De kracht van een keuze.

Door Marieke in Blog - 14 mei 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Ik experimenteer graag met mogelijkheden om mijn denken te veranderen, waardoor mijn werkelijkheid ook verandert. Ik ontdekte de kracht van een keuze, of de kracht van het maken van bewuste keuzes.

Ik schreef al veel over hoe ons hoofd werkt. Hoe denken we en wat is de impact op ons leven. Alles wat jij denkt, bewust en onbewust, dat creƫert jouw werkelijkheid.

En nu ondervond ik wat de kracht van het maken van een simpele keuze, is. De kracht van een keuze, het maken van een bewuste keuze, verandert jouw leven.

En hier lees je waarom en hoe je dat doet.

Hoofd-denken en hart-denken.

Je hebt 2 soorten denken.

Het hoofd-denken, een kop vol zorgen, hoofdpijn, druk op je hoofd,… Al dat heeft te maken met de gedachten die in jouw hoofd zitten, jouw bewuste gedachten. Al die kleine stemmetjes vol angst die jou vanalles vertellen wat jou angstig maakt, dat jou tegenhoudt om dat iets toch maar niet te doen en die er voor zorgen dat jij niet jouw optimale en beste ik kan zijn.

Het hoofd-denken is ego. En ego is angst.

Naast het bewuste denken (ik kan mijn rekeningen niet betalen, ik ben ziek, ik ben depressief, ik ben ongelukkig, ik vind geen liefde,…) heb je ook een onbewust denken.

En dat onbewust denken is verantwoordelijk voor 95% van jouw werkelijkheid. Ook al overtuig jij jezelf dat je gelukkig bent, als jouw onbewuste denken zegt dat dat niet zo is, dan is dat niet zo.

Hoe dat precies werkt, en hoe je dat kan omzeilen lees je in dit artikel.

We hebben ook een hart, en met dat hart kan je letterlijk denken. De wetenschap leert ons dat ons hart voor 60% uit hersencellen bestaat. Cool he šŸ™‚ ! Dus we kunnen letterlijk denken met ons hart.

Maar waarom doen we dat dan niet? En hoe kan je dat wel?

Het hart-denken

De kracht van een keuze komt vanuit jouw hart. Als we meer met ons hart denken, eigenlijk is het meer voelen, dan omzeilen we ons hoofd-denken. Zowel het bewuste als het onbewuste denken. En dan hoef je al die oefeningen niet te doen die ons onbewuste herprogrammeert, maar kan je meteen wonderen verwachten.

Het hart zit vol emoties, met ons hart voelen we de werkelijkheid. Je kan ze proeven, ervaren, beleven, ervan genieten.

Maar leven vanuit ons hart wordt ons afgeleerd door de maatschappij. Weet je, wie vanuit zijn hart leeft, is heel erg krachtig. Je bent in staat om alles wat je mag ontvangen ook daadwerkelijk te manifesteren. En een maatschappij die gebaseerd is op angst, wil geen leden die gelukkig zijn.

Het hart-denken activeren

Dus, hoe kan je leven vanuit jouw hart? En waarom doen we dat niet gewoon?

Tijdens onze kindertijd worden we geprogrammeerd om niet meer te voelen, om in hokjes te passen met een label en we leren om anderen gelukkig te maken en onszelf te vergeten. Dat is hoe de Aarde werkt en dat is de opdracht die jij als Ziel aanvaardde voor je incarneerde op Aarde.

Ons hart is afgesloten, toch grotendeels, en moet opnieuw geactiveerd worden. We moeten alle pijn, woede, frustratie, verlies, schuld, schaamte, twijfel,… uit ons hart halen. We moeten die dikke beschermingsmuur die we al die jaren opbouwden, weer afbreken.

En dat is een keuze die je kan maken.

