeft een bepaalde frequentie.

Als jij hier al afhaakt, laat het even naast jou liggen en lees verder.

Ik ben een bol energie met een rand, mijn Aura. Bij zowat 99% HSP zit die rand vol gaten of bestaat die amper.

Daarnaast is ongeveer 4% van de wereldbevolking HSP (die cijfers kan je ergens vinden op het web). 96% van de wereldbevolking is dit dus niet.

Een HSP heeft een (letterlijk) Gouden Hart, een Prachtige Ziel (of jij dat nu weet of niet) en wil maar 1 ding: ‘anderen gelukkig maken door te dienen’.

4% van de wereld wil anderen gelukkig maken en 96% heeft dit niet als taak. Laten we zeggen dat de weegschaal wat uit balans is.

96% van de bevolking wil jouw Gouden Hart en wat erin zit, Onvoorwaardelijke Liefde. En de weg naar die Liefde is door jouw Aura en door jouw Hart. Iedereen weet en voelt dat jij een Gouden Hart hebt en dat het hun leegte kan opvullen – op energetisch niveau.

Begrijp jij het probleem?

De oplossing om jouw energie te beschermen.

Ik heb alles geprobeerd dat op het web te vinden was van tips, tricks, meditaties en wat nog – en het helpt niet. Het hielp een beetje, maar ik bleef uitgeput en leeg.

En toen viel het muntje – en het is niet wat jij denkt. Dus laten we beginnen met een voorbeeld.

Als ik iets kostbaar in mijn huis verstop en iedereen voelt en weet dat het er zit, en iedereen wil het – gegarandeerd dat er op een dag iemand inbreekt om het te komen halen.

En daarnaast leef ik in angst omdat ik weet dat op een dag een inbreker in mijn woning zal staan om te stelen wat zo kostbaar is voor mij.

Jouw Aura en jouw Lichaam zijn jouw woning, jouw kostbaarste bezit is Onvoorwaardelijke, Warme Liefde. Jij bent uitgeput (resultaat van angst) omdat jij jouw meest kostbare bezit elke seconde van elke dag moet beschermen.

Wij lopen niet leeg omdat een ander ons leegzuigt. Wij lopen leeg omdat het beschermen van die Liefde ONGELOFELIJK veel energie vergt.

Een ander kan ons niet leegzuigen, wij zuigen onszelf leeg.

Ik besloot iets radicaals te doen. Ik besloot mijn Hart wagenwijd open te zetten, zodat iedereen mijn Onvoorwaardelijke, Warme Liefde kan nemen wanneer die maar wil.

Het veranderde mijn hele leven.

Zo zet jij jouw Hart open & waarom.

Als datzelfde huis zijn deuren en ramen wagenwijd openzet, 24/24 en 7/7, is een dief dan nog een dief? Die persoon kan immers komen halen wat hij wil, want de deuren staan open. Is die persoon dan nog een dief of neemt hij wat wordt aangeboden?

Hetzelfde met jouw Hart.

Als jij jouw Hart 100% openzet dan kan iedereen die in jouw buurt komt, Liefde opscheppen. En jij loopt niet leeg.

Een HSP (iedereen trouwens) is 100% van de tijd verbonden met een Bron van Onvoorwaardelijke Liefde. Er hangt een leiding (een Gouden Koord) bovenop jouw hoofd (vanuit jouw Kruin Chakra) dat jou verbindt met die Eeuwige Bron.

Jij kan NIET leeglopen.

Jij loopt leeg omdat jouw Hart beschermen al jouw energie neemt.

Moet jij beschermen wat vrijelijk te geven is? Jij hebt zoveel Liefde in jou, waarom geef jij het niet vrijelijk weg?

Waarom doet het pijn?

Als jij kiest om te verbinden met die Eeuwige Bron (en dat ben jij altijd) en daarnaast kies jij om jouw Hart te openen naar anderen – dan open jij ook een beerput aan pijn, angst, verdriet, schuld, schaamte, woede en trauma.

En daarom openen wij ons Hart niet.

Het doet pijn.

Als jij anderen wil helpen door te dienen, als jij hen wil gelukkig maken, als jij hun levens wil verbeteren, als jij er wil zijn voor de andere – dan moet jij er eerst zijn voor jezelf.

