Wat gebeurt er met je Ziel als je sterft?

Door Marieke in Blog - 10 mei 2019
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Ik kreeg vandaag de vraag: Wat gebeurt er met je Ziel als je sterft? Hoe werkt dat proces, weet je er iets van, wat moet je nog doen?

Of kom je meteen terug? Of is er misschien gewoon niets?

De volgende informatie is mijn kijk op deze situatie. Wat er precies gebeurt met je Ziel als je sterft, is voor mij ook een onbekende. Ik heb veel gelezen over dit thema, ik heb er veel over opgezocht en ik heb ook mijn (dag)dromen en innerlijk weten dat dit bevestigd.

Kan ik er naast zitten, ja. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik er heel dichtbij ben. De bedoeling van de volgende tekst is om jou zelf de antwoorden op jouw vragen te laten vinden. Denk erover na en neem aan wat voor jou juist voelt, al het andere laat je nu voor wat het is.

Levenscontracten

Voor ik kan vertellen wat er gebeurt met je Ziel als je sterft, is het misschien handig om te weten wat er gebeurt voor je geboren wordt.

Ik communiceer met Ongeboren Zielen. Dat zijn Zielen die naar de Aarde willen komen en hun ouders klaar maken voor hun komst. Ongeboren Zielen zijn 1 van jouw gidsen.

Een Ziel wil leren. Een Ziel (jouw hoger bewustzijn dus) wil leren hoe het is om in een bepaald gezin op te groeien. Deze Ziel wil een bepaald stuk van het leven onder de knie krijgen. Mogelijke lessen kunnen deze zijn:

 • Hoe is het om blank of zwart of bruin te zijn.
 • Hoe is het om blank te zijn in een zwart land, of omgekeerd.
 • Welk lichaam is het meest gepast om mijn lessen te leren? Ben ik ziek, gehandicapt, allergisch,…
 • Hoe is het om geen Liefde te kennen van jouw ouders.
 • Hoe is het om niet gehoord te worden, om anders te zijn, om geen vrienden te hebben, om niet aanvaard te zijn.
 • Hoe is het om de jongste van 10 broers en zussen te zijn.
 • Hoe is het om enig kind te zijn en mijn mama te verliezen aan een ziekte als ik 5 ben.
 • Hoe is het om op te groeien tijdens een oorlog?
 • Hoe is het om …

Een Ziel komt naar de Aarde om iets te leren, om ervaring op te doen, om meester te worden in zijn leven. Een Ziel komt naar de Aarde om te ervaren hoe het is om mens te zijn, in mens onwaardige omstandigheden. Hoe is het niet jezelf te mogen zijn en te moeten leven zonder Liefde.

Voor een kind wordt geboren, heeft deze Ziel al een hele weg afgelegd.

 1. Welke lessen wil ik leren?
 2. Waar op Aarde kan ik deze lessen best leren?
 3. In welk gezin kan ik deze lessen best leren?
 4. Welke mama en welke papa kies ik om mij deze ervaring helemaal te kunnen geven.
 5. De Ziel van het ongeboren kind gaat dan een contract afsluiten met de Ziel van de toekomstige moeder én vader zodat iedereen leert.
 6. De moeder en vader worden klaar gemaakt om het kind (de Ziel) te verwelkomen in hun leven (gewenst of ongewenst).

Iedereen leert van afgesloten contracten.

Contracten die worden afgesloten tussen kind en ouders, maar tegelijk ook met broers en zussen en andere inwonenden, zijn altijd zo opgesteld dat iedereen er uit kan leren.

Als jij het derde kind van het gezin wordt, dan heeft het tweede kind op Zielsniveau toegestaan dat hij/zij nu het middelste kind wordt. Dat kind kan zo ervaren hoe het is om niet de oudste te zijn, maar ook niet de jongste. De ervaring is dan: ‘Hoe voelt het om tussen 2 vuren te zitten en nergens bij te horen?’

Als er een nieuw kind in een gezin wordt geboren (of wordt geadopteerd), dan is dit altijd in samenspraak (op Zielsniveau) met alle betrokken personen. Maar dat wil niet zeggen dat alle personen daarom ook gelukkig zijn met het nieuwe kind.

Mensen houden niet van verandering. Als er iets (groot) verandert in hun omgeving (hun gezin) dan worden nieuwe lessen geactiveerd. Ze moeten een nieuwe, andere rol spelen en dat vinden ze niet leuk. Ze moeten iets nieuws leren en uit hun comfortabele, gekende bubbel komen.

