Wees Stil en Luister, Alie Jorna – levensveranderend.

Door Marieke in Blog - 6 juni 2020
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Wees Stil en Luister veranderde mijn leven. Wat het met mij deed en hoe het in mijn leven kwam, vertel ik jou in dit artikel.

Twee weken geleden kreeg ik een boek in handen; Wees Stil en Luister van Alie Jorna. Of ik het wilde lezen want het sluit misschien aan bij mijn publiek. Na wat aandringen nam ik het in ontvangst en ligt het sinds die dag overal in de weg in mijn woning. Ik kom het overal tegen.

Het ligt in de weg, omdat ik het niet wil lezen. Toen ik vroeg waarover het boek gaat, kreeg ik als antwoord; Burn-out. Burn-out? Maar daar heb ik helemaal geen ervaring mee. Depressie is mijn kenmerk, daar weet ik alles over. Maar burn-out, pff. Moet het echt?

“Geef het een kans, je zal jezelf erin herkennen.”

Ik weet immers heel goed dat als iemand mij een boek aanraadt (en mij probeert te overtuigen dat ik het echt moet lezen), dat ik dat boek nodig heb voor mijn Innerlijke Groei. Op enkele uitzonderingen na, zijn de 19 boeken in mijn boekenkast op die manier in mijn bezit gekomen. Ondertussen weet ik wel wanneer een boek mij een boodschap zal geven.

Twee weken heb ik het boek genegeerd en dat op zich was al een teken. Wat ik uitstel is belangrijk. En dat uitstel was ook nodig omdat ik anders het nodige inzicht niet zou oppikken dat in het boek voor mij verborgen was.

Gisteren was het volle maan met een eclips en vandaag is het een Sterrenpoort, die van Innerlijke Balans (6 juni of 6 / 6). De nacht was heftig en vol zelf twijfel die deze ochtend nog aanwezig was. Ik hakte knoop na knoop door in mijn leven en ik merkte dat er heel wat Kind Trauma naar boven kwam.

Half verslagen en geen zin om ook maar iets te doen vandaag, nam ik het boek vast en begon ik te lezen.

Onzichtbaar

Ik las het boek in 1 keer uit, met de nodige tranen tussendoor en een overmannend gevoel van herkenning. Ik herkende mijn kindertijd in haar verhaal, omdat het thema hetzelfde was.

Ik voelde mij onzichtbaar. En dat is het thema waar ik al een week mee zit. Ik voelde mij als kind onzichtbaar en vandaag draag ik daar nog steeds de gevolgen van. Gisteren nam ik 7 video’s op voor m’n YouTube kanaal die allemaal gingen over zelfmoord, ‘wie ben ik?’ en jezelf onzichtbaar voelen. Waarom moet het leven zo hard zijn en waarom ben ik het Zwarte Schaap van de familie? Waarom is er niemand in mijn directe omgeving die mij begrijpt?

Het proces waar ik al een hele week onbewust mee bezig was, kwam door het lezen van ‘Wees Stil en Luister’ tot afsluiting. Niet alleen barstte ik enkele keren in tranen uit (waardoor mijn kinderen mij kwamen troosten) ik ontving vooral een warm gevoel van herkenning.

En een gevoel van uitermate veel respect.

Ik praat best openlijk over mijn Kind Trauma, maar niet zoals Alie Jorna dat doet. Haar boek prikte nog enkele illusies van mij door en zette mij aan het denken. Haar biografie heeft een zelfde lijn als mijn kindertijd. Jezelf onzichtbaar maken om anderen niet te kwetsen. Want onzichtbaar zijn doet minder pijn dan het onbegrip van anderen als je jezelf wel laat zien.

Ik herken mij in het verhaal en ik ben zo dankbaar dat ik het boek mocht ontvangen en dat ik het precies op deze dag mocht lezen om een groot hoofdstuk in mijn leven te mogen afsluiten.

Toen ik het boek dichtdeed, merkte ik een leegte in me op. Het boek had mij veel dieper geraakt dan eender boek mij ooit had kunnen raken. Ik zat er wat verweesd bij en besloot het van mij af te spoelen onder een heerlijk warme douche. En ook daar kwamen tranen tevoorschijn. Ik kon eindelijk een stuk van mijn verleden nogmaals (op een diep niveau) afsluiten. De tranen mochten eindelijk stromen en ik wist dat het goed was.

