Tijd is jouw kostbaarste bezit, niet geld.

Door Marieke in Blog - 4 januari 2022
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Het kostbaarste bezit dat mensen hebben, is niet geld, maar tijd.

Tijd is het enige in de hele wereld dat, eens het op is, ook op blijft. Tijd is het enige dat mensen niet kunnen terug winnen. Je kan de tijd immers niet terug draaien.

Elke seconde die geweest is, is geweest en krijg je nooit meer terug.

Je krijgt 1001 kansen in jouw leven. Kansen komen terug.

Geld, gezondheid, mensen, liefde, vreugde, geluk,… dat kan je allemaal verliezen en weggeven, maar je kan het ook weer ontvangen. Het komt terug als jij daarvoor kiest.

Maar tijd, dat komt niet terug.

Mijn tijd is heilig. Wat ik doe met mijn tijd kies ik zelf.

Als ik mijn tijd vrijmaak, dan heb ik vrijheid. Vrijheid is voor mij belangrijker dan geld. Geld komt en gaat, maar tijd is er en gaat. Het komt niet terug.

Wat ik met mijn tijd doe, is voor mij belangrijk. Ik maak er plannen voor en ik doe vooral dingen die ik GRAAG doe.

Alle mensen die mij leegzuigen, verdienen mijn tijd niet. Ik neem mezelf veel liever alleen op een deugddoende wandeling, dan deze te delen met iemand die mij moe maakt door zijn/haar gezelschap.

Ik geniet van mijn tijd alleen.

Ik geniet ook van gezelschap bij de juiste mensen.

Ik geniet van mijn werk.

Ik geniet van deze mail schrijven.

Ik geniet (opnieuw) van video’s maken.

Ik geniet van mijn innerlijk werk, de hysterie, de huilbuien en de inzichten achteraf.

Ik geniet van de gesprekken die ik heb.

Ik geniet van wat ik elke dag doe.

En als ik er niet blij van word, dan bedenk ik mij wat ik beter met mijn tijd kan doen? HOE kan ik mijn tijd beter besteden? HOE kan ik van mijn dag een nog leukere tijd maken?

Eerst deed ik alles waarvan anderen zeiden dat het leuk was. En ik vond het niet leuk, dus schrapte ik die dingen gaandeweg.

Dan wist ik wat ik NIET graag deed, dat was alvast een beginpunt voor mij.

En nu denk ik elke dag aan de dingen die ik WEL graag doe. Ik probeer nieuwe dingen uit, ik experimenteer, ik daag mezelf uit om nieuwe dingen te doen en ik hou wat ik graag ik doe en ik schrap wat ik niet graag doe.

Ik vind mijn tijd zo belangrijk, dat ik een manier vond om elke dag te kunnen doen wat ik graag doe. Ik laat mij betalen op heel veel verschillende manieren om elke dag mijn goesting te doen.

Als ik niet wil werken, dan werk ik niet.
Als ik een dag op stap wil, dan doe ik dat gewoon.
Als ik tot ’s middags in mijn bed wil liggen om te mediteren, dan doe ik dat gewoon.

Ik doe elke dag wat ik wil doen, omdat ik dat belangrijk vind. Ik vond een manier om alles wat ik graag doe, elke dag te doen en er betaald voor te worden.

Was het een gemakkelijk proces? Nee! Mijn god nee! Ik heb er 2 jaar over gedaan om mezelf te overtuigen dat deze levensstijl bij mij hoort. Ik heb er lang over gedaan om door de schuldgevoelens (wie ben ik om mijn dromen te leven terwijl er anderen zijn die lijden) te werken.

Maar ik hield vast aan mijn visie van vrijheid en ik deed wat ik moest doen om financieel vrij te kunnen zijn zodat ik mijn tijd ook kon vrijmaken. Zodat werken geen ‘moetje’ is, maar een ‘magje’. Zodat ik mijn leven kan leven zoals ik dat wil en kan werken omdat IK dat wil (en niet omdat het moet).

De voornaamste reden waarom ik ondernemer ben, is om vrijheid. Niet afhankelijk zijn van een baas, van werkuren. Ben ik ziek, heb ik geen zin, is er iets met mijn kinderen? No problemo! Er is geen probleem want ik heb tijd.

Ik heb altijd tijd voor mezelf, voor mijn kinderen en om te doen wat ik graag doe omdat ik dat wil.

Tijd is het enige dat ooit op geraakt.

Wat de meesten op hun sterfbed zeggen is: ‘Had ik maar niet zo lang gewacht. Was ik maar gewoon begonnen.’

Ik heb mezelf beloofd om alles NU te doen, zodat ik die spijt alvast niet mee hoef te dragen.

Je leeft NU, niet over 20 jaar.

Ik ben VANDAAG op pensioen en ik geniet VANDAAG van mijn leven, niet over 40 jaar.

Ik wil niet wachten tot een ander zegt: ‘Nu je 70 bent, heb je recht op pensioen en mag je genieten tot het einde van jouw dagen.’ Dat is voor mij een absurde gedachte.

Tijd is ons kostbaarste bezit. Het is het enige dat niet terug komt als het is uitgegeven.

Wat doe jij met jouw tijd?

Ga je DENKEN over wat je kan doen met jouw leven, of ga je het DOEN?

In de module: de Bewuste Ondernemer, leer jij HOE ik mijn gedachten heb kunnen uitlijnen met mijn huidige onderneming en hoe jij dat ook kan doen. Door middel van healing / meditatie en praktische oefeningen, leer je hoe jij ook SLIM kan werken (in plaats van hard) en HOE jij een magneet kan worden voor een leven in vrijheid.

Je leert er mindset en magnetisme omdat je zo het bedrijf dat bij JOU past, kan manifesteren. HOE je dat manifesteert, dat zijn mijn zaken niet en de jouwe ook niet (dat leerde je gisteren). Het juiste bedrijf VINDT JOU vanzelf, als jij het innerlijke werk doet. (detachement)

Het is een heel confronterend proces, maar op het einde is het het allemaal waard (als je doorzet).

Het is jouw tijd en jij bent de enige die weet HOE jij JOUW tijd het best kan besteden, zodat je meer vreugde en plezier in jouw leven binnenbrengt.

In liefde,
Marieke

 

Wil je andere inzichten ontvangen die exclusief zijn voor nieuwsbrieflezers? Schrijf jou dan vandaag nog in op de nieuwsbrief.

Wil je deze tekst en de andere andere inzichten delen met anderen? Dan kan je deze afbeeldingen gebruiken:

Tijd is jouw kostbaarste bezit, niet geld. Geld komt en gaat, maar jouw tijd raakt op. Wanneer weet je niet, maar het geraakt op. Wat doe jij met jouw tijd?

Geef een antwoord