Jouw hart activeren kan op verschillende manieren

7777

(de links gaan naar relevante artikels die ook op licht-healing verschenen of meditaties op youtube)

7777

De kracht van een keuze

Hoe verder jij jouw hart kan openen, hoe gemakkelijker het is om jouw nieuwe leven te creƫren. En een nieuw leven creƫren, is een keuze. Een bewuste keuze die je elke dag opnieuw moet maken tot het een gewoonte is.

Gelukkig zijn valt niet in jouw schoot, je wordt niet gelukkig geboren. Gelukkig zijn is een keuze, eentje waar je elke dag opnieuw voor moet kiezen.

En als jij KIEST om gelukkig te zijn, dan gaan anderen in opstand komen omdat jij voor jezelf kiest.

Die opstand van anderen die kan je gemakkelijk accepteren door ervoor te kiezen dat jij gelukkig wil zijn. Ondanks alles wat je vandaag meemaakt, de miserie waar jij inzit, het verdriet dat je hebt, de ongemakken die je hebt. Toch MAG jij kiezen om gelukkig te zijn.

Gelukkig zijn is een keuze en een mindset. Als jij KIEST dat jij gelukkig MAG zijn, ondanks de miserabele situatie waar jij in zit, dan ga je zoveel meer bereiken in jouw leven dan als je in een hoekje blijft huilen in eenzaamheid.

Maar er is meer.

Elke seconde heb je een keuze

Elke seconde van jouw leven heb jij de KEUZE om jouw leven om te draaien. Jij kan kiezen of je gelukkig bent, jij kan kiezen of je in jouw huidige relatie blijft, jij kan kiezen of mensen jou respectvol behandelen, je kan kiezen of jij gezond of ongezond eet.

Elke handeling die jij stelt in jouw leven is een keuze.

 • Door een hamburger te eten KIES jij ervoor om ongezond te zijn.
 • Jij kiest door elke ochtend naar jouw werk te gaan, dat jij dat geld belangrijker vindt dan jouw geluk (als jij jouw werk niet fijn vindt).
 • Als jij rust wil en je gaat toch maar naar dat feestje, dan kies jij ervoor om jezelf niet lief te hebben, jezelf en jouw noden niet te respecteren.
 • Jij kiest ervoor om behandeld te worden zoals anderen jou nu behandelen. Dat komt door jouw acties.

7777

Als jij een nieuw leven wil, eentje waarin je gerespecteerd wordt, waarin je echte liefde ontvangt, waarin je gezond bent, goed slaapt, rijk bent en wat nog.. Dan moet je daarvoor KIEZEN.

Dat leven komt niet uit de lucht gevallen. Dat leven creƫer jij door elke keuze die jij maakt. Je moet anderen LEREN hoe ze jou met respect behandelen door ZELF jezelf met respect te behandelen.

Kies voor jezelf welk leven je wil. Hoe ziet dat leven eruit? Wat doe je, waar ben je, met wie ben je?

En elke keuze voor de rest van jouw leven weeg je af tegen jouw ultieme gelukkig leven. Zeg ja tegen alles wat in die richting gaat en zeg nee tegen alles wat jouw geluk tegenwerkt.

En soms heeft een nieuwe keuze tijd nodig, zoals het zoeken naar een betere job, of een betere woning, of een meer geschiktere wagen,… Neem dan ook de tijd die jij nodig heb. Het kiezen voor verandering is stap 1 en daarna komt het stap voor stap dichterbij.

De kracht van een keuze is allesbepalend voor jouw leven. Maak bewust keuzes, elke seconde opnieuw. Laat je niet leven, maar leef zelf door ZELF te kiezen. Hoe? Dat lees je hier.
Deel mij op sociale media šŸ™‚

Keuzes maken is gemakkelijk.

De allereerste keuze die jij NU moet maken is dat keuzes maken gemakkelijk is. Als jij een keuze maakt die zorgt dat jij binnenkort veel gelukkiger zal zijn, dan neem jij die keuze vol vertrouwen, vol moed en zonder twijfel.

En dat kan je pas als jij ervoor kiest om gelukkig te zijn.

