Je gedachten zijn krachtiger dan je denkt!

Door Marieke in Blog - 21 november 2018
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Deze week stond bij mij in het teken van mijn gedachten en hun kracht. Niet alleen mocht ik het allemaal ondervinden, ik kreeg ook de kans om anderen daar mee te helpen. Het was een soort snelcursus: ‘Je gedachten zijn krachtiger dan je denkt.’

En wat zijn ze krachtig! Naarmate ik mezelf meer en meer verander en aanpas aan de nieuwe energie, merk ik ook dat er veel meer gebeurt in mijn leven (en zoveel sneller). Dat noemen ze manifesteren.

Gedachten zijn krachtiger dan jij denkt. Leer hoe jij controle kan nemen over jouw gedachten en dan kan jij echt manifesteren.
Deel op sociale media šŸ™‚

Wat zijn gedachten?

Alles is energie. Jij en ik, maar ook stoelen, bomen en zelfs je eten. Je gedachten zijn ook energie. Want als jij en ik energie zijn, en we denken over iets/aan iets, dan sturen we energie via onze gedachten naar dat iets.

Een praktisch voorbeeld

Ik maak me zorgen om mijn tekort aan geld.

Enerzijds is geld energie, anderzijds zijn mijn zorgen ook energie. Ik stuur dus negatieve energie (zorgen) naar mijn geld. Mijn geld ontvangt negatieve energie.

Wat als ik tegen jou zeg: “Goh, jij ben echt niet goed genoeg!” – Ik stuur dus zeer negatieve energie naar jou. En hoe voel je je daar bij? Blij? Nee he, je voelt je een beetje down. En dat is normaal.

Jij bent energie, laten we het concreet voorstellen als: jouw energiepeil is 100. Als ik jou een negatieve gedachte stuur of uitspreek tegen jou, dan gaat jouw energiepeil naar beneden. Deze reactie (je bent niet goed genoeg) laat je energiepeil met bijvoorbeeld 20 zakken. Opeens, op een fractie van een seconde, is je energiepeil gezakt naar 80.

Laat ik even stellen dat ik naar je toe kom, en je zit wat te tobben, want iemand maakte een negatieve opmerking. Ik kom naar je toe, en ik geef je een leuk compliment (Hey, je haar zit super goed, naar de kapper geweest? – Dankjewel om die kadootjes te regelen, ze waren echt goed! – …) +30! Je voelt je instant beter.

Een positieve gedachte geeft meer energie dan een negatieve gedachte. Positieve gedachten zijn veel sterker dan negatieve, dat is zo. (Een universele wet)

OkƩ, laten we dat nu even terugkoppelen naar ons geld, en het zogezegde tekort eraan.

Ik zeg vaak: Oh, daar heb ik geen geld voor, dat is te duur, ik heb te weinig geld, … Dat zijn allemaal negatieve uitdrukkingen over geld. Te weinig, ik heb het niet, geen geld,… Je geld wordt constant gebombardeerd met negatieve uitdrukkingen, negatieve energie.

Begrijp je het al?

Zolang wij negatief over iets praten (ons geld, ons kind), zit dat iets in de put en kan het niets voor ons doen. Ons geld kan zich niet vermenigvuldigen, omdat wij dat niet toestaan.

Wordt positiever

Wat kan je dan wel doen om meer geld te krijgen?

Je kan elke ochtend tegen je geld zeggen: Dankjewel om er voor mij te zijn. Ik sta je toe om te gaan en te vermenigvuldigen. Want dat is wat ik graag wil. In ruil beloof ik/doe ik mijn uiterste best om geen negatieve gevoelens meer te sturen naar jou/mijn geld. (en dat moet je dan ook echt menen)

Of zegen je bankrekening eens.

Maar, ik zit echt wel in diepe schulden! Ik heb echt geen geld.

Ja, dat begrijp ik. Probeer toch je zinnen zo aan te passen dat je positief praat over je geld, ook over je tekort.

Dus zeg vanaf nu: “Ik kan het nu niet betalen, dus ik wacht tot ik wel genoeg geld heb.” “Ik kan het nu niet betalen, ik ga op zoek naar een oplossing.” Dat kleine woordje ‘nu’ is heel belangrijk. Het geeft je geld de kans om iets te doen want de toekomst laat je open.

