Ik hou van mezelf. Hou jij van jou?

Door Marieke in Blog - 4 mei 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Zelf Liefde is niet iets om jou over te schamen. Integendeel, het is een kracht. Ik noem het positief egoïstisch zijn en daar doe jij veel goed mee.

Dus, wat is zelf liefde nu precies? En hoe voelt het om van jezelf te houden?

Ik maakte er een geweldige video over, kijk deze eerst, of niet. Zoals jij wil. Het artikel behandelt andere content dan de video.

Zelf Liefde ziet er als volgt uit:

Ik heb een droom, een grote droom die voor velen onbereikbaar lijkt. En voor een lange tijd dacht ik ook dat die droom te groot was voor mij. Door die angst van ‘grootheid’ stelde ik die droom dan maar uit, want het is toch niet voor mij.

Stop met lijden en klein zijn.

Dat is geen liefde voor jezelf, dat is lijden.

Op een dag, zomaar, klikte bij mij het knopje om en besloot ik dat ik waardig ben om die droom te leven. En die droom schreef ik neer zoals ik het wil, zonder de mening van anderen. Het werd een doel.

En dat doel streef ik elke dag na. Ik besloot wie ik wil zijn in mijn leven en ik doe er alles aan om die persoon te worden. Omdat ik weet in elke cel van mijn lichaam, dat ik geboren ben voor grootsheid.

Ik weet dat ik alleen maar datgene kan dromen en bedenken wat ik kan waarmaken. En dus ga ik er helemaal voor. Geen uitstelgedrag meer maar elke dag doorzetten en kiezen voor mijn geluk.

Zelf liefde is jezelf jouw dromen gunnen en dat begint met

1 te dromen
2 die neer te schrijven zodat het een doel wordt
3 elke dag een actie nemen zodat jij jouw droom op een dag kan leven

Ik doe elke dag iets dat mij dichter bij mijn doel brengt. En als jij mij al een tijdje volgt, dan weet je dat dat iets niet iets klein is, maar een grote stap.

Ik vind mezelf waardig om mijn dromen te leven. Ik geloof in mezelf en ik vertrouw dat ik mijn dromen kan waarmaken. Ja, er valt nog veel te leren en het kan misschien nog enkele jaren duren vooraleer mijn dromen (de grootste die ik kan bedenken) waar zullen zijn. Maar als ik vandaag niet begin met die persoon te worden, dan lukt het mij nooit.

Droom groot.

Heel groot.

En bekijk dan stap voor stap wat jij kan doen om die persoon te worden.

Hoe leeft de persoon uit jouw dromen? Wat eet die persoon? Welke personen omringen jou? Welke job heb jij? Waar woon jij? Wat is jouw passie? Wat is jouw droom? Welke kennis heb jij? Hoe voel jij jou?

Die laatste is een magische sleutel. Hoe voel jij jou als die toekomstige ik? Hoe voelt het om alles voor mekaar te hebben?

Dit is niet om jou te ontmoedigen, maar om jou aan te moedigen. Als jij al jouw leugens in jezelf los laat en al jouw angsten en beperkingen, dan kan jij die persoon zijn. Die persoon, jouw toekomstige ik bestaat al in jouw dromen en dat wil zeggen dat die al in jou bestaat.

Jij kan jouw dromen leven. Jij kan kan dromen doen uitkomen. Het enige dat jij nodig hebt is veel Zelf Liefde

 • Vertrouw in jezelf dat jij het ooit zal kunnen
 • Geloof in jezelf dat jij het kan waarmaken
 • Geloof dat jij de nodige kennis kan leren
 • En de ervaring kan opdoen
 • Neem geen angsten aan van anderen (Marieke, dat kan jij niet waarmaken – ik weiger dat te geloven)
 • Neem alleen advies van iemand die het jou voordeed
 • Steun op jezelf en voel jou gesteund door het Universum
 • Laat jouw beperkingen los
 • Laat jouw leugens los
 • Vergeef iedereen die jou klein houdt
 • En hou zoveel van jezelf dat jij jouw droom leeft.

8888

Van jezelf houden wil zeggen dat jij vandaag peper in jouw kont stopt en eindelijk actie onderneemt.