Wil jij gelukkig zijn? Kies er dan voor om gelukkig te zijn. En kijk hoe jouw leven verandert, in positieve zin. Kies voor jezelf, voor jouw geluk.

Keuzes vanuit Liefde, omzeilen jouw hoofd

Keuzes die jij maakt vanuit Liefde voor Jezelf (jouw geluk), krijgen voorrang op jouw angst-denken van jouw hoofd.

Als jij (luidop) tegen jezelf zegt dat je KIEST om x,y en z te doen, dan zegt jouw hoofd: “Oh, maar jij WIL dit echt. Okay, dat had ik niet begrepen. Goed, dan doen we dat ook.”

 • Ik kies ervoor om gezond te eten.
 • Ik kies ervoor om om 6u elke dag op te staan.
 • Ik kies ervoor om te sporten.
 • Ik kies ervoor om elke week 3 u in de natuur te wandelen.
 • Ik kies ervoor om elke dag mijn keuken spik en span achter te laten.
 • Ik kies ervoor om geen tv meer te kijken.
 • Ik kies ervoor om een massage te nemen.

777

Als je iets nieuws onderneemt, of een nieuwe gewoonte wil installeren, zeg dan simpelweg tegen jezelf: “Ik kies ervoor om vanaf nu elke dag X te doen.”

De weerstand hiertegen zal verdwijnen of zeer sterk verminderen. En je zal zien dat die nieuwe gewoonte vanaf dag 1 geĆÆnstalleerd wordt, maar dat je elke dag opnieuw jezelf moet herinneren aan de keuze die je maakt.

Ons hoofd is nogal vergeetachtig op zo’n zaken. šŸ™‚

Een voorbeeld, de kracht van een keuze

Toen ik kleine kinderen had en ik hen nieuwe dingen leerde eten, bedacht ik mij dat het netjes zou zijn als ik ook nieuwe dingen zou leren eten.

Mijn aanpak was mezelf overtuigen dat ik de nieuwe groente best lekker vind, en dat ik er weliswaar van hou.

Champignons en paddenstoelen zijn niet mijn ding. Maar goed, belofte maakt schuld en ik kocht mezelf wat witte champignons, een lekker recept en ik ging aan de slag.

’s Morgens had ik mezelf een lijst geschreven met affirmaties die ik de hele dag ging herhalen, bij elke maaltijd. Dat zag er zo uit:

 • Ik kies ervoor om champignons te eten.
 • Ik vind champignons heerlijk.
 • Ik hou van de textuur.
 • Ik hou van champignons.
 • Ik kies ervoor om champignons te eten want ze maken mij gezond.
 • Ik lust heel erg graag champignons.
 • Champignons zijn het lekkerste in de hele wereld.

Het beste resultaat krijg jij als jij jezelf (of jouw kind) deze zinnen een hele dag laat herhalen, ook als de groente in kwestie niet voor jouw neus ligt. Zo kan de angst de bovenhand niet halen terwijl jij de affirmaties zegt en jouw onbewuste helpt herprogrammeren.

Conclusie – De kracht van een keuze.

Jij hebt de kracht om controle te nemen over jouw gedachten en deze positief te beĆÆnvloeden. Als jij KIEST om iets nieuws te doen, dan heb jij meer dan de helft van jouw weerstand kunnen overwinnen.

En dan wordt het opeens veel gemakkelijker om iets nieuws te proberen. Gemakkelijker om jouw leven een nieuwe wending te geven, door er simpelweg voor te kiezen.

Dat is jouw kracht die binnenin jou zit. Dat is wie jij bent.

Heb jij het boek ‘Spiegels – een kijk in het onbewuste’ al gelezen? Een helder diepgaand boek dat de relatie tussen jij en een andere persoon duidelijk maakt. Met vele voorbeelden. KLIK HIER

Spiegelen is een techniek die jou helpt jouw onbewuste gedachten vorm te geven zodat jij deze kan veranderen. Als jij wil leven vanuit overvloed, dan helpt dit jou enorm vooruit.
Lees meer


Geef een antwoord