Na de douche nam ik de tijd om dit artikel te schrijven, dat mij hielp om mijn gedachten op een rij te zetten. Tussendoor nam ik mijn dagboek erbij om belangrijke vragen neer te schrijven zoals ze tijdens dit schrijven in mij opkwamen. Want door te schrijven heel ik mezelf. Net zoals het schrijven van haar biografie haar ook heeft geheeld.

Alie Jorna vertelt niet alleen over haar jeugd, maar ook hoe zij deze heeft verwerkt en vergeven, hoe zij haar pijn heeft kunnen loslaten. Ze vertelt over toevalligheden en hoe zij leerde communiceren met de engelen en met hen leerde samenwerken. Alles op een heel vlot leesbare manier, met begrijpelijke woorden (waar ik zoveel waarde aan hecht). Ze schreef het boek voor iedereen en het leest gemakkelijk weg.

Het grootste inzicht uit ‘Wees Stil en Luister’?

Dat ik richting een burn-out ga. Ik doe te veel voor anderen vanuit passie en ik vergeet mezelf. Ik ben mezelf altijd vergeten omdat ik mezelf niets waard vond. Ik was ook zo anders en hoorde nergens bij, waardoor ik geen reden meer had om te leven. Vandaag is het andersom en ben zo gedreven dat ik alles vandaag wil doen. Ik heb een doel en alles moet er voor wijken. Ik heb 32 jaar van nietsdoen in te halen. En dat begint een tol te eisen.

De grote vraag die ik mij nu stel is ‘Waarom doe ik dit allemaal? Wat heb ik te bewijzen?’

Door haar verhaal begrijp ik dat ik wil overcompenseren voor de onzichtbaarheid van al die jaren. Ik wil mijn passie en wijsheid delen met de anderen, maar ik doe het op een verkeerde manier.

Zij stelt zichzelf dezelfde vragen als ik.

  • Wie ben ik?
  • Waarom is iedereen zo getalenteerd en ik ben niemand?
  • Ik kan geen dure woorden gebruiken, ik kom van de werkvloer
  • Waarom ben ik hier?

888

Als ik het boek mag omschrijven dan zou ik zeggen dat het over onzichtbaarheid gaat. Hoe het leven als onbegrepen hooggevoelig persoon is, die alles aanvoelt en er geen gezonde blijf mee weet. Het is een boek over Kind Trauma dat niet opgemerkt wordt, maar dat zij doorheen haar leven stap voor stap heelt. Een verhaal over anders zijn en overleven, en hoe zij haar leven omdraait van lijden naar leven dat ervoor zorgt dat zij eindelijk haar doel in dit leven vindt. Zij is geboren met een missie en het is nooit te laat om die missie uit te voeren!

Wees Stil en Luister is een aangrijpende, vlot leesbare, openhartige biografie die mijn leven heeft verrijkt. En ik vond het nodig om er een artikel over te schrijven.

Als jij jezelf ongezien en ongehoord voelt, dan kan dit boek jou antwoorden geven. Ik was heel mijn leven ongezien en ik herken mij zo erg in het verhaal. Wil jij ook ervaren dat jouw zware jeugd niet uniek is? Wil jij een geruststelling dat alles echt goed komt? Misschien kan dit boek wat Licht schijnen op jouw Duisternis.

Je kan het boek ‘Wees Stil en Luister’ van Alie Jorna via bol.com bestellen.

Heb jij het boek gelezen? Wat deed het met jou?
Als jij dat wil kan jij hieronder in de reacties jouw verhaal delen zodat anderen zich minder alleen voelen.

Aanvullende artikels lezen?

8888

Deel dit artikel op sociale media

Wees Stil en Luister van Alie Jorna. Een aangrijpende biografie over het leven van een HSP met grote doelen. En wat dat verhaal met mij mocht doen. Een helend boek om bij stil te staan.
Wees Stil en Luister van Alie Jorna. Een aangrijpende biografie over het leven van een HSP met grote doelen. En wat dat verhaal met mij mocht doen. Een helend boek om bij stil te staan.
Wees Stil en Luister van Alie Jorna. Een aangrijpende biografie over het leven van een HSP met grote doelen. En wat dat verhaal met mij mocht doen. Een helend boek om bij stil te staan.

Geef een antwoord