Duisternis. Wat is het Ego, onze Duisternis en de Winter Zonnewende?

Door Marieke in Blog - 22 december 2021
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Ik heb lang nagedacht over het geschenk dat ik iedereen wil geven voor de feestdagen en ik geef wat ik het liefst ook ontvang: Kennis.

Vandaag en de komende 6 dagen krijg jij van mij elke dag 1 inzicht dat mijn leven veranderd heeft tijdens dit ‘zwemmen of verdrinken’ jaar vol keuzes.

Morgen is het Winter Zonnewende, de langste Nacht van het jaar. De Dag dat de Zon, het Licht in ons (maw onze Ziel) het verst weg is en het minst aanwezig is. Of zo lijkt het alleszins.

Deze Zonnewende is het kantelpunt waar we na 3 maanden Duisternis in ons, weer overgaan naar het Licht (het Innerlijk Kind wordt herboren met Kerstmis). Waar we van werken met het Ego, weer kunnen werken met de Ziel en Haar laten groeien.

Inzicht 1 – Duisternis

Duisternis is een deel van ons. Licht is het andere deel van ons. We zijn ze allebei. De kunst is om de 2 delen in balans te hebben, 50/50 dus.

Zowel het Ego (de Duisternis) als de Ziel (het Licht) moeten ALLE 2 geheeld worden. Ja, ook jouw verbinding met jouw Ziel heeft healing nodig, net zoals het Ego geheeld moet worden.

Er zijn heel veel Licht en Liefde mensen op deze planeet die verwachten dat iemand hen komt redden. De engelen, de buitenaardsen, dat het geld systeem magisch omver zal vallen,…

Als iemand ons komt redden, dan hadden ze dat al gedaan. Denk je ook niet?

Niemand komt ons redden. Niemand. We moeten het zelf doen.

Nu ja..

­čÖé

In 3D, de zichtbare wereld komt niemand ons redden. Maar in de 5D zijn ze massaal aanwezig. Ze ZIJN er al. Onze REDDERS zijn al onder ons.

In maart 2017 vroeg ik hulp. Mijn woorden waren: ‘Ik heb iemand nodig die mij kan helpen om gelukkig te zijn, gezien of ongezien, iemand die de weg weet.’

Ik was zelf verrast door mijn woorden. Gezien of ongezien? Huh?!

En nu, bijna 5 jaar later, werk ik ELKE DAG met onze redders samen. ZIJ leren mij wat ik ZELF moet doen en ze helpen om die kennis door te geven aan jou.

Ze geven mij kennis, vaardigheden, ze helpen mij herinneren wie ik ben.

Deze nacht was vreselijk. Ik werd de Diepste Duisternis in mijn Zijn binnen gekatapulteerd (vrijwillig was het zeker niet). Het zag zwart voor mijn ogen, het was allemaal zwart. Diep zwart.

Ik voelde mij verloren in deze Duisternis.

Maar 1 ding weet ik ondertussen zeker. Zelfs al kan ik mijn Team niet Voelen, Zien of Horen als ik zo diep moet, ik weet dat ze aan mijn zijde staan. Altijd.

Onze Redders ZIJN hier. Ze zijn bij jou ELKE dag, ELKE seconde van jouw bestaan. Ze zijn nooit van jouw zijde geweken. Ze helpen jou om te doen wat jij hier moet doen, ook de negatieve dingen.

Je hebt een Team, je hebt Gidsen, je hebt Leraren en Meesters. Je hebt ze allemaal IN jou. Ze zitten IN jou, niet buiten jou.

Alleen jij kan jezelf redden door jouw Hel binnen te gaan.

Lieve [FIRST NAME GOES HERE], de enige tegenstander die je hebt in dit leven is jij versus jij.

Niet jij versus de wereld, maar jij versus de-jij-van-gisteren.

Jouw Ego is 50% van wie je bent. Jij bent Licht EN Duisternis. Je hoort in balans te zijn. Je hoort jouw Duistere stukken, de stukken van jezelf die niet mooi zijn, ook te omarmen.

Als jij stukken van jezelf (mooi of lelijk) afstoot, hoe kan je dan heel en compleet zijn?

Mijn inzicht dat ik jou wil geven voor vandaag is:

Hou van jouw hele zelf, de mooie en de lelijke stukken. De stukken waar je trots op bent en de stukken waar jij jezelf diep voor schaamt. Aanvaard alles wat je bent en niet bent.

We maken allemaal fouten, we hebben allemaal een verleden. Aanvaard dat ook jij een verleden hebt en leer jezelf vergeven, stap voor stap.

Na aanvaarding kan jij kiezen om een beter mens te zijn en jouw fouten recht te zetten.

En zo red jij jezelf, door jouw fouten recht te zetten en jouw karma schuld in te lossen.

Je hoeft het niet alleen te doen.

De beste manier om hulp te ontvangen is om er om te vragen. Stel hen de vraag en stel jezelf open om te ontvangen.

Ik wens jou een fijne dag vandaag en maak er het beste van. Neem geen grote beslissingen als je in een gevoel van radeloosheid zit, maar vind eerst een lichtpuntje in jezelf. Schep Licht in jouw Duisternis.

Morgen ben ik er met het volgende inzicht dat jou hopelijk kan verlichten zodat je 2022 als een ander mens binnen mag gaan.

In liefde,
Marieke

Wil je andere inzichten ontvangen die exclusief zijn voor nieuwsbrieflezers? Schrijf jou dan vandaag nog in op de nieuwsbrief.

Wil je deze tekst en de andere andere inzichten delen met anderen? Dan kan je deze afbeeldingen gebruiken:

7 inzichten die jouw leven veranderen. #bewustzijn #bewustworden #leven
Wat is ons ego? Wat is de duisternis? Wat is innerlijk werk? Wat is schaduw werk? Bewuste mensen durven de diepte ingaan en hun hemel vinden in hun hel.

Deze artikels sluiten hierbij aan:

Geef een antwoord