Negatieve mensen – wat moet ik ermee?

Door Marieke in Blog - 18 augustus 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Ik verander mensen hun leven, maar af en toe is iemand het daar niet mee akkoord. Ze zijn er van overtuigd dat ik mensen schaad en dat ik dingen doe die echt niet oké zijn. De meesten houden hun mening voor zichzelf, maar af en toe kan iemand zichzelf niet inhouden en moet al die negativiteit in mijn mailbox belanden, of zeggen ze het in mijn gezicht.

Dit is een artikel waarin ik jou uitleg waarom jij negativiteit naar jou toetrekt, wat de boodschap (de les, het inzicht) erachter is en hoe jij ervoor kan zorgen dat het niet meer gebeurt. Of jij nu een bewuste ondernemer bent of niet, het is toepasbaar op alle vlakken van jouw leven.

Ook negativiteit kan jouw bewustzijn een sterke boost geven.

De wet van vrije wil.

Allereerst moet jij goed beseffen dat iedereen een vrij wil heeft en dat jij ten alle tijden deze vrije wil MOET respecteren. Doe jij dat niet, dan ontvang jij karma (oftewel een oorzaak/gevolg). Als jij de vrije wil van iemand niet respecteert, dan krijg jij dat op jouw bord geserveerd en mag jij ervaren hoe anderen jou manipuleren en om de tuin leiden of al jouw grenzen overschrijden.

Vrije wil wil zeggen dat iedereen het recht heeft om te doen en laten wat hij of zij wil. Dat wil zeggen dat iemand het volste recht heeft om zijn of haar negativiteit over jou te dumpen omdat jij dat aantrekt (op dat moment).

Dat wil niet zeggen dat jij hun gedrag daarom moet goed keuren. Ik zou het zelf niet doen en ik vind het ook niet leuk als iemand anders dat doet.

Negativiteit over iemand dumpen is not done!! Maar als we het niet van een ander willen, waarom zijn we dan zo negatief tegen onszelf?

De wet van manifestatie (oftewel oorzaak/gevolg)

Jij manifesteert 24/7 of jij dat nu wil inzien of niet. Alles wat jij vandaag in jouw leven Ziet, is een gevolg van een oorzaak die voortkomt uit een keuze of niet-keuze die jij hebt gemaakt.

Dat wil zeggen dat die negatieve mens jou heeft gevonden omdat jij die mens gemanifesteerd hebt.

Oh wat een ironie.

Dat wil zeggen dat ik mijn haatmails (en ik heb er al enkele achter de kiezen) allemaal ZELF gemanifesteerd heb. Alle mensen die het absoluut nodig vonden om in mijn gezicht te prediken over hoe slecht ik wel ben in mijn binnenste en hoe absoluut knettergek ik ben, die heb ik ook allemaal zelf gemanifesteerd.

Allemaal. Stuk voor stuk.

Maar waarom?

We manifesteren niet alleen wat we willen en wat we verlangen. We manifesteren ook alles wat er in ons onbewuste aanwezig is.

95% van onze realiteit is een gevolg van onbewuste gedachten (gedachten waarvan we niet weten dat we die hebben) en 5% van onze realiteit is een gevolg van gedachten die wij zelf kiezen.

Die negatieve mensen worden doorgaans gemanifesteerd door onze onbewuste gedachten. Jij kan namelijk maar Zien in jouw leven, wat jij denkt over jezelf. Als jij een negatieve persoon manifesteert, dan denk jij op dat onderdeel van jouw leven zo over jezelf.

De andere is altijd jouw spiegel

De negatieve persoon is een spiegel voor jouw innerlijke negativiteit naar jezelf toe. Jij manifesteert negatieve personen omdat jij op dat vlak negatief over jezelf denkt.

Onbewust. Laat dat even duidelijk zijn.

Jouw hele leven is een spiegel, een soort illusie, die voortkomt uit jouw onbewuste denken. Als jij naar jouw leven kijkt, dan kan jij jouw onbewuste denken ontdekken en deze aanpassen naar beter.