Maar dat is wel de enige manier waarop iemand iets kan leren. Door uitgedaagd te worden om iets nieuws te moeten doen, om zichzelf aan te passen en zichzelf te verbeteren.

Jouw leven

Je wordt dus niet zomaar geboren op deze Aarde, je wil namelijk dingen ervaren. En hoe meer jij terug komt naar deze Aarde, hoe moeilijker de situaties zullen zijn waarin jij terecht komt. Je wil namelijk heel erg goed worden in ‘leven’ en dat kan alleen maar als je heel ver wil gaan en jezelf zoals een topsporter elke dag wil uitdagen om verder en verder te gaan.

Daag jezelf uit om elke dag beter te doen in het spel van het leven.

Dat is wat jij komt doen. Begrijpen hoe een mens werkt. Dat is het doel van jouw leven.

In jouw eerste 7 levensjaren neem je als een spons de manier van leven van jouw opvoeders op. Alles wat jij ziet is voor jou als kind de waarheid.

Alles wat er gebeurt tussen 0 en 7 jaar wordt de basis waarop jij jouw leven bouwt. Al het positieve en al het negatieve wordt jouw nulpunt, jouw startlijn.

Vanaf 7 jaar ongeveer gaat een kind voor zichzelf beginnen denken. Het begint in te zien dat wat er bij hem/haar thuis gebeurt, niet overal gebeurd. Maar wat is dan juist? Mijn gezin of het andere?

En hier draait jouw leven om.

Denk voor jezelf – Is mijn leven juist?

Wees kritisch naar jezelf. Is de manier waarop ik mijn leven leef, ook de manier waarop ik het wil leven?

Is hoe ik anderen behandel juist? Wil ik zo behandeld worden? Waarom doe ik dan anders dan ik wil zijn?

Wie wil ik zijn? Ben ik die persoon? Waarom niet?

Waarom kies ik vandaag niet om mijn hele leven om te gooien en de persoon te zijn die ik wil zijn?

Waarom laat ik mij beperken door de meningen van anderen, terwijl ik heel goed voel en weet dat zij het fout hebben.

Waarom vertrouw ik niet op mijn innerlijke kracht? Waarom durf ik niet eerlijk zijn naar mezelf en naar anderen toe?

Als je jezelf vandaag 1 vraag moet stellen, stel dan deze:

Wie ben ik vandaag en wie wil ik morgen zijn?

Het Gouden Pad van jouw Ziel

Als je begrijpt dat jij een spel speelt op deze Aarde en je begrijpt dat je hier bent om een meester te worden in mens-zijn, dan begrijp je ook dat alles mogelijk is in dit leven.

Ga op zoek naar het Gouden Pad van jouw Ziel. Ga op zoek naar jouw missie, jouw doel.

Enerzijds wil je een meester worden in het mens-zijn, maar er is nog een ander doel. Jij wil ook Liefde zijn, 1 zijn. En elk mens heeft zijn eigen manier om Liefde te zijn. Ga op zoek naar die ‘hoe’. Hoe wil en kan jij anderen inspireren?

Wie wil ik zijn voor anderen?

Negatieve en positieve mensen

Je krijgt zo meteen een antwoord op jouw vraag: Wat gebeurt er met je Ziel als je sterft. Maar eerst wil ik je nog vertellen over het verschil in mensen. Want dat is heel belangrijk om te begrijpen wat jouw Ziel na jouw dood zal doen.

Je hebt 2 soorten mensen.

 1. Schapen
 2. Leiders (wolven, leeuwen)

Schapen zijn kuddedieren die niet voor zichzelf denken. Ze laten anderen voor hen denken en nemen die gedachten aan als waarheid.

Leiders zijn mensen die voor zichzelf denken, die anders willen leven en niet willen leven volgens de regels van de maatschappij. Deze mensen willen vrijheid, geluk, liefde, overvloed vinden. Leiders zijn mensen die door de illusie van de maatschappij kijken en hun eigen wereld maken. Deze mensen zijn op zoek naar hun Gouden Pad van hun Ziel, zodat ze Liefde kunnen zijn voor anderen.

Schapen zijn negatief, werken een job die ze niet willen, gooien afval op de grond, kijken uren tv of een ander scherm, eten junkfood, willen het grootste huis/auto/… en de duurste reis.

Schapen praten over materiële, tastbare zaken zoals auto’s, huizen, hun job, vrienden, handtassen, schoenen, en veel meer.

