Wat is tijd? De illusie van tijd.

Door Marieke in Blog - 23 maart 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Tijd is een constructie die gemaakt is om jou gevangen te houden in jouw denken. Tijd is ontworpen om jou te limiteren in wat jij kan doen. Als jij jouw leven laat leiden door middel van tijd, dan leef jij niet naar jouw volle mogelijkheden.

Mag ik jou meenemen in de illusie van tijd, zodat jij het principe ook kan doorbreken en de vrijheid in jezelf kan vinden?

Tijd is een illusie.

Ja, de klok is er. Maar wat zegt die klok?

Die klok vertelt jou hoe ver jouw dag is opgeschoten. De klok geeft zichtbaar weer hoeveel tijd er deze dag al verstreken is. Dat is de boodschap van een klok.

De klok is handig om goede afspraken te maken, zodat jij overal op tijd kan zijn. Maar jij kan ook perfect leven zonder klok en toch overal op tijd aankomen.

Wanneer ben jij ‘op tijd?

Vroeger kwam ik overal veel te vroeg. Mijn motto was: ‘Liever een half uur te vroeg dan 5 minuten te laat.’ Best irritant.

Dat heb ik omgedraaid naar: ‘Ik ben altijd op tijd. Ook al ben ik te laat, dan ben ik nog op tijd.’ Dat is echt mijn innerlijke geloof en mijn werkelijkheid moet dat innerlijke geloof weerspiegelen.

Ik ben altijd op tijd, ook als ik te laat ben.

Hoe kan dat, vraag jij jou misschien af?

Tijd is een illusie, een constructie. Als jij de illusie van tijd (de klok) loslaat, dan kom jij in een intuïtieve flow terecht. Een intuïtief handelen.

Laat het concept van de klok los en stap over op jouw Innerlijke Klok. Die innerlijke klok zorgt ervoor dat jij 1 minuut voordat jouw fysieke wekker afgaat, wakker wordt. Die innerlijke klok zorgt ervoor dat jij, ook al ben jij te laat, precies op het juiste moment aankomt bij jouw afspraak (die toevallig ook te laat is).

Laat het concept van fysieke tijd, de klok, los en stap over op jouw innerlijke, biologische klok. Geef jezelf over aan het Universum zou ik zeggen. Want het Universum weet alles beter. 😉

Het Hier en het Nu.

Er is geen tijd, er is alleen een Hier en een Nu. Alleen Nu en Hier kan ik een verandering maken in mijn leven. Gisteren kan ik mijn leven niet veranderen en morgen heeft ook geen kracht. Alleen hier en nu. Niet gisteren en niet morgen.

Gisteren is het verleden. Het verleden kent geen kracht, het is een last die wij meedragen. Het verleden zit vol fouten die wij niet onder ogen durven komen en daarom leven veel mensen in het verleden te mijmeren over alles wat ooit fout ging. Zij leven in angst en pijn.

Morgen is de toekomst en ook daar is geen kracht. De toekomst staat voor alles wat wij wel willen, maar waar wij geen juiste keuzes voor maken. De toekomst bevat alles waar wij van dromen. Onze grootste dromen die nooit doelen worden. We dromen en dromen en dromen en leven in een fantasiewereld die niet manifesteert. Hij wordt niet werkelijkheid.

Er ligt geen kracht in gisteren en ook niet in morgen. Morgen is uitstel van jouw dromen. Gisteren is de pijn van jouw fouten.

Er is geen tijd, er is alleen maar pijn (verleden) en hoop (toekomst).

Het enige moment dat jij een verandering kan maken, is exact NU. Niet over 5 minuten, niet over 1 uur, over 1 week,… NU.

Dat is wat tijd is, leven in het Hier en in het Nu. Want dat is waar jouw kracht ligt. Vandaag kiezen wat jij morgen wil manifesteren. Want de actie en de handeling die jij vandaag uitvoert, heeft een effect op morgen.

Tijdlijnsprong.

