HSP hebben Liefde en Grenzen nodig.

Door Marieke in Blog - 29 juni 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Ik ben trotse mama van 2 liefdevolle sterrenzaden. Ook gekend als HSP, HSK of hoogsensitieve personen. Hoe je ze ook wil noemen, het zijn in principe zeer oude zielen die de frequentie op Aarde willen verhogen.

Deze kinderen (die voornamelijk geboren zijn na 2012), hebben een Ziel die zich in de hogere dimensies bevindt. Deze Zielen zijn instant manifestatie gewend en hebben geen besef van tijd. Alles moet nu. Herkenbaar?

Ze willen vrede, liefde, geluk, vriendelijkheid. Want dat is hun natuurlijke staat. Ze kunnen niet begrijpen waarom een kind een ander kind zou pijn doen, of waarom iemand boos wordt. Deze kinderen zijn anders bedraad in hun hersenen en denken letterlijk anders dan hun ouders.

Spiegels

Iedereen in jouw leven is een spiegel van jouw Innerlijke Ik. Jouw pijn en jouw sterktes. En jouw kinderen zijn hier uitstekend in. Ze zijn veel bij jou en ze weten jouw pijnpunten als geen ander naar boven te brengen. Uiteraard doen ze dit vanuit onvoorwaardelijke Liefde voor hun ouders.

Jouw gevoelige kind voelt jouw energie. Jij kan je dus niet verstoppen voor jouw kind. Jouw emoties, jouw gevoelens, jouw pijn,.. Deze kinderen zien zo door jouw masker.

En dat doet pijn.

Vaak wil je deze kinderen achter het behang plakken of ter adoptie afstaan (ja, soms denk ik daar wel eens aan). Maar je moet heel goed beseffen dat heel veel van het gedrag van jouw kind een spiegel is van jouw innerlijke pijn. Als jij de oorzaak wegneemt (jouw innerlijke pijn) dan kan het gedrag van jouw kind niet meer bestaan.

Valt het muntje?

Jij en jouw partner zijn de oorzaak van het gedrag van jouw/jullie kinderen, tezamen met oud karma van vorige levens (van het kind). Maar grotendeels kan je stellen dat het merendeel van het gedrag te wijten is aan de sterktes en de zwaktes van 1 of beide ouders.

Ik wijdde een heel artikel aan het spiegelend gedrag van kinderen.

Een HSP heeft grenzen nodig en verlangt naar zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en Liefde.
Hoeveel Liefde kan jij jouw kind geven?

Liefde

Om een lang verhaal kort te maken, de weg naar prachtige, zelfstandige, liefdevolle kinderen, is door het hart. Niet langs het hart, of via het hart, nee, er recht door.

HSP kinderen hebben heel veel Liefde nodig. Zij kunnen zo veel Liefde geven en verwachten evenveel terug. Wat je geeft, ontvang je in 10-voud, dat is de Universele Wet van Karma. Je oogst wat je zaait.

Jouw kind wil Liefde. En om zoveel Liefde aan jouw kind te kunnen geven, moet jij jouw hart openen. En om jouw hart te openen, moet jij door jouw pijnen gaan van jouw kindertijd.

Jouw kind is een ettertje omdat jij jouw hart moet openen.

Schreeuwen, boos zijn, straffen en wat nog helpt niet bij HSP. Zij hebben maar 1 taak als kind en dat is JOUW HART OPENEN.

Gun jouw kind het volbrengen van zijn eerste taak en open jouw hart. Ja, dat doet pijn maar het is het meer dan waard.

Lees ook: Knuffel je HSP kind nog meer.

Grenzen

Kinderen hebben grenzen nodig. Veel grenzen en vooral duidelijke grenzen.

Maar om grenzen te kunnen zetten voor jou kind, moet jij natuurlijk zelf het voorbeeld geven en duidelijke grenzen zetten voor jezelf. Je kan namelijk niet van jouw kind verwachten dat het zich aan grenzen gaat houden als jij niet het goede voorbeeld geeft.

Een kind observeert wat zijn ouders doet en kopieert dan dit gedrag. Jij wil liefdevolle, lieve, attente en zelfstandige kinderen? Dan is er werk aan de winkel.

Grenzen zetten is uiterst belangrijk.

Een HSP droomt groot. Gigantisch groot. En een HSP heeft absoluut geen problemen om die dromen te geloven en er gewoon voor te gaan. En dat is wanneer er problemen zijn.

Jouw kind gelooft zo erg in haar dromen dat zij vandaag die persoon al IS – instant manifestatie van haar dromen.

Je moet toegeven, onze kinderen zijn absolute wondertjes als het op manifesteren aankomt en we kunnen er absoluut veel van leren.

Maar die grote dromen en die instant manifestatie werkt niet zo goed hier op Aarde. Onze kinderen hebben namelijk ook karma, wonden, innerlijke pijn, en familiekarma die ze moeten oplossen. En al dat staat in de weg van hun manifestatie.

We moeten hen helpen door grenzen te stellen aan hun gedrag voordat ze wegzweven. Grenzen helpen hen om met hun pijn om te gaan, om zelfstandiger te zijn, om liefdevoller te zijn en om niet in verslavingen te verzeilen.

Een HSP kind dat duidelijke grenzen krijgt EN veel Liefde van de ouders, heeft minder kans om depressief te worden of om verslaafd te geraken.

Begrijp jouw kind.

Doe jouw best om jouw kind te begrijpen en mee te gaan in hun denken. Bekijk hun gedrag door jouw hart. Waarom doet jouw kind wat zij doet? Wat kan de oorzaak ervan zijn?

