Hoe een succesvol spiritueel bedrijf leiden?

Door Marieke in Blog - 5 december 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Of jij nu een spiritueel bedrijf of een standaard bedrijf leidt, je komt jezelf tegen als je zaken gaat doen.

Je komt jezelf zelfs zo sterk tegen dat ik gerust durf te stellen dat het bedrijf dat jij probeert te leiden/leidt, een complete reflectie is van jouw denken.

Als jij een succesvol ondernemer wil zijn, dat moet je eerst leren denken als een succesvol ondernemer en ernaar gaan handelen.

Ik ben ondertussen eindelijk een succesvol ondernemer (na 2 jaar zwarte sneeuw zien), maar het lukte mij niet alleen. Ik volgde een 6 weken programma dat de gaten in mijn denken dichtte en voor ik het wist werden mijn bedrijven 1 grote magneet die mijn wildste dromen oversteeg.

Zowel mijn coaching bedrijf als mijn spiritueel bedrijf kregen een grote boost.

Het antwoord op mijn 5 grootste gaten m.b.t. mijn spiritueel bedrijf.

1 Mensen hebben geen bedrijfsproblemen, ze hebben levensproblemen die reflecteren in hun bedrijf.

Diep vanbinnen wist ik dit al. Maar de manier waarop het werd omschreven in het programma zorgde ervoor dat ik het echt wist. Er is namelijk een verschil tussen weten en toepassen.

En dan zocht ik naar alle dingen die nog niet perfect waren in mijn leven en hoe die reflecteerden in mijn bedrijf.

Andersom deed ik de oefening ook: wat ging er mis in mijn bedrijven en hoe reflecteerde dat in mijn leven.

De gouden graal is uiteraard actie ondernemen en er ook daadwerkelijk wat aan doen.

2 Gratis werkt niet.

Diep vanbinnen wist ik dit ook al en ik trainde mezelf om anders om te gaan met gratis dingen. Maar ik had voorheen nooit het besef gehad dat het zo’n impact zou maken op mijn bedrijf.

Ik heb héél veel geleerd van anderen hun ‘gratis’ artikels, video’s, training, boeken enzoverder. En op een bepaald moment heb ik geëxperimenteerd met het doneren van geld voor gratis producten (binnen de perken van mijn niet-bestaande budget toen).

Maar nu heb ik een nog completer beeld op wat ik naar mij toe trek. Zolang ik waarde haal uit gratis producten en weiger te betalen hoewel ik dat wel kan, trek ik hetzelfde soort klanten naar mij toe. Want hoe ik omga met betalende producten, zo gaan mijn klanten ook met mijn informatie om.

En anderzijds haalt het geen bal uit om veel gratis producten op mijn websites te zetten, dus 90% haalde ik er af en verving ik door betalende producten. Met succes overigens, want het slaag percentage verdubbelde.

3 Snelheid is niet verkeerd.

Ik leerde dat wat je doet op 1 vlak van jouw bestaan, jij dat doet op alle vlakken van jouw bestaan.

Iedereen, maar echt iedereen, zegt tegen mij: ‘Waarom moet alles zo snel gaan bij jou?’

Ik lees dikke boeken in 2 dagen uit, ik poets mijn huis in 2 uur van boven tot onder, ik doe boodschappen in record tijd, ik doe mijn innerlijk werk snel en ik ben een spons voor kennis. Ik mediteer zelfs snel. Haha! 🙂 Alles wat ik doe is snel. Ik ga als een speer.

En weet je, dat is oké. Het is oké om snel te zijn. Vroeger was ik behoooooorlijk traag en dat heb ik veranderd. En de reden dat anderen daar op reageren is omdat zij getriggerd worden op hun traagheid.

Anderzijds kan ik ook heel goed ontspannen, snel en diepgaand.

De klanten die ik aantrek zijn ook echte doeners die resultaten halen omdat ze het werk effectief doen in plaats van af te wachten – en dat is een godsgeschenk. Maar dat trek ik alleen maar aan omdat ik die persoon zelf ook ben.

4 Kies wie je wil zijn.

Alles wat jij doet in jouw persoonlijke leven, krijg jij terug te zien in jouw klanten. Dat wist ik ook al, maar weet jij dat?

