Waarom ben ik geboren?

Door Marieke in Blog - 23 mei 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Waarom ben ik geboren? Waarom leef ik? Wat is mijn doel op deze Aarde? Waarom heb ik dit lichaam?

Velen hebben deze vragen, niet alleen volwassenen maar ook verrassend veel kinderen. Waarom ben ik geboren? Ik kan toch niet geboren zijn om 45 jaar te werken en dan te sterven? Wat is het nut van mijn leven?

Voor dat je dit artikel leest, kan het handig zijn om eerst dit te lezen: Wie ben ik? In dat artikel ga ik heel diep in op wie ben jij. Jij bent niet jouw lichaam met een Ziel, het is andersom. Jij bent een Ziel dat een lichaam manifesteerde. Als je dat weet of begrijpt, dan kan je meer uit dit artikel halen. Dus, lees eerst Wie ben ik als dat nodig is en lees dan hier verder.

Waarom ben ik geboren? Herinner jij je jouw missie? Iedereen heeft een doel op Aarde. Als jij dat doel herinnert, dan kan je weer voluit leven en jouw wonden helen.

Waarom ben ik geboren?

Jij bent een Ziel en een Ziel wil leren. Het is als een kind die voor de eerste keer in zijn leven buiten komt – die wil ontdekken, voelen, proeven, ervaren.

En DAT wil jij ook doen, als Ziel.

Jouw Ziel wil proeven van het leven, wil alles ontdekken, wil voelen, wil ervaren. Maar het is niet zo rooskleurig als het wordt voorgesteld.

Een kind is vrij van zorgen, geniet van zijn onbezorgde leventje en heeft liefdevolle ouders of begeleiders die hem begeleidt op zijn Pad. Jij hebt dat niet. Want jij hebt het gevoel dat jij alleen bent, dat niemand jou helpt, dat het je alleen moet doen.

Jij wil gehoord en gezien worden.

En laat dat nu net zijn waarom jij geboren bent. Jij bent geboren om gezien en gehoord te worden – DOOR JEZELF.

Gezien en gehoord worden door anderen kan alleen maar als jij jezelf ziet staan en luistert naar jouw Ziel. Het is tijd om jouw ZIEL te zien en te horen. Als jij jezelf niet gezien en gehoord voelt, dan is het omdat jij jouw Ziel niet ziet en/of hoort. Jij luistert niet naar jouw hart, jij ziet de toevalligheden en het geluk niet voor jouw voeten liggen.

Jij leeft in een illusie van eenzaamheid.

Gezien en gehoord worden.

Jij bent een geweldige superheld met magische krachten. Jouw denken is in staat om een wereld te schapen die speciaal en uniek voor jou is. Jouw denken creëert een werkelijkheid die uniek is. Elke mens op Aarde creëert op dit moment zijn eigen werkelijkheid die uniek is voor hem.

Er zijn dus 7.000.000.000 werkelijkheden vandaag op Aarde, en ze zijn allemaal uniek. Geen 2 zijn dezelfde. Iedereen kijkt naar de Aarde op zijn manier, door zijn gekleurde bril.

En daar ligt ook meteen de kracht van jou – jouw superkracht, jouw magie. Als er 7 miljard verschillende werkelijkheden zijn en er is geen enkele dezelfde, dan wil dat zeggen dat iedereen in zijn eigen werkelijkheid leeft. Jouw werkelijkheid is niet de mijne.

En jij kan JOUW werkelijkheid wel aanpassen, maar niet die van mij. Ik kan MIJN werkelijkheid wel aanpassen, maar niet die van jou.

Wat ik wel kan doen is jou inspireren om het anders aan te pakken. Ik kan jou begeleiden en advies geven over hoe het anders, beter kan. En jij kan hetzelfde doen voor mij.

Maar ik kan jouw werkelijkheid niet aanpassen, want die is uniek voor jou, speciaal voor jou. Ik kan er niet in, ik kan er niet bij. Ik heb het paswoord niet van jouw werkelijkheid en daarom kan ik die van jou niet veranderen.

