Licht! Wat is Licht zijn en wat is een God?

Door Marieke in Blog - 22 december 2021
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Het tweede inzicht waar ik het over wil hebben is: ‘Wat is Licht?’

Gisteren had ik het over Duisternis en dat het Ego een stuk is van jou waar je ook van moet leren houden. En dat je dat kan leren door hulp te vragen. Zelfs al zit je in de diepste Duisternis van jezelf, er is hulp. Je hoeft het maar te vragen.

Wat is Licht?

Licht is het goede doen in elke situatie. Licht is houden van een ander, zoals een God dat zou doen. Licht is helend.

Licht zijn is niet gemakkelijk. Het draait namelijk niet om wat JIJ denkt dat goed doen is, maar het draait om wat het Universum als ‘goed’ beschouwt.

Wie Licht is, doet het juiste in elke situatie en leeft volgens de Universele Wetten. Licht zijn is de moeilijke keuze nemen en wachten tot je ooit resultaat ziet, als je al ooit beloond zou worden.

Wie leeft in Licht, leeft als een God en laat de Goddelijkheid in zichzelf ontplooien.

Wat men vroeger ‘God’ noemde, noemen we nu ‘Hogere Zelf’ of ‘Ziel’.

Mensen zijn Goden. Er zit een God in jou die GoEd wil doen. God doet Goed.

Als je Licht bent, dan doe je altijd het Goede, ook al sta je alleen in jouw overtuiging.

Je gaat dus tegen de stroom van de maatschappij in en je leert jouw eigen wereld te scheppen. Het is een eenzaam bestaan omdat er maar weinig mensen zijn die deze keuze maken. Maar er ZIJN mensen die net zoals jij deze keuze maken. En die mensen vinden jou vanzelf als jij Licht bent.

In elke situatie vraag ik mij af: ‘Is dit goed doen?’

Goed doen wil NIET zeggen dat je jezelf leeg geeft, dat is zeker niet goed doen.

Goed doen wil zeggen dat beide partijen WINNEN bij de transactie.

Ik geef jou iets en daar word ik beter van en jij ook. Als ik jou iets geef waardoor ik iets verlies, dan is het geen goede transactie.

Een God is nooit beter dan een ander en zeker nooit minderwaardig. Goden beseffen dat iedereen gelijk is. Jij bent even waardig als eender welk ander mens op deze planeet om alles te ontvangen dat jouw leven vergemakkelijkt.

Dat is jouw geboorterecht.

Maar je mag er niet om smeken en je mag jezelf niet leeg geven en ook niemand manipuleren om het gedaan te krijgen. Het moet van binnenuit komen, natuurlijk.

Een God is een magneet en alles komt zijn/haar richting uit, vanzelf. Omdat jij zo bent. Omdat jij het Universum en de Aarde bent, en alle mensen op deze Wereld.

Jij bent Licht en mensen Zien jouw Licht en helpen jou groeien. Je hoeft er alleen maar voor te zijn in AL jouw aspecten (Licht en Donker) en beseffen dat het goed is.

Mijn inzicht dat ik jou wil geven voor vandaag is:

Leven als Licht is een moedige keuze en het vergt enorm veel discipline en kracht van een Mens. Maar dat zit ook IN jou.

Je hebt een Team dat jou helpt, ook al kan je ze niet voelen / horen of zien op dit moment. Weet dat je hulp hebt om ook dit pad te wandelen.

Licht zijn is meer dan spirituele woo-woo, rituelen en visualiseren. Het is een 24/7 job die het uiterste van jou vergt. En dat kan jij.

Jij kan dit omdat jij niet alleen bent.

Ik herhaal het nogmaals:

De beste manier om hulp te ontvangen is om er om te vragen. Stel hen de vraag en stel jezelf open om te ontvangen.

Ik mocht 70% van mijn Reis documenteren, waarin ik elke dag meer God-mens werd, door Hel en Hemel, in de hoop dat het jou alle nodige inzichten geeft om ook snel door al jouw stukken te kunnen gaan.

De hele Reis is gedocumenteerd in de Healer Mastermind, waarvan het Pad van Zelfliefde jou het fundament van het leven aanleert en een uitstekend startpunt is als je nog niet klaar bent voor het jaarprogramma.

Je kan ook alle modules los verkrijgen, om jou daarin te gidsen maakte ik deze wegwijzer.

Ik wens jou een fijne dag vandaag en ik vraag jou om na te denken over jouw Godheid (of GoEdheid in jezelf) en hoe je dit aspect van jezelf het best zichtbaar kan maken voor anderen.

In liefde,
Marieke

​Overzicht van de andere inzichten:

Wil je andere inzichten ontvangen die exclusief zijn voor nieuwsbrieflezers? Schrijf jou dan vandaag nog in op de nieuwsbrief.

Deel dit artikel met anderen en inspireer hen ook om betere keuzes te maken:

7 inzichten die jouw leven veranderen.
Wat is licht zijn? Wat is een lichtwerker? Wat is een Ziel en hoe maak ik contact? Wat is een god? Hoe bewuster leven en een succesvol leven opbouwen?

Deze artikels sluiten hierbij aan:

Geef een antwoord