Hoe een trigger werkt.

Door Marieke in Blog - 2 november 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Een trigger is een duw op een alarmknopje dat jouw hoofd in paniek laat schieten. Een trigger is dus eigenlijk een duw op een pijnlijke gedachte die jij hebt. Ik heb die ook.

Mijn bedrijf is een spiegel van mijn denken en soms gaat mijn hoofd in volle paniek omdat het zoveel pijn doet. Een bedrijf, een passie, een sport, een relatie,… bieden jou de kans om jouw gedachten aan te passen naar beter, zodat jij kan groeien en een beter persoon kan worden.

Dat doet pijn.

Een trigger helpt jou om jouw pijn te zien en daar iets mee te doen. Het is niet persoonlijk wat die andere jou zegt of wat hij doet. Het is een reflectie van de manier waarop jij onbewust denkt en jouw leven leidt/lijdt. De andere laat jou slechts zien waar jij over denkt, door op jouw alarmknopjes te drukken.

Het is niet persoonlijk.

Niets wat een ander jou vertelt is toevallig of persoonlijk. Sterker nog, het moet gebeuren omdat er geen andere optie is. Zolang jouw energie de frequentie draagt die er nu is, blijf jij dezelfde soort ervaringen aantrekken door de wet van aantrekking. Jij trekt een gelijkaardige energie aan die jouw frequentie en al de pijn die erbij hoort, kan spiegelen.

Als jij betere ervaringen wil aantrekken, dan moet jij eerst jouw gedachten verbeteren. De gedachten die jij (onbewust) hebt over jezelf. Laat jouw verleden los, laat jouw pijn los, laat de leugens los, laat jouw beperkingen los en kijk wie jij dan bent.

Daar dienen triggers voor. Zolang jij niet jouw volle zelf bent (jouw Ziel) en jouw Licht schijnt, Liefde hebt voor jezelf en een zinvolle besteding hebt in jouw leven – zolang blijven anderen op jouw knopjes drukken.

Niet omdat dat leuk is, maar omdat zij vanuit liefde voor jou, jou willen laten groeien (onbewust dan toch). Bekijk alles wat jou raakt met een ander perspectief, eentje vanuit groei.

Zo ga jij met een trigger om.

Stap 1: Je voelt een ongewenste emotie (een trigger)

Die emotie die jij niet wil voelen (ongemak, protest, haat, woede, verdriet, schuld, schaamte,…) hoef jij niet te voelen.

Ik uit mijn mening en jij voelt jou aangesproken. Accepteer dat jij jou aangesproken voelt en laat de emotie los. Zet jou ernaast.

Accepteer de situatie, hoe ze ook is, alleen maar accepteren dat ze er is.

Adem diep in jouw buik zodat jouw Ziel bovenhand krijgt en het jouw Ego (vecht of vlucht reactie) uitzet.

Stap 2: Bekijk de situatie vanuit vogelperspectief

Nu jij ademt en kalmer bent, en de emoties minder zijn, kijk jij met een ander paar ogen naar de situatie.

Wat wil de situatie jou leren? Welke pijn mag jij loslaten? Welke manier van denken mag jij loslaten? Wat houdt jou tegen in jouw leven?

Waarom komen deze emoties naar boven? Waarom nu? En waar komt die reactie vandaan? Waar komt die pijn vandaan?

Stap 3: Draai de trigger om.

Nu jij weet wat de situatie jou wil leren, draai het om en leer jouw les.

Wat kan jij doen om dit nieuwe inzicht, deze les, in jouw leven te integreren?

Stap 4: Pas jouw nieuwe inzichten toe in jouw leven.

Neem die nieuwe inzichten en leef ernaar, vol zelfvertrouwen.

Als jij die nieuwe inzichten, die nieuwe lessen leert en toepast in jouw leven – liefst vol zelfvertrouwen, dan komen er nieuwe leerkansen naar jou toe.

Dat is hoe het werkt.

Een trigger is Liefde.
Nee zeggen triggert de andere en is Liefde.
Een nee = Liefde

Een trigger is een reactie op pijn in jezelf. Meer niet.

Draai het om en heel jezelf, van binnenuit.

Interessant weetje:

90% van wat jij zegt tegen iemand, is advies aan jezelf. 10% van wat jij zegt is voor de andere bestemd.

Dus, 90% van wat een ander tegen jou vertelt, is advies aan zichzelf.

Omdat mijn onbewuste denken niet rechtstreeks tegen mij kan praten, huurt mijn Ziel acteurs in zodat wij samen een situatie kunnen creëren waarin wij beiden kunnen leren. Wat ik tegen jou zeg is advies aan mij en wat jij tegen mij zegt is advies aan jezelf.

De volgende keer dat jij in een discussie terecht komt, luister dan een keer naar jouw eigen advies en niet naar de andere.

Want de andere vuurt triggers op jou af en jij op de andere. Dat is de taak van de situatie die wij of jullie samen creëren.

Als jij luistert naar wat de andere zegt en het niet persoonlijk neemt, dan leer jij op enkele minuten hoe de andere persoon in mekaar zit – want onbewust is die persoon tegen zichzelf aan het praten. En jij hoeft enkel maar te luisteren en te observeren en jij weet in enkele minuten wie jij voor jou hebt.

En dan gaat er een compleet nieuwe wereld open voor jou.

Ook een trigger ervaren?

Wil jij ook elke week getriggerd worden en veel kennis ontvangen over hoe ons denken werkt? Schrijf jou in op de maillijst. Ik trigger jou graag met heel veel Liefde, elke week opnieuw, omdat het jou heelt.

Jij kan jezelf HIER inschrijven.

Lees ook het e-boek “Spiegels – een kijk in het onbewuste” om meer inzicht te krijgen over spiegels, triggers en pijn in jezelf.

Meer lezen?

Werk vanuit jouw #Zielskracht. Een trigger is een uiting van innerlijke pijn. Maar hoe ga jij daar nu mee om? Zet jouw trigger om in een les. En dat doe jij zo:

Geef een antwoord