En dan is er jouw Ziel. Want jouw Ziel wil jouw werkelijkheid WEL veranderen. Jouw Ziel wil gezien en gehoord worden.

Spiegels

Jouw Ziel staat in contact met alle andere Zielen op de Aarde en ver daarbuiten. Jouw Ziel is jou, maar dan ongelimiteerd – deze kan echt alles.

Een Ziel heeft verschillende dimensies, maar de dimensie die hier aanwezig is in jouw lichaam heeft veel kracht. Deze Ziel wil gezien en gehoord worden en DIT is jouw persoonlijke Zielsmissie. 1 van de redenen waarom jij geboren bent.

Jouw Ziel wil gezien en gehoord worden door JOU.

1ste reden waarom jij geboren bent.

En jouw Ziel huurt daarom andere Zielen en hun lichaam in om jou duidelijk te maken dat jij een diepere betekenis hebt in jouw leven. Jij bent meer waard dan een uitputtende 9 tot 5 job die je niet graag doet en jou van jouw gezin weghoudt.

Jouw Ziel huurt spiegels in die jouw diepste pijn, jouw ongemakken, jouw verdriet, jouw blokkades, jouw angsten naar boven haalt om GEZIEN te worden. Je hoeft deze niet te herbeleven, alleen maar erkennen en zien dat jij deze hebt. Als jij er naar kijkt, dan kan je ze loslaten.

Een meditatie om te helpen met het proces van loslaten (op YouTube).

Jouw Ziel huurt mij in om jou een artikel te laten lezen over jouw missie op deze Aarde. Jij hebt een vraag en jij wordt geleid naar dit artikel. Dat is jouw Ziel die jou stuurt in de juiste richting.

Stel dat ik een probleem heb met mijn woede onder controle te houden en ik wil er echt wel een oplossing voor, dan ga ik deze oplossing ontvangen.

  • Een gesprek komt uit op woede beheersen.
  • Ik lees een zin die mij raakt, toevallig.
  • Ik krijg op mijn Facebook Feed quotes over emoties beheersen
  • Er passeren opeens veel reclames over mediteren
  • Een vriendin stuurt mij een link naar een artikel
  • Ik droom over een situatie waarin ik heel boos werd

Dat is jouw Ziel die jou wil helpen om jouw pijn achter jou te laten zodat jij jouw Ziel kan gaan zien en horen, en erkennen dat jij meer bent dan een uitgeput lichaam in een gewelddadige wereld.

Maar dat is niet de enige reden waarom jij geboren bent. Er is nog een hele belangrijke reden waarom jij leeft!

Waarom leef ik? Waarom ben ik geboren? Jij hebt een doel op deze Aarde, jij zal anderen helpen om een betere ik te worden. Als jij doorzet en jouw werk doet, dan kan jij een licht zijn voor anderen. 3 redenen waarom jij leeft.
Deel op sociale media 🙂

Liefde zijn

Jouw Ziel is Liefde, jouw Ziel is jouw Hart. En jij wil in dit leven leren hoe jij weer meer Liefdevol kan zijn. Hoe kan jij ervoor zorgen dat jij oprecht gelukkig bent met wie JIJ bent én dat geluk kan overdragen naar anderen.

Hoe kan jij oprecht gelukkig zijn?

Ben jij gelukkig?

Als ik nu, op dit moment, jou jouw ultieme geluk aan jou kan geven – weet je wat je wil?

Wat maakt jou gelukkig? Zijn het dingen? Of misschien mensen? Is het iets wat jij doet? Of iets wat je hebt?

Mijn geluk is heel simpel:

Ik wil elke dag mezelf kunnen zijn, mijn waarheid vertellen, geen masker hoeven op te zetten. Het is voor mij belangrijk om vrij te zijn, om mezelf te zijn, om avontuur op te zoeken, om te reizen en samen te zijn met positieve, liefdevolle mensen die mij evenveel Liefde kunnen geven als ik hen. Ik wil anderen inspireren om hun hart te openen, door mezelf te laten zien, door mijn kennis te verspreiden.

