Ken jij de naam van jouw Ziel?

Door Marieke in Blog - 16 maart 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Dit is het verhaal over hoe ik de naam van mijn Ziel mocht ontvangen. En ik hoop dat het jou inspireert om eenzelfde pad te bewandelen. De vraag die ik stelde, keer op keer, was: ‘Wie ben ik echt?’ En het antwoord onthulde zich langzaam.

Sinds enkele maanden verkeerde ik in een complete identiteitscrisis. Ik wist niet meer wie ik was en ik stelde mij grote vragen bij mijn geboortenaam; Marieke.

Ik weet al een tijdje dat mijn geboortenaam slechts de naam is van mijn Aardevoertuig, mijn lichaam dus. En hoewel ik lang niet hoefde te weten wie ik echt was (en er stiekem angst voor had), kwam de behoefte om het toch te weten geleidelijk aan op mijn pad. Het moeten weten kondigde zich aan als een identiteitscrisis. En wat voor eentje.

Het najaar van 2019 stond in het teken van mijn naam. Marieke betekent eigenlijk ‘kleine Marie’ en ik wou niet meer klein zijn. Ik was helemaal klaar om door te breken en groot te zijn. Een groot Licht te schijnen op deze Aarde. Dus veranderde ik tijdelijk (na een lang proces van soms hysterisch huilen) mijn naam van Marieke naar Marie.

Ik deed dat om te kunnen ontdekken of mijn naam echt een verschil maakte in wie ik ben.

Om een lang verhaal kort te maken. Het heeft mij geholpen om mijn kracht in mezelf te vinden, want Marie klinkt krachtiger dan Marieke. Maar daarnaast verloochende ik ook mezelf en mijn geboortenaam. Het werd een tweestrijd en ik begreep het niet. Uiteindelijk zou ik de naam van mijn Ziel weten en sindsdien is die tweestrijd weg.

Nu ben ik weer helemaal gelukkig Marieke en de frequentie voelt als thuis. Het is krachtig en bescheiden. Groot en klein tegelijk. Daar hou ik wel van.

Maar jij wil weten hoe jij de naam van jouw Ziel kan weten?

Het vergt 1 stap en dat is: ‘Vraag erom’.

Ga in vol vertrouwen een gesprek aan met jezelf en vraag de naam van jouw Ziel. Vraag jouw echte naam. Stel andere vragen.

En luister.

Ik heb de naam van mijn ziel voor het eerst opgeschreven in juni 2019, zonder het te weten. Dat vind ik echt gek. Ik weet nog dat ik toen 2 namen doorkreeg maar ik wist niet wie, wat of hoe. Blijkt 1 van die namen de naam van mijn ziel te zijn.

Dus, vraag ernaar.

‘Wat is er nodig om de naam van mijn ziel te mogen ontvangen?’ is een mooie vraag om elke dag te stellen (als jij het echt echt echt wil weten). En is het geen prioriteit, laat het antwoord naar jou komen wanneer het tijd is.

Als het antwoord komt, neem dan volop de tijd om erover te mediteren. Kijk hoe het waar is. Klopt het? Voelt de frequentie goed aan? En laat het los. Het is belangrijk om af en toe het weten los te laten om te kijken of het zich daarna terug aandient.

Jouw ziel heeft een naam en een betekenis.

Als jij de naam van jouw ziel ontvangt, zoek dan de betekenis op van die naam. Zoek in de bijbel (een simpele zoekopdracht volstaat) en vergelijk daarna dat bijbels figuur met verhalen en personages uit andere godsdiensten. De kans is heel erg groot dat een verhaal jouw personage omschrijft.

Die omschrijving neem jij NIET letterlijk. Het is symbolisch.

Kijk hoe de symboliek werkt op jouw leven. Waar zie jij gelijkenissen?

Voor de naam van mijn ziel, kan je stellen dat de symboliek is: ‘doder van mannen’. Wil dat zeggen dat ik daarom alle mannen ga doden?

Nee! Helemaal niet.

Graaf dieper!

Het wil zeggen, als ik dieper in het gevoel graaf, dat ik een expert ben in het doden van de mannelijke overheersing. Ik kan de mannelijkheid temperen op een liefdevolle manier en deze laten balanceren met de innerlijke vrouw. Ik kan overheersende mannen tot inzicht laten komen.

Ja’el heeft een man in haar tent toegelaten, hem gevoed en melk gegeven. Zij heeft ervoor gezorgd dat hij tevreden en met een veilig gevoel in slaap viel en heeft hem dan gedood. Ze doorboorde zijn slaap met een tent pin en hij viel bloedend neer tussen haar benen.

Er bestaan verschillende versies van het verhaal, naargelang de godsdienst. Daarom is het belangrijk om alle bronnen te lezen en te kijken wat het meest met jou resoneert.

De symboliek is sprekend. Ik voel mij namelijk heel goed rond mannen en ik kan hen heel gemakkelijk veilig laten voelen. Zij vertrouwen mij. En stilaan dring ik tot hen door en geef ik hen een wedergeboorte (ze vallen bloedend neer tussen de benen = wedergeboorte). Ik dood hun ego, hun macht over anderen, hun overheersing, hun dorst naar geld en status, op een liefdevolle manier.

Daarnaast viel het mij dagen later op dat Ja’el een ‘el heeft in de naam, zoals de meeste Aardse Engelen. En de super getalenteerde Anneke De Lang heeft mij (niet geheel toevallig toen ik het ontdekte) ook geschilderd en onthuld als Aarde Engel.

