Wat is Alchemie? Lood omzetten naar Goud?

Door Marieke in Blog - 4 mei 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Wat is Alchemie? Hoe kan iemand Lood omzetten naar Goud? Hoe werkt Alchemie en vooral: ‘Hoe kan ik Alchemie leren?’

Toevallig weet ik exact hoe jij Lood kan omzetten naar Goud. Maar.. Laat jou niet misleiden, het Lood dat in de Alchemie ter sprake komt is niet het Lood dat wij kennen als fysiek object.

Het Lood en het Goud dat in de Alchemie wordt gebruikt is een symbool voor Schaduw (Lood) en Licht (Goud). Een Alchemist is in staat om eerst het Lood van het Ego om te zetten in het Goud van de Ziel. Als de Ziel geheeld is, is de Alchemist in staat om alle materie in Goud te veranderen (althans, zo word het omschreven).

Ware Alchemisten zijn meesters in Liefde. En dat lijkt misschien raar, maar dat is het niet. Het is simpel.

De Schepping

Het verhaal van de schepping in de mystieke leer gaat ongeveer zo:

Eerst was er Bewustzijn en dat was alleen. Het Eerste Bewustzijn kende alleen maar Liefde, de Oerfrequentie. Het bewustzijn wou zichzelf ervaren en schepte andere Bewuste Zielen, het Universum werd geboren. Er was interactie.

Die Zielen wilden meer actie en er werden Zonnestelsels en dergelijke geschapen, met leven op de Planeten. Deze Zielen konden zichzelf meer en meer beginnen ervaren, op een dieper niveau.

Als laatste, omdat het leven behoorlijk saai was als Bewuste Ziel, kwam er Afscheiding en Vrije Wil. De Sluier tussen de 2 werelden.

En net door die Vrije Wil mag iedereen op deze Aarde doen wat hij of zij wil. Jij mag mooie dingen doen en slechte dingen. Er is dualiteit, tegengestelden en alles ertussen.

Die dualiteit en die vrije wil zorgen ervoor dat wij in sneltreinvaart kunnen leren op deze Aarde en het maakt dingen spannend. Wij hebben altijd de keuze om te kiezen voor Liefde (de Oerfrequentie), of het tegenovergestelde: Angst (pijn).

Die pijn die wij onszelf aandoen, is het Lood van het Ego. En de Alchemist weet precies hoe we die pijn kunnen omsmelten tot Goud (Liefde/Bewustzijn).

Mysterie Scholen

Deze Mystieke Leer werd van leraar op student doorgegeven in geheime Vennootschappen: de Mysterie Scholen.

Ik kwam in 2017, tijdens mijn ontwaking, in contact met de Mystieke Leer en Mysterie Scholen. Ik wou, kost wat kost, die leer onder de knie krijgen en ik ging op zoek naar deze Leer en waar ik die kon volgen. Maar helaas, ik kwam er niet achter. Het was een vergeten Leer (dacht ik), die was uitgestorven of enkel voor bepaalde families was gereserveerd.

Nu weet ik dat dat niet waar is. Iedereen heeft toegang tot de Mysterie Scholen. Iedereen kan de Leer van de Alchemist leren, als die daarvoor open staat.

Ik leerde de laatste 3 jaar enorm veel over Alchemie door vele uren in meditatie te zijn (in gesprek met mezelf) en door wat ik leerde toe te passen in mijn leven. Ik experimenteerde erop los. Sommige experimenten verliepen beter dan andere. Maar het resultaat was wel mooi. Ik leerde al heel erg snel om het Ego te helen en het Hart te openen.

Later smolt ik Lood in Goud door mijn Ziel te openen.

Jij hoeft geen lid te zijn van de Mysterie Scholen om deze Leer te mogen ontvangen. Jij hoeft alleen maar met jezelf in gesprek te gaan en alle informatie te downloaden van het Quantum Veld. Iedereen heeft toegang tot die informatie, dus jij ook.

Hoe Alchemie werkt.

De Alchemie (in mijn ervaring) staat op 2 pijlers:

1 Keuze
2 Liefde

Jij bent 3 dingen in 1. Jij bent eerst een Ziel die een Aardse ervaring wil. Daarvoor is een Lichaam nodig dat gemanifesteerd wordt (door een geboorte door 2 ouders). En als laatste wil jij een software programma dat als taak heeft alles te onthouden dat jij leert: het Denken.

Het Denken is slechts een hulpmiddel om te kunnen leven als mens, maar wij als mens zijn ons beginnen identificeren met het Denken. En dat heeft ons in grote moeilijkheden gebracht.