Wat met kinderen?

Ik kreeg de kans om de gedachtegang van mijn kinderen te onderzoeken en aan te passen. Uiteraard moest mijn gedachtegang ook veranderen.

Een concreet voorbeeld

Je kind heeft moeite met zijn huiswerk. Hij zit vast op een oefening en wat je ook doet, hij wil/kan het niet begrijpen.

Je kind begint te huilen en roept: “Ik snap het niet, ik kan het niet, ik begrijp het niet!”

Ik snap het niet is een negatieve uitdrukking. Je energiepeil gaat omlaag en je komt vast te zitten in een cirkel. Zolang je kind uitspreekt of denkt: ‘Ik kan het niet’, verplicht hij zichzelf om het niet te kunnen. Elke keer hij zegt: “Ik kan het niet”, zakt zijn energiepeil meer en meer. En uiteindelijk kan hij het ook niet.

Dus als je je kind wil helpen, moet je eerst die negatieve zinnen schrappen. Je kind mag niet zeggen: ‘Ik kan het niet’. Hij moet zeggen: ‘Ik denk nu dat ik het niet kan, maar misschien is dat niet waar, ik probeer opnieuw.’

Als je denken van negatief naar positief gaat, dan krijg je instant veel meer energie. En opeens lukt het wel. Vreemd toch?

Alles is energie, ook je gedachten

Ik werd er nog eens op aangesproken: ‘Pas op met wat je denkt!’ Je gedachten zijn krachtiger dan je denkt. Blijf positief en probeer overal het positieve in te vinden.

Tijdens het gesprek werd ik er meerdere keren vriendelijk op gewezen dat ik bij bepaalde onderwerpen wel veel negatieve woorden gebruikte. En dat zijn dan ’toevallig’ de onderwerpen waar ik het in het dagelijkse leven moeilijk mee heb.

Ze vertelden me dat alles wat ik uitspreek of denk, dat ik dat ook creƫer. Het universum houdt geen rekening met wat je wenst, het wordt gewoon uitgevoerd. Of dat nu negatief of positief is, jij vraagt en jij zal krijgen. Het universum oordeelt niet, want misschien wil je wel een uiterst negatieve ervaring opdoen (om bij te leren).

Jij bent in controle

Jij hebt de kracht om te kiezen wat je creĆ«ert in je eigen leven. Veel of weinig voorspoed, geluk/verdriet, tekorten of overvloed, gezond of ongezond,… Het ligt allemaal in jouw handen, elke dag opnieuw.

Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor jouw leven. Jij hebt het gecreƫerd, of je daar nu blij mee bent of niet. De enige die jouw leven kan veranderen, ben jij. Jij hebt de kracht, of je dat nu wil of niet.

Dit is onze nieuwe realiteit, nu we door de nieuwe energie gaan. Vanaf nu moet je je heel bewust zijn van de kracht van je gedachten. Niet alleen naar anderen toe, maar ook naar jezelf.

Leer positief praten over jezelf, over je kinderen, over je leven Ć©n kijk hoe het verandert voor je ogen. Als jij alleen praat over wat je echt wil Ć©n wat positief is, dan kan je de rest eindelijk loslaten. Dat is de oplossing.

Kijk naar de oplossing

Er is geen probleem, want een probleem is negatief, dat haalt de energie naar beneden. Er is altijd een oplossing voor elke situatie. Sta niet stil bij het probleem. Erken het probleem en focus op het vinden van een oplossing. Zo blijf je niet vastzitten maar kan je eindelijk vooruit.

Een probleem is een situatie in het nu die we niet willen.

Heb je een tekort aan geld? Sta stil bij het probleem: Ik heb een tekort aan geld. OkƩ. Goed. Dat is vandaag zo, maar kan ik het ook veranderen? Wat is de oplossing?

Leg je focus op de oplossing van het probleem, een ongewenste situatie, dan kan je vooruit. Blijf niet hangen bij het probleem. Dan zit je vast. Net zoals je kind vastzit bij zijn huiswerk, want ik kan het toch niet. Focus op een oplossing zoeken, zodat je verder kan, zodat je kan loslaten.