Open jouw Hart, ga door de pijn en leer van jezelf houden. Dat is hoe ik het deed en dat is waarom ik met een glimlach door een markt kan wandelen. (Na mezelf 3 jaar op te sluiten in mijn huis)

Negatieve mensen beïnvloeden mij nog, omdat mijn grenzen niet altijd even stevig zijn. Maar ik word niet meer leeggezogen, omdat ik voor mezelf kies. Ik weet best wat ik kan en wat ik niet kan en wanneer ik nee moet zeggen. Door mijn Hart te openen kan ik dienen vanuit Ware, Onvoorwaardelijke Liefde, zonder beperking.

Door jouw Hart te openen en jouw pijn te helen, heel jij ook jouw Aura. De gaten worden gedicht en jouw gronding is veel sterker. En daardoor heb jij meer kracht en kan jij verder jouw Hart openen. Het is een opwaartse spiraal.

Ik kan 100 mensen per dag een healing geven zonder daar nadelig effect van te hebben. Ik kan zonder problemen naar de situatie van anderen luisteren zonder uitgeput te zijn.

En dat was vroeger anders. Ik heb mezelf zo’n 25 jaar in een hoekje geduwd, omdat ik het niet aankon. Ik sloot mezelf op in mijn kamer en later in mijn huis, omdat ik pijn had en leeg was. En ik dacht dat ik mezelf beschermde door iedereen te ontwijken, maar uiteindelijk was er maar 1 die daar pijn door had, ikzelf.

Vandaag sta ik op podia en heel ik wereldwijd.

Hoe open ik mijn Hart?

Jouw Hart openen is een keuze, meer niet. Een moedige keuze waarin jij tegen jezelf zegt: ‘Het is oké om pijn te hebben, maar het hoeft niet meer’.

Open jouw Hart door jouw pijn te bekijken voor wat het is: Een foute keuze met heel veel emotionele baggage. Meer niet.

Pijn is slechts dat: een gemiste leerkans waarbij karma jou een schop onder jouw kont heeft gegeven, door middel van pijn (een negatieve emotie).

Als jij kiest om jouw Hart te openen, heel langzaam op jouw tempo, dan kijk jij naar jouw verleden en kies jij om jouw leerkansen te herleren. En zo leer jij anders te denken over de wereld, de mensheid en jezelf.

Angst is een verhaal dat jij jezelf vertelt. Jij bent niet jouw Pijn. Jij hebt een groot, liefdevol, warm hart van goud. Stop dat tussen jouw 2 oren en leef ernaar.

Om jouw Hart te openen moet jij jouw verleden en jouw foute keuzes achter jou laten. Dat is jouw taak. Herschrijf jouw verhaal want dat mag. Jij mag kiezen voor een gemakkelijker leven waarin jij jezelf niet meer hoeft af te schermen.

Wat kies jij? Hoeveel ben jij waard?

Kies vandaag de moeilijke weg, dan krijg jij uiteindelijke een gemakkelijk leven (als jij volhoudt). Kies om door die pijn te gaan en die pijn voor eens en altijd los te laten. Maak een keuze om het anders te doen, om te helen van binnenuit.

Is dat gemakkelijk? Totaal niet. Het is het moeilijkste dat jij ooit zal doen, maar tegelijk het allermooiste. Jij leert van jezelf houden, met heel jouw verleden.

Jij leert jezelf accepteren voor wie jij bent, met alles wat goed en minder goed is. En daarnaast kies jij om jezelf te vergeven, omdat het verleden losgelaten mag worden. Als laatste omarm jij jezelf en zeg jij: ‘Lieve schat, ik heb jou gemist.’

Dat is zelf liefde en dat is wat jij zoekt. Dit is de oplossing op jouw probleem. Hoe bescherm ik mijn energie als HSP? Door mijn Hart te openen.

De ultieme vraag is: ‘Ben jij bereidt jouw Hart te openen voor jezelf?’

Het Ik Hou Van Mezelf Programma helpt jou hierbij, als jij dat wil.

Hoe bescherm ik mijn energie als HSP? Zowat de meest gestelde vraag in mijn mailbox. Wat jij beschermt, is waardevol en kan gestolen worden. Doe het eens anders en open jouw hart. Lees mee.
Deel op sociale media 🙂

Wil jij meer lezen op het blog? Deze artikels leunen hierbij aan:

Geef een antwoord