En dus heb jij een Keuze. Wie wil jij zijn? Wil jij jezelf identificeren met het Denken, het Lichaam of de Ziel? Wat mag het voor jou zijn?

Ik kies de Ziel en gebruik de andere 2 om mijn Aardse ervaring vorm te geven. Ik kies om mijn Ziel te vertrouwen en naar de andere 2 te luisteren.

Jij kan keuzes maken. Als jij fout kiest dan krijg jij niet-Liefde. Dat wil zeggen dat jij een herinnering opslaat in jouw Denken dat het tegengestelde is van Liefde. Dat kan woede zijn, onrecht, jaloezie, pijn, trauma, verdriet, agressie, twijfel, niet genoeg zijn, waardeloos voelen enzoverder.

Een ‘foute’ keuze is een keuze die tegen jouw Ziel ingaat en jou dus pijn veroorzaakt. Het wil zeggen dat jij een keuze maakt die jouw Liefde benadeelt.

Vanuit een Keuze komt ook Actie. Als jij kiest, dan mag jij dat uitvoeren. Die uitvoering brengt een resultaat wat wij karma noemen.

Is het resultaat voordelig, dan heet het toeval. Is het resultaat nadelig, dan heet het karma. Maar beiden zijn exact alleen maar het resultaat van de keuze die jij maakt.

De Alchemist weet dat elke keuze die hij of zij maakt, een resultaat heeft. Dat resultaat is slechts een gevolg van de keuze en de actie die is gemaakt. En als jij dus een ander gevolg wil, een andere uitkomst, dan dien jij een andere keuze te maken.

De Alchemist weet dat iedereen altijd alles aantrekt wat bij het Denken van die persoon hoort. Als ik negatief over mezelf denk, dan trek ik negatieve situaties aan. Als ik positief over mezelf denk, dan trek ik positieve situaties aan.

De keuze die jij maakt is gekoppeld aan de Zelf Liefde die jij voor jezelf hebt. En dat wil zeggen, voor jouw 3 delen: de Ziel, het Lichaam en het Denken. Jij bent deze 3 delen. Als jij een keuze maakt die 1 van deze 3 delen benadeelt, dan heb jij negatieve gevolgen. Als jij goed voor jezelf zorgt (voor alle 3 delen) dan heb jij Overvloed.

Liefde is de sleutel voor de Alchemist

De Alchemist weet dat er maar 1 sleutel is, 1 geheime ingrediënt in de Alchemie, en dat is Liefde (met een hoofdletter).

Liefde is de Liefde die iemand voor zichzelf voelt. En waar haat, verdriet, woede, jaloezie bestaat – bestaat geen Liefde. Jij kan ze niet beiden tegelijk ervaren, maar jij moet kiezen.

Of jij kiest om te leven vanuit de Liefde voor jezelf. Of jij kiest om te leven vanuit niet-Liefde voor jezelf.

Houden van jezelf is een keuze en ziet er zo uit:

 • Ik eet gezond en drink water omdat ik van mijn Lichaam hou
 • Ik vast geregeld omdat ik van mijn Lichaam hou
 • Ik geef mezelf alleen maar complimenten
 • Ik zie in alles het goede
 • Ik ben elke dag dankbaar en ik oefen dankbaarheid
 • Ik geef iedereen complimenten
 • Ik ga op tijd slapen
 • Ik beweeg elke dag voldoende
 • Ik heb een doel in mijn leven en zet elke dag een stap
 • Ik kies bewust
 • Ik neem mijn kracht terug door zelf te kiezen in elke situatie
 • Ik zeg nee als het goed voelt
 • Ik zeg ja als het goed voelt
 • Ik volg mijn intuïtie
 • Ik mediteer (in stilte zijn met mezelf) elke dag
 • Ik noteer mijn dromen en zoek de betekenis op
 • Ik respecteer mezelf
 • Ik laat materiële zaken los (Aardse zaken)
 • Ik zie in elke situatie een leerkans

88888

Het Ego helen is gemakkelijk, er is slechts een keuze voor nodig. Het helen van al jouw pijn in jezelf is slechts een keuze. Pijn begrijpen en verwerken is slechts een keuze die jij kan maken.

Wie de pijn en angst loslaat, komt dichter bij zijn Ware Ik, de Ziel en de Oerfrequentie van Liefde.

Loslaten is een keuze. Houden van jezelf is een keuze. Nee zeggen wanneer het goed voelt is een keuze. Jouw intuïtie volgen is een keuze.