En daar draait het allemaal om. Als je je focust op een positieve gedachte: ‘Hoe vind ik een oplossing voor mijn situatie?’ dan kan je je situatie loslaten en er een betere versie van maken.

Ga aan het werk!

Hoe kan je dat praktisch toepassen? Hoe kan ik mijn gedachten aanpassen naar betere, mooiere, liefdevollere, positieve gedachten?

1 Wees niet boos op jezelf

Wat er ook gebeurt, ga niet boos worden op jezelf. “Zie je dat het me niet lukt!”, gaat je niet vooruit helpen. Dat geeft meteen – 20 aan energie, weet je nog?

In plaats daarvan ga je in de eerste stap erkennen dat je negatieve gedachten hebt en zelfs uitspreekt. Leer jezelf betrappen op het denken van iets negatief.

2 Zet je gedachten om

Elke keer je jezelf betrapt op het hebben van een negatieve gedachte/uitspraak/gesprek, ga je meteen eerst jezelf vergeven. Zeg in gedachten tegen jezelf, het spijt me voor het hebben van deze gedachten. Dankbaarheid is ook belangrijk: ‘Bedankt dat ik aan mezelf kan werken.’

Dan ga je de negatieve gedachte omzetten naar iets positiefs. Dat lijkt in het begin een uitdaging, maar dat went wel. Het is als leren fietsen, het lijkt moeilijk maar eens je het onder de knie hebt, verleer je het niet meer.

Denk je: ‘Wow, die haar poep is dik in die broek!’ (Je stuurt dus negatieve energie naar die persoon, en die persoon ontvangt die energie wel degelijk! – ook als je ze enkel denkt!)

Als je opmerkt dat je een negatieve gedachte hebt, dan krijg je de kans jezelf meteen te corrigeren. Goed, je kan nog steeds vinden dat die broek haar niet staat, dat mag. Liegen is ook niet fijn, dus dat moet je zeker niet doen.

Wat je wel kan doen is de focus leggen op iets anders dat wƩl goed is aan die persoon. Zoek een compliment om die persoon in gedachten te geven.

  • Wauw, zij is zo liefdevol voor haar kinderen.
  • Ze heeft het allemaal op een rij: leuke job, kinderen, man.
  • Ik bewonder haar voor …
  • Is ze naar de kapper geweest? Haar haar ligt echt goed!
  • Die handtas is mooi, waar zou ze die gekocht hebben? (Hey, misschien moet je het haar gewoon gaan vragen?)

Dat compliment zal de negatieve gedachte uitbalanceren.

Lees ook: Praktische voorbeelden voor alledaagse situaties, verander je denken.

3 Daag jezelf uit

En als je wil kan je zelfs een tweede compliment geven aan die persoon, als goedmakertje.

Ik bekijk het als een uitdaging. Als ik ergens sta te wachten probeer ik zoveel mogelijk positieve dingen te denken over wat ik zie. Over de gebouwen, de wachtrij, de mensen, het personeel, het systeem, het weer,… Zo train ik mezelf ook om elke keer meer positiever te zijn. Topsporters trainen ook om heel goed te worden in iets. En ik doe dat nu ook.

Als ik wakker word zeg ik standaard tegen mezelf: ‘Vandaag heb ik enkel positieve gedachten.’ Als ik de deur uitga, herinner ik mezelf er aan dat ik vandaag positief ben. Ik ben iemand die complimenten geeft, want dat is leuk.Ā  En met die intentie leef ik.

Vandaag schreef ik op mijn hand: BLIJF POSITIEF – als geheugensteuntje.

Conclusie

Positief denken is iets dat je kan leren. Net als topsporters dien je voldoende te trainen in het leven van een positief leven.

Laat je hoofd niet hangen als het een dag niet lukt, maar gebruik deze leerkans om dezelfde fout geen 2 keer te maken.

Positief leven is een keuze. En die keuze dien je elke dag opnieuw te maken. Begin nu door jezelf 1 compliment te geven en voel hoe het een glimlach op jouw gezicht tovert.

Je kan dit!

Lees verder:

Geef een antwoord