En het maakt mij totaal niet uit WAAR ik dat doe, of MET WIE of waar ik WOON. Ik ben gelukkig omdat ik daarvoor KIES. Ik kies ervoor om gelukkig te zijn door mijn emoties, door mezelf te aanvaarden. Ik hoef geen materiële zaken, ze zijn geen noodzaak. Ik ben blij met 1 handtas, met 3 paar schoenen en net genoeg kleding om 2 weken geen was te hoeven draaien. Eenvoud maakt mij gelukkig, omdat ik dat kies.

Lees ook: De kracht van een keuze.

Wat maakt jou gelukkig?

Wat maakt jou echt gelukkig, in jouw hart? Waar zingt jouw hart van?

Als jij die vraag kan beantwoorden, dan heb jij de tweede reden gevonden waarom jij leeft. Jij, als Ziel, wil jouw Hart openen in een koude, harde wereld. Jij wil diep vallen in miserie, gruwelijkheid, schaduw, pijn,… om daarna te rijzen uit jouw eigen schaduw en te schijnen als een groot Licht. Een bron van inspiratie zijn voor anderen.

Jouw Ziel wil ervaren hoe het voelt om jouw Hart te openen in een koude, harde wereld zonder Liefde.

De tweede reden waarom jij bent geboren.

Als jij nadenkt over jouw geluk en wat jou gelukkig maakt, dan kan jij groeien en jouw hart openen. Jij kan ervoor kiezen om een lichtpunt te zijn voor anderen en hen het inspireren om ook liefdevoller om te gaan met zichzelf, anderen en de Aarde.

Jij hebt een missie!

Geloof het of niet, maar jij hebt een unieke missie hier op de Aarde om te volbrengen. Niemand komt naar de Aarde zonder een reden. Iedereen heeft een unieke reden om te leven.

En het wordt tijd dat jij die ook ontdekt.

Ik heb een unieke missie die niemand anders kan volbrengen.

De derde reden waarom jij leeft.

Missies zijn heel divers, maar hebben als basis ALTIJD het verspreiden van Liefde. Het draait altijd om Liefde.

Jouw missie heeft ook te maken met dat waar jij het beste in bent. Datgene waarvan jij denkt: Iedereen kan dat – dat onbenullige ding (denk jij) is magisch. Dat is jouw kracht.

Jij denkt dat het niets voorstelt en dat iedereen dat kan – maar dat is niet waar. Het is een super natuurlijke eigenschap van JOU, een unieke eigenschap die jij levens lang hebt geperfectioneerd en nu in dit leven kan jij eindelijk jouw kennis en vaardigheden doorgeven aan anderen.

Het is tijd om te schijnen.

Denk even na, wat vind jij super gemakkelijk? Waar komen anderen steeds voor naar jou? Waar ben je goed in? Wat doe je graag? Heb jij een passie? Waar dagdroom jij over? Naar wie kijk jij op? Heb je een persoon die je wil zijn?

Als jij die vragen kan beantwoorden, of er op zijn minst even bij wil stilstaan, dan ga jij antwoorden krijgen op de vraag: Wat is mijn doel?

Dit is mijn missie, en zo kwam ik erachter.

Ik wou als kind altijd leerkracht worden, er was geen enkel ander beroep dat mij aansprak. Dus als tiener ging ik vol vertrouwen deelnemen aan de beroepsopleiding: Leerkracht lager onderwijs.

Ik faalde – meerdere malen.

En dat liet mij zo verward achter. Ik wist namelijk dat ik leerkracht wou zijn, het riep mij, mijn hart werd er super warm van. Maar ik kon niet door de leerstof en ik had ook mijn bedenkingen bij de leerstof. (dat is cruciaal weet ik nu)

12 jaar zou ik van de ene job naar de andere fladderen, geen zin, steeds een bore-out hebben en elk jaar nam ik minstens 1 maal ontslag om ander werk te zoeken.

Ik leerde een nieuwe passie: taarten bakken en decoreren met suikerpasta. Mijn creativiteit kwam helemaal naar boven en ik bloeide helemaal open. Ik besloot een bedrijf te starten en anderen leren hoe zij hetzelfde kunnen doen.