Dat allemaal niet doen, is ook een keuze.

Het Licht Lichaam

Wie zijn Ziel opgraaft vanonder de pijn in zichzelf, start het Licht Lichaam en kan het laten schijnen. Dat is het Ware Goud waar Alchemisten naar zoeken. Het Licht in zichzelf laten branden door de Ziel op te graven vanonder de pijn.

Dat Licht kan jij dan weer schijnen op andere mensen zodat zij geleid worden om hetzelfde Pad zoals jij te bewandelen. Dat mag hun keuze zijn, net zoals jij deze keuze ook maakte.

Het Licht Lichaam activeren is een keuze en met die keuze komen ook verantwoordelijkheden. Als beloning mag jij elke keer een diepere laag van jouw Licht activeren en krijg jij meer en meer van jouw talenten te zien.

Ware Alchemisten kunnen naast het symbolische Lood ook echt Lood veranderen in Goud. Er is over geschreven, maar deze talenten werden verborgen gehouden. Als iemand met grote hebzucht hiervan weet, worden deze Alchemisten misbruikt.

Materiële Liefde zal een persoon nooit gelukkig kunnen maken. Het is maar tijdelijk.

Zolang jij een ander gelukkig wil maken en jezelf vergeet, zal ook jij nooit gelukkig zijn. Geluk begint bij jezelf. Liefde begint bij jezelf.

Hoe kwam ik exact aan mijn kennis?

1 van de eerste dingen die ik in 2017 leerde, was mediteren. Ik kwam er al snel achter dat mediteren compleet verkeerd begrepen werd en dat het veel eenvoudiger is dan het lijkt. Meditatie is slechts in stilte zijn met jezelf en durven luisteren naar de gedachten die jij hebt.

Die gedachten kan jij dan verkennen en wissen als jij die niet wil.

En in die stilte vond ik wijsheid die niet van mij was. Ik werd nieuwsgierig en ging op zoek naar antwoorden op mijn vragen. Al snel begon ik alles wat ik leerde toe te passen in mijn leven en schreef ik neer wat werkte en wat niet. (en dat ging met vallen en opstaan)

Vandaag heb ik mijn Licht Lichaam geactiveerd en mijn Regenboog Lichaam ook. Ik heb, zonder het te beseffen, in 3 jaar een groot stuk van de Mysterie Leer geleerd, in stilte. En dat kan jij ook.

Ik schreef het proces neer in 3 Paden

1 Het Pad van Zelf Liefde (waar jij jouw Liefde voor jezelf weer vindt)
2 Het Pad van Transformatie (waar jij jezelf weer Heel maakt, jouw Ziel opgraaft)
3 Het Pad van Verlichting (waar jij jouw Licht Lichaam activeert)

Als jij de Alchemie ook wil leren zoals ik die toepas, dan zijn deze 3 Paden een stappenplan die jou zullen helpen.

Alchemie draait niet om kennis, maar om experimenteren. Ik kan jou de kennis geven, jij dient deze elke dag uit te voeren zodat het een manier van leven is.

Een Alchemist heeft geen 9 tot 5 job maar is altijd Alchemist. Alles wat hij of zij doet, is gedaan vanuit Liefde en met Liefde. Een Alchemist begrijpt dat het hele Universum in zichzelf bestaat en dat er geen afgescheidenheid is.

Wij zijn allemaal 1. Ik ben jij en jij bent mij. Ik ben de bananenschil op de grond en de vervuiling in de Oceaan. Ik ben ook de Zonnestraal die mij verwarmt.

Eénheid, Liefde, Keuze en Heelheid.
Een Alchemist streeft naar Hoog Bewustzijn en Eénheid. Want daar zijn wonderen mogelijk.

Wil jij weten hoe jij jouw bewustzijn snel verhoogd? Lees dan dit artikel over het verhogen van jouw frequentie (opnieuw Liefde worden).

Liever meteen aan de slag met een programma? Klik hier voor het overzicht van beschikbare programma’s om de Alchemie van de Ziel te leren.

Nog meer lezen?

Deel op sociale media:

De Leer van de Alchemie is niet meer zo geheim als die vroeger was. Ik leerde hem per ongeluk zelf en blijkt dat iedereen dit kan. Wil jij de Alchemie leren? Wil jij een alchemist zijn? Lees dit artikel zodat jij begrijpt waar alchemie om draait. #bewustleven #liefde #bewustzijn #ziel

Geef een antwoord