Als jij alleen maar positieve mensen in jouw leven hebt, die jou steunen en jou helpen met groeien, dan kan jij stellen dat jij jouw denken goed onder controle hebt en dat jij een bewust persoon bent die alles kan manifesteren wat jij wil.

Heerlijk toch?!

De andere heeft het recht om negatief te zijn tegen jou. De reden waarom die jou uitkiest om negatief tegen te zijn, is omdat jij dat zelf manifesteert. Jij hebt een les te leren en jij moet jouw denken omdraaien van negatief naar positief. Het is een spiegel van jouw onbewuste denken en er zit echt een boodschap in.

Tenminste als jij jouw eerste reactie kan loslaten, de trigger kan loslaten en durft graven in jezelf en het waarom van die manifestatie.

Het verborgen inzicht van negativiteit.

Zoals jij nu begrijpt merk jij dat jij elke persoon in jouw leven zelf manifesteert en het is hun vrije wil om negatief te zijn en het over jou te dumpen omdat die zelfde negativiteit in jou zit.

Nu, wat kan jij hier mee doen?

90% van alles wat een ander tegen jou vertelt is advies aan zichzelf. Als jij dat begrijpt en jij luistert dan naar wat de andere te zeggen heeft, dan wordt alles opeens een pak luchtiger.

Maar dat wil ook zeggen dat 90% van wat jij tegen een ander vertelt, ook advies is aan JEZELF. De andere is slechts een spiegel om toegang te krijgen tot jouw onbewuste denken. (denk daar bij jouw volgende gesprek even over na)

Mijn eerste advies is: Neem het niet persoonlijk.

Jij bent niet negatief, jij denkt ergens negatief over jezelf, diep vanbinnen. En dat is een heel groot verschil.

Jij bent een positief persoon, maar ergens vanbinnen vind jij jezelf niet genoeg, of ben jij niet tevreden met wie jij bent en doe jij jezelf te kort.

Kan jij Zien hoe dat Waar is? Kan jij graven in jezelf en de oorzaak van die negatieve manifestatie vinden?

Daarnaast is er nog 10% van de boodschap die wel degelijk voor jou is. Er zit een trigger in en het is goede raad die onder de negativiteit schuilgaat. Iets in de boodschap is gericht aan jou en helpt jou helen.

Als jij een negatief bericht leest dat aan jou gericht is, begrijp dan dat 90% over de persoon in kwestie gaat en 10% voor jou is.

Het is aan jou om vol goede moed die 10% die echt voor jou is zodat jij een inzicht krijgt, te vinden en de andere 90% los te laten.

Het inzicht uit het bericht halen.

Lees het bericht opnieuw of luister opnieuw naar het gesprek in jouw gedachten. Neem het niet persoonlijk, maar lees het alsof het over iemand anders gaat.

Dan voel jij in jezelf bij elke zin of het waar is in jezelf. Is deze zin waar en is het echt een trigger? Is het een pijn die in mezelf zit? Is het iets waar ik diep vanbinnen mee rondloop?

Neem echt jouw tijd om het bericht te ontleden en er wat mee te doen. Ga op zoek naar de Schat in het bericht, naar die ene trigger zodat jij jouw onbewuste denken kan omdraaien naar positief en liefde voor jezelf.

Bijvoorbeeld:

In zowat elk negatief bericht of gesprek gaat het wel een keer over ‘brainwashing’. Dat ik mensen negatief beïnvloed en dat ik hun leven schade toe breng. Ik ben (zeker in de eerste maanden van mijn ondernemerschap) meerdere malen ‘de duivel hemzelve’ genoemd en dat wat ik doe mind control en wat nog allemaal is.

En weet je, het is waar. Ik twijfel soms over mezelf en of wat ik doe wel correct is.

Dus als iemand mij voor de zoveelste keer vertelt dat ik mensen brainwash, dan graaf ik diep in mijn onbewuste om te kijken of ik nog steeds twijfel over mezelf en wat ik doe? En elke keer is het bingo.