En ook dat is cruciaal. Ik leerde ondernemer zijn met een passie, ik inspireerde mensen door mezelf te zijn en mijn passie uit te werken en ik gaf les. Ik werd een leerkracht.

Maar ook dat eindigde. Ik zou mijn Ziel gaan vinden.

Dat alles heeft mij tot op vandaag voorbereid om DIT werk te doen. Ik ben nu een ondernemer die anderen inspireert door een groot hart te hebben, door te luisteren, te kijken naar anderen. Daarnaast ben ik Liefde en ik onderwijs de taal van Liefde – het echte onderwijs waar mijn hart helemaal van zingt.

Ik onderwijs mijn kennis over het leven, mijn kennis over wie we zijn en mijn kennis over het denken en de kracht van de juiste gedachten te hebben. De meditaties die ik mag doorgeven zijn prachtig en ik word daar zo blij van.

Mijn hobby, mijn passie, dat wat voor mij super natuurlijk is, is mijn missie. Ik mag elke dag mijn missie, mijn passie leven en mezelf zijn. Ik mag Liefde zijn en die Liefde uitstralen naar iedereen.

Mijn missie vinden heeft jaren geduurd en mijn missie heeft zich stap voor stap kenbaar gemaakt. Ik moest projecten starten om er van te leren en ze daarna weer te stoppen zodat ik naar mijn volgende project mocht gaan.

Waarom leef jij?

De reden waarom jij leeft is omdat jij Liefde wil zijn. Jij wil jouw hart open zetten, trots zijn op wie je ECHT bent (en dus geen masker opzetten) en jij wil anderen inspireren door te leven met een open, kwetsbaar hart.

Daarnaast heb jij een persoonlijke missie om van de Aarde een betere plek te maken.

Ik ken mensen die boeken schrijven voor kinderen, die een theesalon hebben om rust en gezonde voeding aan hun klanten te kunnen bieden. Ik ken prachtige Zielen die de wereld rondreizen om rivieren energetisch te reinigen. Hoe groot of hoe onbenullig klein jouw missie ook is, ze is speciaal voor jou. Ze is jouw unieke gave voor de wereld.

Zelfs een kleine glimlach van jou naar een andere persoon, kan die persoon zijn leven redden, omdat iemand hem ziet staan. Een glimlach kan genoeg zijn om de wereld te veranderen.

Als jij elke dag naar minstens 1 persoon glimlacht, heb jij jouw reden voor bestaan al gevonden. Jij hebt die ene persoon aandacht geschonken en dat kan levens redden.

Jij bent belangrijk, ook al zie je het nu nog niet. Jouw leven doet er toe.

Zet elke dag door, vraag om begeleiding, neem hulp aan, kijk uit voor boodschappen die antwoorden zijn op jouw vragen. Je bent niet alleen, je was nooit alleen en je zal nooit alleen zijn.

Jouw Ziel wil gezien en gehoord worden. Jouw Ziel en jouw hart willen bevrijd worden en dan kan jij jouw missie vinden. Jij hebt een bestaansreden. Maar geloof me vrij, zelfs vandaag zonder een missie, ben jij uitermate belangrijk voor de wereld.

Waarom ben ik geboren? Waarom leef ik? Iedereen heeft een reden waarom hij leeft, niets is toeval. 3 redenen waarom jij leeft en hoe jij jouw doel kan vinden.
Deel op sociale media 🙂

Waarom ben ik geboren? Samenvatting

De 3 voornaamste redenen voor jezelf waarom jij bent geboren:

  1. Jouw Ziel wil gehoord en gezien worden door jouw denken, door jij.
  2. Leer jouw Hart openen in een koude, harde wereld.
  3. Jij hebt een unieke missie die niemand anders kan volbrengen.

Jij bent belangrijk, ook al denk jij van niet. Hou van jezelf en open jouw Hart/Ziel. Jij leeft met een reden, geloof dat!

Lees verder

Geef een antwoord