Leiders praten over de impact die ze op de wereld willen maken, de visie die ze voor hun leven hebben, de manier waarop ze anderen kunnen inspireren om ook het Gouden Pad te zoeken.

Leiders inspireren, ze hebben geen dingen nodig, het is handig, maar niet noodzakelijk.

Hoe wil jij op je sterfbed herinnert worden? Als iemand die zich doodwerkt in een 9 tot 5 job, met een prachtig huis, maar geen tijd voor je kinderen?

Of wil je herinnert worden als iemand die anderen gelukkig maakt, iemand die altijd lacht, die geeft, die tijd maakt als het nodig is, die voor anderen klaar staat, die een impact maakt op elk leven dat je aanraakt – al is het maar door een glimlach.

Wie wil je zijn?

Wat gebeurt er met je Ziel als je sterft? Ik geef je mijn kijk op het leven en op de dood. Het leven is een spel, kan jij dat ook zien?
Deel dit artikel op sociale media.

Wat gebeurt er met je Ziel als je sterft?

Nu je weet hoe het leven in mekaar zit, kunnen we de hamvraag beantwoorden. Wat gebeurt er nu met je Ziel als je sterft?

Als je sterft verlaat jouw Ziel jouw lichaam, jouw aardevoertuig en reist het voorbij de Sluier naar het Universum.

Je Ziel komt op een plek waar het wordt verwelkomd door al zijn gidsen, meesters, engelen, lichtwezens, familie, vrienden en zoveel meer. Jouw Ziel wordt eerst verwelkomd en uitgebreid gevierd. Het is feest. Groot feest.

Daarna krijgt de Ziel een overzicht van zijn leven. Wat was jouw contract, wat was jouw Zielsmissie, jouw Zielsdoel, wat wilde jij leren, ervaren?

Jouw Ziel krijgt tijd om dit te overlopen en te leren uit misgelopen kansen. Je krijgt alle tijd om jouw leven te overlopen, te analyseren en te herbekijken. Je wil leren en nu heb je als Ziel alle informatie en zie je het hele plaatje.

Je verdient rust. Veel rust. Je hebt een uitzonderlijke prestatie neergezet en je wordt beloond met ontzettende veel rust en Liefde.

Als je voldoende hebt gerust, dan kies jij om opnieuw naar de Aarde te reizen en opnieuw geboren te worden in een gezin waarin jij jouw ervaringen het best kan hebben. Jij begint opnieuw.

Hemel en hel.

Er wordt vertelt door filosofen en yogi’s dat er 7 hemels zijn. Vandaar ook de uitdrukking: ‘In de zevende hemel zijn.’ De zevende hemel is het doel van jouw Ziel, daar vind je Verlichting, Onvoorwaardelijke Liefde.

Schapen, heel negatieve mensen, leven een aards leven vanuit diepe ellende. Ze creëren een hel op aarde. In plaats van hun hemel te zoeken, blijven ze zich richten op maatschappelijke waarden die hun Ziel blokkeren.

Heel diep geprogrammeerde mensen die hel op aarde leven, zullen als Ziel ook een hel maken voor zichzelf. Zij komen in hemel 1 of 2 terecht en zullen hun lessen verder moeten zetten als Ziel.

Deze mensen hebben hun Ziel als het ware afgestoten en zijn volledig verdwaald. Vaak blijven deze Zielen na hun aardse dood nog lang op aarde in een ‘verbeelde’ werkelijkheid. In plaats van moedig naar het Licht te stappen zijn zij zo bang dat zij zich opsluiten in wat ze zo goed kennen. Zichzelf en hun donkerte.

Ze creëren een hel voor zichzelf. En zij zijn de enigen die hier uit kunnen. En heel veel van hen komt hier ook uit. Als Ziel is het iets gemakkelijker om hierdoor te komen en ze hebben enorm veel steun van het Lichtrijk. Maar ook dit is hun les. En ook hiervoor hebben ze gekozen voor hun geboorte.

In hemel 3 tot 7 kom je als je een leven leidde dat liefdevol was. Hoe meer liefdevol jouw leven was, hoe hoger de hemel waar je in terecht komt.

En ook in elke hemel leer je weer hoe je jouw volgende Aardse leven nog beter kan aanpakken. En als je klaar bent, kies je jouw lessen, kies je jouw ouders en kom je terug.

Nog vragen?

Geeft dit een antwoord op jouw vraag? Heb je 100 andere vragen in de plaats gekregen? Zet jouw vragen in de reacties en ik beantwoord ze graag.


Geef een antwoord