Is die negatieve email dan een geschenk of een vloek? Voor mij is het een geschenk waar ik eigenlijk heel dankbaar voor ben. Want die persoon triggert mij diepgaand en ik moet in mezelf op zoek naar de Schat die in die email verborgen zit. Ik verplicht mezelf om mijn negatieve of pijnlijke manier van denken op te sporen en het om te zetten naar beter.

Als iemand mij vertelt: “Jij brainwasht mensen” dan ben ik daar heel erg blij mee, want het is ergens ook zo.

Alleen heeft het woord ‘brainwashen’ zo’n negatieve bijklank gekregen, waardoor ik telkens ik dat woord hoor in pijn schiet. En dat wil dan weer zeggen dat die pijn in mezelf nog steeds aanwezig is.

Ondertussen weet ik dat ik altijd de wet van vrije wil MOET respecteren. Dat wil zeggen dat ik iedereen vrij laat om mijn artikels te lezen, om mijn video’s te bekijken en om mijn programma’s te volgen. Ik verplicht niemand om de oefeningen te doen en ik verplicht niemand om mij hun geld te geven. Ik bied mijn programma’s aan en iedereen is vrij om deze al dan niet te volgen. Wie niet akkoord is met wat ik doe, kan iemand zoeken waar ze wel blij mee zijn.

Zoals dit artikel. Ik zeg niet dat jij MOET akkoord gaan met wat ik zeg. Het is slechts advies uit mijn persoonlijk leven dat ik met jou deel. Wat jij ermee doet is geheel aan jou. Jij hoeft hier niet meer akkoord te gaan, net zoals ik jou niet hoef te overtuigen om hier mee akkoord te gaan. Niets moet, alles mag.

Dus.. Als ik iedereen de kans geef om geheel volgens vrije wil mijn advies te volgen, brainwash ik dan mensen of geef ik hen de kans om hun eigen denken te wassen en helder te denken? Of oefen ik ergens nog druk uit op anderen waarbij ik hun vrije wil overtreed?

Stoppen met negativiteit manifesteren.

Laat jouw pijn los uit jouw verleden en kijk naar jezelf en naar jouw doel.

Zolang jij onbewust negatief over jezelf denkt, twijfelt aan jezelf en wat jij doet, zolang ga jij die dingen naar jou toetrekken die jou tonen dat jij zo denkt over jezelf.

Graaf diep in jouw onbewuste gedachten door de spiegel van jouw leven te bekijken. Bekijk de dingen vanuit een neutraal standpunt.

Een negatieve persoon is niet negatief. Haatmail is niet vol haat. Het is een schat die jij mag vinden, verpakt in een heel lelijk papier. Een prachtig kado is een vreselijke doos.

Als jij de moed hebt om toch in die doos te kijken, dan vind jij daar jouw innerlijke goud.

Spit tot de bodem van jouw denken. Ga diep naar binnen en vind alle redenen waarom jij aan jezelf twijfelt.

Dat kan jij helemaal alleen als jij daar tijd voor wil maken.

Maar wil jij hulp, dan heb ik een e-boek voor jou dat jou stap voor stap uitlegt hoe jij kan graven in jouw onbewust door jezelf de juiste vragen te stellen. Dat boek vind jij hier.

Hoe stop ik met negatieve mensen manifesteren?

Door in jezelf alle negativiteit en lage frequentie naar jezelf, om te zetten naar hoge frequentie. Word jezelf bewust van de onbewuste gedachten die jij hebt, spoor ze op en doe er wat mee.

Dat wil zeggen dat jij tijd moet maken om te luisteren naar jouw gedachten en alles wat niet bij jou past moet loslaten en vervangen door beter.

Wil jij hier meer over lezen:

Of bekijk de video’s op youtube.

Deel op sociale media

Negatieve mensen hebben jou een boodschap te brengen. Durf jij luisteren naar hun boodschap?
Bewuste mensen kijken door de pijn en hebben moed om te veranderen.

Geef een antwoord