Als ik arrogant ben, dan zijn mijn klanten arrogant. Ben ik lief, verdraagzaam, blij, dan zijn mijn klanten ook zo.

Als ik geen beslissing durf nemen on the spot: koop ik de dienst of niet (nu direct), dan kunnen mijn klanten ook niet beslissen en zit ik opgezadeld met eeuwige twijfelaars.

Als ik de prijs onderhandel van andere producten (bijvoorbeeld afdingen op de markt of coaching onderhandelen) dan doen mijn klanten dat ook.

Als ik altijd alles betaal in schijven of via afbetaling, dan doet het merendeel van mijn klanten dat ook.

Kies welk soort klant jij wil hebben en wordt die klant eerst zelf. Ja, het is zo simpel want jouw klanten spiegelen wie jij bent.

Als jij een eikel bent, zijn jouw klanten eikels. Ben jij de ideale klant die altijd alles op tijd betaald, vriendelijk is, feedback geeft en reviews plaatst, dan krijg jij zo’n klanten.

Wie jij als klant wil, start bij jou. En dat werd heel sterk bevestigd waardoor ik mijn hele ik onder de loep nam en elke handeling beoordeelde en desnoods veranderde of er meer/minder van ging doen. Snel en extreem, zoals ik ben :).

5 Een bedrijf leiden is 80% mindset en 20% tactiek.

Alle cursussen die ik maak worden lovend onthaald door die enkelen die ze kochten. Het maken van goede cursussen en coaching programma’s was nooit mijn probleem. Uiteindelijk zijn ze grotendeels gechanneld en daar kan niet veel mee misgaan. Ik volg mijn eigen programma’s, dus ik weet wat ze waard zijn (ja, ik ben serieus, ik volg mijn eigen advies en maak notities van mijn artikels en video’s).

Maar verkopen… Hahaha, wat een gedoe. Wat ik ook deed, welke tactieken ik ook volgde, ze verkochten amper. Ik weet al heel lang dat mijn bedrijf mijn mindset spiegelt, maar dat het zo diepgaand was, dat begreep ik niet.

Hoe kan ik mijn mindset veranderen van armoede naar rijkdom? Dat was meer dan 2 jaar mijn grootste vraag. En nu heb ik eindelijk het antwoord.

Wil jij dezelfde transformatie doormaken als ik en een succesvol bedrijf neerzetten?

De mindset én de tactieken leren van iemand die het ook deed en jouw spiritueel bedrijf laten boomen zoals mij?

Het programma dat mij de klik liet maken – van geen klanten (die gratis meeliften) naar te veel klanten (die naar waarde betalen) – is Consulting Accelerator van Sam Ovens. Ik heb de kennis niet om jou dit zelf uit te leggen, dus waarom leer je het niet van de man in kwestie zelf?

Het is een Engelstalig programma, voornamelijk in video formaat en duurt ongeveer 6 weken.

Zorg ervoor dat jij jouw denken compleet uitschakelt en exact doet wat hij zegt (ook al gaat dat in tegen jouw hele denken of vind je de oefeningen absurd eenvoudig). Want als jij met een beginners mindset start, dan kan jij alles leren.

Via deze link krijg je een proefperiode en korting.

Consulting Accelerator helpt jou met het opstarten of uitgroeien van jouw coaching of spiritueel bedrijf (ik deed ze beiden), waar je begint met ‘done-for-you’ diensten en naarmate jouw expertise groeit, je overschakelt naar done-with-you coaching (cursussen, trainings, programma’s). Zoveel mogelijk mensen echt helpen met hun probleem, zonder er zelf slachtoffer (te veel uren voor te weinig geld) van te zijn.

Alles van jouw ideale klant vinden, hun probleem identificeren en het oplossen tot marketing, facebook advertenties en veel meer.

Had ik het vorig jaar maar aangeschaft, denk ik nu.

Lees hier alles over het programma en klik op deze link voor een proefperiode.

Hoe ik van compleet blut zonder klanten naar zeer succesvol ging in enkele weken tijd. Mijn 5 grootste inzichten die ervoor zorgden dat mijn spiritueel bedrijf eindelijk succesvol werd. Het zit 'm allemaal in de mindset.

Lees meer:

Geef een antwoord