Ken jij het springen van tijdlijnen? Een sprong vooruit in de tijd maken?

Tijd is een illusie en daarom kunnen wij grote sprongen maken in de tijd, zowel vooruit als achteruit. Als jij in een stil moment (ook wel meditatie genoemd) naar jouw verleden reist en daar jouw fouten oplost (ook wel schaduw werk genoemd), dan kan jij de tijd veranderen.

Jij bent in staat om jouw gehele verleden te wissen. Alle herinneringen aan jouw kindertijd, jouw trauma (hoe erg ook) kan jij wissen. Dat kan jij doen door in het Hier en het Nu terug te gaan en de oorzaak van jouw pijn op te lossen. Jij hebt de kracht om het verleden te wissen, jouw verleden te wissen.

Vroeger droeg ik mijn gehele verleden mee in een zware rugzak die mij niet alleen diepgaand depressief maakte (met zelfmoordpogingen) maar ook fysiek heel ziek maakte. Door elke dag de keuze te maken om al mijn fouten in het verleden te bekijken, de lessen te leren en deze om te draaien naar een betere ‘ik’, kon ik gaandeweg mijn verleden wissen.

Ik wéét dat ik misbruikt ben omdat ik er veel over vertel, maar ik heb er geen herinnering meer aan. Het is weg. 33 jaar pijn is weg, opgelost.

En doordat jij jouw verleden loslaat, ben jij in staat om te springen naar een betere toekomst. Jij kan een tijdlijnsprong maken en jouw leven instant verbeteren. Dat waar jij 5 jaar voor nodig zou hebben om te bereiken, kan nu in enkele weken bereikt worden.

Tijd is een illusie. Jij kan vooruit reizen in de tijd door jouw verleden los te laten en in het Hier en het Nu te leven.

Actie doorbreekt tijd.

Als jij een kunstenaar wil zijn, dan moet jij vandaag een kunstwerk maken en als het af is moet jij op dat moment een foto trekken en dat op dat moment op sociale media plaatsen. Daarbij zet jij een bericht dat jij vanaf nu kunst maakt en verkoopt. En tada, jij bent een kunstenaar.

Dromen is goed, het geeft jou een doel om naartoe te werken. Maar daarnaast dien jij vooral Nu een actie te nemen die jouw toekomst naar jou toetrekt.

Manifesteren gebeurt door het gronden van jouw toekomst. Die toekomst kan jij gronden door een actie te nemen zodat jij die toekomst vandaag begint te leven. 1 Stap per keer en opeens leef jij jouw toekomst.

Tijd is een illusie. Jij kan afwachten tot het Universum jou geeft wat jij zo graag wil. Maar dan staat de tijd stil. Jij leeft in de toekomst waar jij geen manifestatie kracht hebt.

Actie zorgt ervoor dat jij nieuwe dingen kan bereiken in jouw leven. Maak sprongen in de tijd en kies het leven dat jij wil. Maar dat kan alleen als jij jouw verleden loslaat (pijn en angst) en jouw toekomst loslaat (dromen en hoop) en in het Hier en het Nu aan de slag gaat om jouw toekomst te manifesteren.

Het Hier en Nu heeft alle kracht. Tijd is een illusie om jou van het Hier en Nu weg te houden. Manifestatie heeft actie nodig, geen tijd. Mensen die wachten manifesteren niks. Mensen die elk moment actie nemen, manifesteren alles.

Tijd is een illusie.

Wil jij meer lezen?

Deel op Pinterest 🙂

Wat is een tijdlijnsprong en hoe kan jij reizen in de tijd? De hele constructie van tijd simpel uitgelegd zodat jij er ook mee aan de slag kan.
#zielskracht #verlichting #bewustzijn #ascensie
De constructie van tijd uitgelegd en hoe jij die kan doorbreken. Kan jij een tijdlijnsprong maken? Kan jij tijd beinvloeden? Ja, absoluut. #zielskracht #verlichting #bewustzijn #ascensie

Geef een antwoord