Een HSP spiegelt jouw pijn. Als jouw HSP een hele dag ‘nee’ zegt, dan wordt het tijd dat jij meer nee zegt. Roept jouw HSP de hele tijd? Wees liever voor jezelf.

Als jij jouw kind leert begrijpen, dan leer jij jezelf ook te begrijpen, door jouw kind. Is dat niet mooi?

Jouw HSP is op deze Aarde met als eerste taak om jouw hart te openen.

Wil jij hier extra bij geholpen worden? Ik nam een prachtige Hart Activatie Meditatie op om jouw hart te helpen openen. Ik stuur hem op via e-mail.

Het hart openen via grenzen

Jouw hart openen doe je op verschillende manieren. En 1 ervan is weten wat jij wil in jouw leven (niet wat een ander van jou verwacht). Jij hebt een doel nodig om naar te leven zodat alle tijd die jij hebt, betekenisvol kan worden doorgebracht.

Jouw tijd een doel geven, opent jouw hart.

Pas als jij weet wat jij met jouw leven wil aanvangen, jij hebt een doel gesteld voor jezelf, kan jij grenzen stellen om jouw doelen te bewaken.

Als jij oefent met grenzen stellen voor jezelf, ga jij automatisch meer grenzen stellen voor jouw kinderen. Jij gaat hen helpen hun energie te beschermen, door het juiste voorbeeld te geven. Jij gaat hen tonen hoe zij hun tijd meer betekenisvoller kunnen doorbrengen i.p.v. voor een scherm.

Lees ook: Kinderen op dieet, waarom ik hun schermen afnam.

HSP verlangt naar grenzen, Liefde, genegenheid, aandacht en veel meer. Jouw HSP verlangt dat jij hen anders opvoed, anders dan de maatschappij verlangt. Dat doe je zo.

Zelfstandigheid.

HSP’ers zijn ontzettend zelfstandig, slim en zijn een spons voor kennis. Waarom zou jij jouw kind klein willen houden? Voor jouw gemak?

Een kind zoekt de grenzen van zijn ouders op, maar daagt ook uit tot vernieuwing. Een HSP wil dat zijn ouders anders leren denken, buiten de normen van de maatschappij. Een hoogsensitief kind wil dat zijn ouders veranderen en hun kinderen anders opvoeden, natuurlijker, liefdevoller, met meer genegenheid en aandacht voor hen.

Mijn kinderen zijn super zelfstandig en het is zowel een zegen als een vloek. Ze worden snel groot en kunnen zowat alles zelf doen. Mijn jongste dochter smeert haar eigen boterham sinds haar 2de verjaardag en doet haar kleding zelf aan. Zindelijk is ze al sinds haar 11 maanden, helemaal alleen.

Het moeilijkste is jouw kinderen loslaten, erkennen dat zij zelfstandige wezens zijn die doelen hebben en hen helpen in het behalen van die doelen.

Maar zovelen houden hun kinderen klein. Ze doen dit door hen niet de kansen te geven om zelfstandiger te zijn, om verantwoordelijker te mogen zijn.

In plaats van tijd en aandacht aan hun kinderen te schenken, plaatsen wij onze kinderen voor een scherm, want dat is gemakkelijker.

Onze HSP kinderen dwingen ons als ouders om anders op te voeden. We moeten die schermen beperken en meer tijd, liefde en aandacht aan onze kinderen geven. Onze kinderen willen leren door veel tijd met ons door te brengen.

Begin bijvoorbeeld met helpen in het huishouden. Dit zijn taken die best veel tijd in beslag nemen. Dus waarom laten we onze kinderen niet helpen zodat ze kunnen leren van ons én tegelijk hen de kans te geven om meer tijd met hun ouders door te brengen?

Ja, het neemt meer tijd in beslag om hen op een deftige manier deze taken aan te leren, maar kijk ook naar wat je terugkrijgt. Een kind dat jou wil helpen, wil leren hoe jij dat doet en jou dan kopieert.

Jij bent het grootste voorbeeld van jouw kind. Jij bent haar superheld.

Helpen in het huishouden.

Mijn kinderen hebben taakjes in huis. Sommige vinden ze geweldig, andere vinden ze maar niks. Maar het helpt met hun verantwoordelijkheid, met hun zin naar avontuur, hun hunkering naar kennis. En het verplicht mij om meer tijd met mijn kinderen door te brengen en hen nieuwe kennis te laten opdoen.

Mijn kinderen zijn 4 en 6 ondertussen en hebben 8 taakjes elk in huis. Dat gaat van planten water geven op vrijdag, tot de vaatwasser inladen, stofzuigen, lakens verschonen, de kat elke dag eten geven, zichzelf aankleden en hun kleding netjes opbergen in de kast.

Mijn kinderen zijn super trots op hun taakjes en voeren ze meestal met heel veel plezier uit.

Sinds het invoeren van dit systeem zijn mijn kinderen veel positiever, behulpzamer, minder rommelig en het lijkt of ze een nieuwe graad van belangrijkheid hebben ontvangen. Ze voelen zich belangrijk, want ze hebben een belangrijke taak te volbrengen. Ze hebben verantwoordelijkheidszin en ze helpen meer.

Reageer!

Wat vond je van dit artikel? Helpen jouw kinderen in het huishouden? Zou jouw HSP veel baat hebben met duidelijke taakjes en meer samenwerken in het gezin?

Hoeveel tijd breng jij met jouw gezin door?

Lees meer:

Geef een antwoord