Soulmate of tweelingziel? Wat is het verschil?

Door Marieke in Blog - 9 augustus 2018
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Laten we het hebben over tweelingzielen en soulmates of zielsverwanten. Is er een verschil of omschrijven beide termen hetzelfde? Is een tweelingziel hetzelfde als een soulmate, of toch niet?

In dit artikel ga ik heel diep in op wat een tweelingziel en wat een zielsverwant is. En hoe al die zielen met jou samenwerken om jouw zielsdoel te volmaken.

Er zijn heel veel meningen over tweelingzielen en velen zijn overtuigd dat ze hun tweelingziel hebben gevonden. Ik ben daar minder van overtuigd, en wel hierom.

(Leer kritisch zijn en voor jezelf denken – dit is mijn waarheid (zoals bij alle artikels die ik schrijf) en je hoeft het daar niet mee eens te zijn als het niet met je resoneert.)

Wat is het verschil tussen een tweelingziel en een zielsverwant? Of zijn het beiden gewoon andere benamingen? Diep inzicht in zielsgroep, tweelingziel, twinsoul, zielsfamilie, zielscontract.

Wat is een tweelingziel?

Zoals het woord zelf al zegt, is een tweelingziel een duo zielen, 2 zielen die bij mekaar horen. 2 Zielen die mekaar heel maken.

Dus als jij zegt dat je 2 tweelingzielen hebt, dan klopt er iets niet. Want als dat wel zo zou zijn, dan noemden we het drielingzielen.  Of vierlingzielen.

Als de 2 tweelingzielen elkaar ontmoeten, ontstaat er een onmiddellijke band van thuiskomen, herkenning, één-zijn. Dit gevoel is allesomvattend, pure liefde.

Instant.

De chakras worden onmiddellijk verbonden met een haast onbreekbare band, met alle emoties die dit teweeg brengt.

Deze zielen vullen elkaar zo aan, dat ze samen als 1 geheel aanschouwd worden. En apart zijn ze mooi, uniek, maar niet heel. Samen zijn ze compleet.

Deze liefde is zo sterk, dat ze alle angsten en twijfels doet oplossen. Het is de meest krachtige verbinding tussen 2 zielen.

Dus, wat zijn dan die 2 zielen waarvan jij denkt dat ze jouw tweelingzielen zijn?

Zielsverwanten, groepsziel, soulmates.

Wij incarneren op de Aarde in groepen van 12 zielen, met dezelfde zielsfrequentie. Jij en 11 andere zielen maken samen 1 groep. Deze groep bevat zoals wij het graag omschrijven: soulmates.

Deze 11 zielen hebben dezelfde frequentie (trilling) als jouw ziel en samen heb je ontelbaar vele levens doorgebracht. Daarom niet telkens met alle 12 tegelijk, maar wel altijd met enkele van je groep.

Je incarneerde samen in dezelfde regio en je had voor dat leven een bepaald doel voor jezelf, maar ook als groep. Tijdens dat leven kom je weer op mekaars pad en doe je je best om je eigen doel, maar ook dat van de groep te halen.

Dat wil niet zeggen dat je elkaar in elk leven bewust hebt herkend. Soms wel, meestal niet. Maar op zielsniveau kenden jullie elkaar wel. Jullie wisten dat je elkaar nodig had om je eigen doel en dat van de groep te kunnen behalen. Je moest een manier zien te vinden om samen te werken.

Deze groep zielen wordt gevormd doordat gelijkgestemde zielen met dezelfde frequentie andere zielen zoekt om te kunnen groeien.

De groep van 12 bevat zielen die zeer gelijkaardige doelen hebben als jouw ziel.

En omdat je al zoveel ervaringen samen hebt doorgeleefd, herken je zielen uit je groep. Dat noemen we soulmates.

Ken je dat gevoel van

  • herkenning
  • acceptatie
  • je masker valt af
  • diepere gesprekken waar je zelf paf van staat
  • liefde op het eerste gezicht

Dit is wat een soulmate is.

Wat kan een soulmate voor je betekenen?

Een soulmate heeft een gezamenlijk doel voor ogen als jij én heeft net als jij dezelfde groepsmissie in dit leven.

Jullie willen beiden hetzelfde bereiken in het leven: een succesvol leven afronden. En daarom zal een soulmate je uitdagen, spiegelen en vooruit duwen. En dat werkt langs 2 kanten. Jij doet hetzelfde voor die andere persoon, uit pure liefde voor de ziel.

En dan hebben we nog een groep andere zielen die ook dicht bij je staat en die je ondersteunen.

Je zielsfamilie

Je zielsfamilie zijn 12 groepen van 12 zielen, dus 144 zielen in totaal, die mekaar ondersteunen en rollen vervullen in mekaars leven. Deze 144 zielen hebben een gezamenlijke richting die ze uitgaan en een gelijkaardige frequentie.

Elke groep van 12 is uniek en heeft een unieke groepsmissie. Elke groep bevat 12 zielen met een unieke zielsmissie. En toch zijn die 144 zielen heel gelijkaardig. Je werkt samen aan 1 groter doel.

