Zelfsabotage stoppen? Zelfsabotage is misbegrepen zelfliefde?!

Door Marieke in Blog - 2 mei 2021
Ik ben geen dokter. Alle blogs zijn gebaseerd op eigen ervaring.
Advies volgen is op eigen risico.
Links kunnen affiliate links zijn waardoor een commissie kan worden verdiend.


Zelfsabotage is een misbegrepen vorm van zelfliefde. Wie zichzelf saboteert, wil zichzelf veilig houden. Zelfsabotage is zelfliefde, maar compleet misplaatst.

Want ons Ego wil ons veilig houden, in onze veilige bubbel. Nu.. groeien in wat we ook doen, is onbekend terrein en dus volgens ons Ego onveilig. En daarom – om onszelf veilig te houden – doen we er alles aan om onszelf te saboteren.

Want als het niet lukt, blijven we veilig.

Als jij jezelf saboteert, wees dan extra lief tegen jezelf en praat tegen jouw Ego alsof het een kind is dat het niet begrijpt. Liefdevol, begripvol en geduldig MAAR met kracht en doorzetting.

Dus, daar had ik ook door te werken.

Bijvoorbeeld:

Ik had een overtuiging die zei: “Als ik succesvol en een sterke vrouw ben, dan zal geen enkele man van mij kunnen houden. En daarom moet ik klein blijven.”

Toen ik erachter kwam dat ik die gedachte geloofde, had ik niet genoeg middelvingers om naar mijn Ego op te steken. Maar ik heb ook goed gelachen met mezelf.

En er waren nog zo’n gedachten waarvan ik dubbel heb gelegen van het lachen. Is DAT waarom ik mezelf saboteer? Jeetje!!

Blijven graven, dan kom jij ook wel een keer zo’n absurde gedachten tegen en dan kan jij geweldig hard lachen met jezelf. En vergeef jezelf ook hè!

Zelfsabotage stoppen. 

Het is een dingetje wanneer je iets spannend vindt.

Ik vind dit behoorlijk spannend. En ergens diep in mij geloof ik dat het toch nog wat moeilijk moet zijn om iets nieuws op te starten.

Als ik diep vanbinnen geloof dat het moeilijk moet zijn, dan loopt het hier en daar fout. En dat is wat deze ochtend gebeurde.

Het liep fout.

En ik heb het met doorzetting opgelost.

Fouten maken is niet erg. Je kan er van leren.

Als jij problemen ondervindt bij het opstarten van iets, adem dan diep en zet door tot jij een oplossing vindt.

Kom EERST tot RUST en ga dan actie ondernemen. Als jij als een kip zonder kop gaat rondrennen, maak jij jouw problemen meestal een pak erger. Eerst innerlijke rust en DAN oplossingen bedenken. Die paar seconden / minuten die jij neemt om tot rust te komen zijn belangrijk.

Wanneer er innerlijke rust is kan jouw Ziel jou helpen. Wanneer jij in paniek bent, staat jouw Ziel machteloos.

Dus, eerst tot rust komen en dan oplossingen bedenken.

Als ik het verknoei, vind ik een oplossing en repareer ik wat ik heb verknoeid.

Dat is een mindset.

Fouten maken is niet leuk, niet voor mij, niet voor jou. Maar het draait om de MANIER waarop we omgaan met onze fouten.

Als jij gelukkiger wil zijn, succesvoller in jouw leven, dan is het belangrijk om rust te vinden in jezelf en met volle moed jouw fouten in de ogen te kijken en er wat aan doen.

Het is nieuw. Het is spannend.

Is het niet zoals leren fietsen? Ik kan de theorie leren maar op een dag moet ik die fiets op. En die dag was vandaag. En ik viel van mijn fiets af.

Maar ik wil het graag leren en onder de knie hebben. Dus ben ik weer op de fiets gekropen en heb ik doorgezet. Binnen enkele weken kan ik fietsen als een pro. Daar geloof ik in.

Ik hoop dat ik nu door mijn zelfsabotage ben. Misschien wel, misschien niet.
De tijd zal het mij uitwijzen.

Ondertussen blijf ik stevig aan mijn mindset werken en los ik alles op dat op mijn pad komt.

Dat is niet fijn. Maar zolang ik mijn uiteindelijke doel voor ogen hou, lukt het mij.

En wat jij ook wil, blijf doorzetten, herstel jouw fouten en op een dag heb jij wat jij wil hebben.

Jij kan het, jij mag het, het is van jou. Geloof er in en zet door.

Hulp nodig om zelfsabotage te stoppen?

Lees het boek Spiegels dat jou in simpele woorden uitlegt waarom jij vast zit in jouw leven, waarom jij jezelf saboteert en HOE jij er wat aan kan doen. Het boek legt jou uit HOE jij jouw fouten in de ogen kan kijken en HOE jij de rommel van jouw leven op kan kuisen, met GEMAK.

Wil jij vooruit in jouw leven? Lees hier meer over het boek Spiegels, een kijk in het onbewuste – van Marieke Bertens (de auteur van deze website).

Spiegels, Marieke Bertens - leer bewuster leven, beter te manifesteren en jouw leven in eigen handen nemen door de wet van aantrekking te gebruiken.

Meer lezen op dit blog?

 

Deel dit artikel op sociale media

Zit jij vast in jouw leven? Hoe kom ik vooruit in mijn leven? Waarom saboteer ik mezelf? Hoe kan ik meer manifesteren? Dat lees jij in dit artikel.

Geef een antwoord