Zo neem jij actie om jouw dromen waar te maken.

Wat kan jij vandaag doen om de juiste kennis op te doen om morgen jouw droom te leven? Welke ervaring heb jij nodig? Waar kan jij die vinden?

Doe vandaag iets dat jou dichter bij jouw droom brengt. Elke dag 1 stap en je zal er komen. Elke dag 10 stappen en jij komt er sneller 🙂

Focus niet alleen op jouw droom en wat er nodig is. Focus ook op alles wat er in jouw weg staat. Jij leeft namelijk jouw droom al, maar door jouw pijn kan jij deze niet zien.

Zelf liefde is graven in jouw verleden en alles loslaten en vergeven. Leer het begrijpen en laat het los. Het is slechts een verhaal dat jij leeft.

Durf groot dromen, durf loslaten en op een dag heb jij een perfect leven. Jij schept dat perfecte leven voor jezelf omdat jij van jezelf houdt.

Uitstellen is angst. Jezelf klein houden (wie ben ik om…) is angst en pijn.

Liefde is doen wat moet omdat jij weet dat jij zoveel in petto hebt in jezelf en jij wil kost wat kost het beste in jezelf naar boven halen.

Dat is Zelf Liefde. Zoveel houden van jezelf dat jij doorzet ongeacht wat het leven jou toont, ongeacht de pijn die jij hebt vanbinnen, ongeacht hoe onwaardig jij jezelf voelt, ongeacht de mening van anderen.

Als ik een Euro krijg voor elke keer dat iemand tegen mij zei dat ik gek ben, dit niet kan, te groot droom enzoverder, dan was ik al lang rijk. Ik weiger om naar de mening van anderen te luisteren omdat zij niet begrijpen wat voor een drijfveer ik in mezelf heb. Mijn innerlijke vuur is groot en brandt fel.

Ik luister niet naar de beperkingen en de angsten van anderen. Maar ik luister wel naar mensen die mij zijn voorgegaan en ik noteer al hun goede raad en voer die ook uit.

Zelf liefde is

 • Van jezelf houden ongeacht jouw situatie
 • Jouw lichaam aanvaarden
 • Jouw fouten aanvaarden en ze helen (niet meer opnieuw maken)
 • Jezelf vergeven
 • Anderen vergeven
 • Loslaten
 • Doorzetten
 • Geloven in jezelf
 • Vertrouwen in jezelf
 • Jouw nummer 1 allergrootste fan zijn
 • Groot dromen en dat waarmaken
 • Trots zijn op wie jij bent en elke dag nog beter worden

8888

Ja, soms is dat eenzaam omdat anderen jou niet begrijpen. Maar zet toch maar door. Want jij verdient dit. Jij werkt aan jouw dromen en exact daarom mag jij jouw dromen leven.

Zelf Liefde is kiezen wat jij wil in jouw leven en er gewoon voor gaan. En exact dat zal anderen inspireren om hetzelfde te doen. Maar voor nu focus jij op jezelf en zorg jij dat jouw leven in orde is. Als jouw leven goed loopt, dan kan jij anderen helpen op jouw eigen unieke manier.

Hou van jezelf!

Heb jij hier hulp bij nodig? Ik ging jou voor en ik schreef het proces neer in een super handig, to the point stappenplan dat jij slechts hoeft te volgen zodat jij jouw leven kan helen.

Ik was depressief, chronisch ziek, zonder energie en levensmoe. Vandaag leef ik in overvloed (ik ben gezond, veel te veel energie, prachtige mensen om mij heen, een succesvol bedrijf en veel meer).

Wat jij kan dromen is van jou. Heb jij hulp nodig, lees dan over het Pad van Zelf Liefde.

Wil jij andere artikels lezen die hier bij aansluiten?

Lees verder:

Hoe kan ik meer en diepgaander houden van mezelf? Hoe kan ik mijn leven omdraaien en mijn dromen najagen? Hoe kan ik overvloed bereiken op alle vlakken van mijn leven? Hoe leeft een bewust persoon?
Deel op sociale media 🙂

Geef een antwoord