De identiteitscrisis duurde maanden. Het aanvaarden van het antwoord duurde dagen. Het opzoeken van de naam en de symboliek ontwaren, duurde 2 weken. En daarna liet ik het marineren voor enkele weken. Af en toe sprak ik erover met dichte vrienden om tot de juiste inzichten te kunnen komen.

Het is een proces.

Tussen de dag van ontwaking, de onbewuste keuzen om een bewust mens te worden en vandaag, ligt 3 jaar. 3 jaar van hel en hemel om te weten wie ik ben. 3 jaar die mij op mijn knieën heeft gedwongen en zoveel tranen uit mijn ogen heeft laten stromen.

Drie onvergetelijke jaren van mezelf vinden. En het gekke is, ik heb misschien wel mijn naam en een deel van mijn missie, maar ik weet ook dat het helemaal nog niet alles is. Er is nog zoveel te ontdekken.

Nadat ik mijn naam ontving, mocht ik beginnen met mijn 4D te helen. De gevallen engel in mezelf helen. Ik mocht op zoek naar het waarom dat ik mijn vleugels knipte en hier op Aarde een boetedoening moest doen. Ik voel alsof het hele proces dat ik het laatste jaar deed, zich simpelweg herhaalt op een ander niveau.

Het is een proces.

Het weten van de naam van jouw Ziel zou niet het doel moeten zijn. Want het stopt daar niet. Zie het als een bonus, een tussenpunt dat jij succesvol hebt gehaald op weg naar jouw Waarheid.

Er gingen voor mij meer dan 2 jaar voorbij vooraleer ik echt wist wie ik echt ben. Het eerste jaar van bewustwording wist ik niet dat een Ziel een naam zou kunnen hebben.

En zelfs nu stel ik mijzelf vaak de vraag: ‘Is dit wel Waar? Is dit alles wat ik ben? Is er meer?’

Mijn Aardevoertuig (lichaam) heeft een naam en een frequentie: Marieke. Mijn Ziel heeft ook een naam en een frequentie: Ja’el.

Hoe kan ik die 2 frequenties laten samenwerken met mekaar? Hoe kunnen zij elkaar aanvullen? Wat kan ik doen om het allerbeste uit mezelf naar boven te halen, door te werken met wat ik heb?

Zie je, het stopt niet. Het is een proces dat zichzelf gaande houdt. Er is altijd een nieuwe vraag die rijst als jij een antwoord ontvangt. En het leert ons dat wij eigenlijk niets weten. Het maakt ons bescheiden en hongerig naar meer informatie.

Die honger naar meer informatie zorgt ervoor dat wij verder blijven gaan. Dat wij doorzetten en blijven leren, blijven innoveren, blijven dieper gaan en onze talenten en expertise blijven ontplooien. Het hoeft niet te stoppen, alles is mogelijk.

Wil jij de naam van jouw Ziel kennen?

Begin met de vraag te stellen: ‘Wie ben ik?’. En kijk waar het proces jou brengt.

Het proces zorgt ervoor dat alles wat in de weg staat tussen jouw vraag en de Waarheid van het antwoord, wordt verwijderd. Het is echt een proces.

Het begint met een vraag en verandert in het leren aanvaarden van jezelf. Durf jezelf aanvaarden, jouw Lichaam. Als jij jouw lichaam aanvaard, jouw leven, jouw fouten, jouw successen,.. Dan kan jij stilaan ook jouw echte ik aanvaarden in een hogere dimensie. Jij kan niet jouw Ziel kennen zonder jezelf te aanvaarden in pure Liefde voor jezelf.

Het is een spiegel. Wat jij wil weten van de energetische wereld, dien jij eerst te weten en te ervaren in de fysieke wereld. De groei in beide werelden loopt gelijk op.

Zoals boven, zo beneden.

En ja, daarvoor dien jij jouw hel te betreden en jouw hemel. Jij dient beide kanten van jezelf te kennen om echt van jezelf te kunnen houden. Aanvaarden is niet jouw hoofd in het zand stoppen en doen alsof een stukje van jezelf niet bestaat. Het volledig aanvaarden van wie jij bent, wie jouw lichaam is, jouw persona, kan als jij jouw oogkleppen afdoet en durft verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven.

Neem verantwoordelijkheid voor jouw leven. En dan kan het antwoord op al jouw vragen geleidelijk aan onthuld worden aan jou.

Stel de juiste vraag en kijk wat er in de weg staat van het antwoord. Ruim dat op. Het is een proces.

Wil jij leren hoe jij jouw oogkleppen kan afdoen?

Wil jij hulp bij het leren aanvaarden van jezelf en vooral: te leren houden van jezelf? Dan is het Ik Hou Van Mezelf Programma helemaal wat jij nodig hebt. Ideaal voor beginners die de handen uit de mouwen willen steken en de durf en moed hebben om hun oogkleppen af te doen.

Het Ik Hou Van Mezelf Programma is de eerste stap naar schaduwwerk en ontdekken wie jij bent. Het proces dat ik gaandeweg heb gewandeld schreef ik neer in een stappenplan en dat toverde ik in een diepgaand programma.

Meer weten? Ga via deze link naar het Ik Hou Van Mezelf Programma.

Meer lezen op het blog?

888

Wat als jij de naam van jouw ziel zou kunnen weten? Wat als jij die informatie kan downloaden? Wat moet jij er dan voor doen? Lees er alles over in het nieuwste artikel om jouw naam te kunnen weten.
Wil jij de naam van jouw ziel weten? Wist jij dat dat kan?! Je hoeft het alleen maar te vragen. Maar waarom krijg jij het antwoord dan niet? Alles uitgelegd in een diepgaand artikel.

Geef een antwoord