Deze zielen kwam je vaak tegen in je vorige levens en je ondersteunde elkaar in je missie. Je herkent elkaar zeker, maar de band is minder innig. Er is herkenning, diep vanbinnen, maar het roept geen heftige emoties op.

Je erkent simpelweg dat je samen al vele ervaringen hebt doorstaan, en dat schept een band, een connectie.

Wat is een zielsgroep en hoe zit dat met die 144? Een antwoord op: tweelingziel, zielsgroep, zielsfamilie, zielsverwanten, soulmate.

Mijn situatie, een voorbeeld

Ik ben een healer. Ik kan mensen met mijn handen genezen, maar ook door mijn energie te sturen. Mijn kracht zit in mijn woorden (gesproken en geschreven) en mijn handen. Ik gebruik pure lichtenergie om wezens (mensen, dieren, planten,…), plaatsen en situaties te genezen. En dat doe ik bewust en onbewust. Ik veranker de lichtenergie waar ik ga en sta.

Mijn tweelingziel is geen aardse incarnatie, dus daar heb ik nu geen ervaring mee.

Mijn zielsgroep (de groep van 12 zielen) werkt allemaal met energie en zijn zeer gelijkgezind. Het zijn allemaal healers, energiewerkers – en we werken allemaal binnen ons eigen vakgebied. Als groepsdoel hebben we het licht verankeren waar we ook gaan of staan. We genezen alles wat op ons pad komt en maken het licht.

Mijn zielsfamilie (de groep van 144) heeft als doel het collectief aan te passen naar de nieuwe energie. Door onze eigen missies en die van onze groep uit te voeren, helpen we om het bewustwordingsproces op Aarde-niveau toe te passen. Wij werken met 144 om iedereen bewust te maken dat we anders willen leven en dat we een nieuwe energie binnen gaan. En die energie willen we in het collectief geheugen van de mensheid verankeren.

We schreeuwen het als het ware van de daken dat het anders moet.

De gidsen, de bewakers van je Zielscontract.

We zijn nog niet klaar. Ik had je namelijk beloofd om diep te gaan, en dat gaan we nu doen.

We worden omringd door gidsen die als taak hebben ons zielcontract te bewaken. Voor we geboren worden stellen we doelen op die je in je leven wil bereiken, en je kiest ervaringen die je kost wat kost wil opdoen. En dat contract vergeet je als je geboren wordt.

En daarom hebben wij gidsen. Zij zorgen ervoor dat er ons niets overkomt dat ons contract in gevaar kan brengen.

Maar wie zijn die gidsen dan?

Onze persoonlijke gidsen zijn zielen uit de groep van 144. Ze kennen je ziel, weten wie je bent en wat je moet doen en ze zullen je daarin begeleiden.

Niet alle zielen incarneren op exact hetzelfde moment. Sommigen blijven achter om te aanschouwen.

En terwijl jij hier zit, met jouw ziel in je lichaam, ben jij tegelijk ook een gids voor 1 of meerder zielen.

Jij bent een multidimensionaal wezen met een aardse ervaring. Jij bent niet je lichaam met een ziel. Nee.

Jij bent een multidimensionaal wezen dat een aardevoertuig heeft aangenomen (een lichaam), en ervaring wil opdoen in dualiteit. Dat is wie jij bent.

Jij bent dus onsterfelijk. Want jouw ervaringen houden niet op als je lichaam sterft. Je komt gewoon terug als je ziel dat nodig acht.

En als je multidimensionaal bent, dan sta je los van tijd en ruimte en is zowat alles mogelijk dat je je kan bedenken (en veel meer). Jij kan hier in je lichaam ervaring opdoen, tegelijk andere zielen gidsen van achter de sluier én ook meeliften in andere aardevoertuigen.

Jij bent niet alleen aanwezig in je eigen lichaam, maar ook in dat van anderen.

Jouw ziel wil ervaringen opdoen, ervaringen doorleven en groeien. En dus ga je meeliften in het lichaam van een meer ervaren ziel om te leren, om daarna die lessen zelf toe te passen in je voertuig. En zo ontwikkelt een ziel zich.

Besluit

Jij bent een multidimensionaal wezen met een aardse ervaring. Om die ervaring op te doen, heb je andere zielen die je helpen.

  • groepszielen (soulmates) die heel dicht bij je staan en je doen groeien
  • zielsfamilie, groep van 144 die je ondersteund en waarmee je een gemeenschappelijk doel hebt

Ervaring doe je op in vele, vele levens, maar ook door mee te liften met andere zielen én door te gidsen.

Update

Meer lezen over tweelingziel? tweelingziel en de helse rit. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Stel je vragen of plaats je bemerkingen in de reacties!

Een heel inspirerende roman die het doel van groepszielen uitlegt, is het tweede deel van de romanreeks: de Celestijnse Belofte – Het tiende inzicht.

Deel 1: De Celestijnse Belofte, James Redfield
Deel 2: Het tiende inzicht, James Redfield

In het pad van de tweelingziel leer jij hoe jij Eenheid met jouw twin kan bekomen.

In het Pad van de Tweelingziel leer jij het stappenplan dat ik uitwerkte met enkele studenten om tot Eenheid te komen en samen jullie missie neer te zetten.

Meer lezen over tweelingzielen?

Geef een antwoord